Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Πλατεία Λουκάνικου

Πιτσιρίκο, δεν ξέρω αν τα έμαθες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έκλεισε τα μάτια του ο Λουκάνικος, ο μόνος ίσως συνεπής ήρωας που γέννησαν οι πλατείες.

Μια που λοιπόν τελευταία έχουν πληθύνει καθημερινά οι αναρτήσεις στα social media για ζωάκια, σε μια έκρηξη εκείνης της ζεστής ευαισθησίας που ασφυκτιά και ψάχνει να βρει διεξόδους απ” τη μαυρίλα έστω σε ένα γατάκι (ή δέκα) [παρότι συχνά η ίδια -σωστή και γλυκιά- ευαισθησία δεν εκδηλώνεται εκτός από τα σκυλάκια και για τους ανθρώπους-αλλά αυτό είναι από άλλο παραμύθι], ας προσθέσω κι εγώ ένα μικρό τελευταίο «χαίρε» σε έναν σκυλάκο.

Που υπήρξε πολύ περισσότερο μάγκας από πολλούς ανθρώπους.

Πολύ λιγότερο ζώον από εκείνους που, μαγεμένοι από τον Μπάμπη, τον Πρετεντέρη και τον ορθολογισμό των φοβισμένων, υμνώντας Τζήμερους και σωτήρες τεχνοκράτες, κουνούσαν αποδοκιμαστικά το κεφάλι και ύψωναν το δάκτυλο κατά των «αναρχικών που κλείνουν τους δρόμους και δεν μας αφήνουν να πάμε για καφέ στη Γλυφάδα, θα κάψουν την Αθήνα και θα αποτρέψουν την Ανάπτυξη».

Αυτή Είναι η Γενιά των 300 Ευρώ


Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που μιλούσαμε για την «γενιά των 700 ευρώ» – τότε που τα 700 ευρώ σε κάποιους φάνταζαν λίγα χρήματα. Ο καιρός πέρασε, τα 700 ευρώ έγιναν 500, για να φτάσουμε στο σήμερα όπου αυτά τα λεφτά για αρκετούς ανθρώπους -και ιδιαίτερα τους νέους- μοιάζουν με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Το νέο εργασιακό τοπίο που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει στη γενίκευση της ευέλικτης εργασίας σε συνδυασμό με τις χαμηλές αμοιβές υπό την απειλή της ανεργίας. Το “θα δεχτώ να δουλέψω με λίγα έστω κι ανασφάλιστος προκειμένου να μην είμαι άνεργος”, είναι η σκληρή αποδοχή της κατάστασης. Η νέα εργασιακή κουλτούρα διαμορφώνεται με τη δωρεάν ή ανασφάλιστη εργασία, με τους μισθούς που συγκρίνονται με ένα καλό χαρτζιλίκι, με το φόβο της απόλυσης, με την συνεχή ανασφάλεια, τα περιορισμένα δικαιώματα και τις απλήρωτες υπερωρίες.

Επίθεση Πολύδωρα στην κυβέρνηση: Γονατίσατε τον λαό και θέλετε να το φορτώσετε στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρά λόγια από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ και Πρόεδρο της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα, που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ψεύδεται, ότι προσπαθεί να εξαπατήσει τον λαό και να μεταθέσει τις ευθύνες στην αντιπολίτευση. Σε ποιους αναφέρθηκε
“Ότι είχα αγαπήσει θέλω να το δω ζωντανό, μην το πεθάνετε με την υποκρισία σας, με την αρχομανία σας, με την λαθροχειρία σας, με τα ψέμματά σας προς τον λαό” με τα λόγια αυτά έκλεισε ο πρώην υπουργός, βουλευτής επί δεκαετίες της Νέας Δημοκρατίας, υποψήφιος για την Προεδρία του κόμματος, Πρόεδρος της Βουλής για μια ημέρα το 2012 και δεύτερος αρχαιότερος βουλευτής τους σημερινού κοινοβουλίου μετά τον Απόστολο Κακλαμάνη, Βύρωνας Πολύδωρας, μια τοποθέτηση “καταπέλτη” κατά της κυβέρνησης στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή.

Πέθανε ο θρυλικός Λουκάνικος, ο "σκύλος επαναστάτης"

Ο σκύλος - σύντροφος των διαδηλώσεων που γάβγιζε προς μια πλευρά μόνο
Πρωτοστατούσε στις πορείες του 2011, αλλά και των προηγούμενων ετών, στο κέντρο της Αθήνας, πάντα στο πλευρό των εξεγερμένων

«Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» ανέφερε ο άνθρωπος που φρόντιζε τον θρυλικό «Λουκάνικο» τον σκύλο σύμβολο των διαδηλώσεων, ο οποίος στην πραγματικότητα λεγόταν Θόδωρος.

Ο Λουκάνικος ήταν πάντα σύντροφος των διαδηλωτών από τη χρονιά που δολοφονήθηκε Αλέξης Γρηγορόπουλος μέχρι το Μνημόνιο και απέναντι στις δυνάμεις καταστολής. Μαζί του ασχολήθηκαν το CNN, το ΒΒC, το Al Jazeera.
Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, έγινε θρύλος των social media. Η παγκόσμια αναγνώριση έγινε όταν το έγκριτο αμερικανικό περιοδικό Τime τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011!.

Πως θα επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ βάσει του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ


Σύμφωνα με την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, εφόσον εφαρμοστεί θα επαναλειτουργήσουν άμεσα τα τρία εθνικά κανάλια της ΕΡΤ (με την ονομασία και τον προσανατολισμό που είχαν μέχρι και το λουκέτο - ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 ), όλα τα ραδιοφωνικά προγράμματα (Πρώτο, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑΣΠΟΡ, Κόσμος) αλλά και το δορυφορικό πρόγραμμα. 

Η επαναλειτουργία θα γίνει στην βάση «της πλούσιας αυτοδιαχειριστικής εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά την εξάμηνη κατάληψη του Ραδιομεγάρου και των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ σε ολόκληρη την Ελλάδα» και όσοι εκ των εργαζομένων μπορούν ή επιθυμούν, και οι οποίοι απολύθηκαν την 11η Ιουνίου 2013, θα επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Ολόκληρη η προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«1. Εισαγωγή