Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

«Μαυρογιαλούροι»… εμπιστοσύνης!

Είπαν ότι η πολιτική τους ισοδυναμεί με τη «σωτηρία» του λαού. Αλλά οδήγησαν 6,3 εκατομμύρια Έλληνες να ζουν υπό τον ζόφο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού (στοιχεία Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής).

Είπαν ότι θα φέρουν «δουλειές» και ότι νοιάζονται για τα νέα παιδιά. Αλλά έριξαν στην ανεργία πάνω από 1,5 εκατομμύριο Έλληνες, οι Έλληνες για να βρουν στον ήλιο μοίρα μεταναστεύουν με ρυθμούς ανάλογους της δεκαετίας του ’50 και σήμερα στην Ελλάδα 7
«Μαυρογιαλούροι»… εμπιστοσύνης!

Πρώτη καταχώρηση: 14/10/2014 - 09:00

Τελευταία δημοσίευση: 17:00Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον enikoστους 10 νέους είναι άνεργοι (στοιχεία ΕΛΣΤΑΤ).

Είπαν ότι θα μοίραζαν «ανάπτυξη» στους εργαζόμενους. Αλλά στους μόνους που μοίρασαν - έναν πακτωλό που ξεπερνά τα 250 δισ. ευρώ - ήταν στους τραπεζίτες.

Πρώτα οι άνεργοι!

του Χρήστου Λάσκου

Στα χρόνια της κρίσης έχουν γραφτεί και ειπωθεί απίστευτα πράγματα από τους συστημικούς κήνσορες και θεράποντες.

Στην αρχή είχαμε την υποστήριξη της νέμεσης, της δίκαιης τιμωρίας για την ύβρη της «αδικαιολόγητης ευημερίας». Που, ως γνωστόν, όλοι –και οι εργαζόμενοι των 700 ευρώ, οι εργαζόμενες των ατέλειωτων απλήρωτων υπερωριών στα εμπορικά, στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία, οι απολυόμενες λόγω εγκυμοσύνης, οι εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστοι και μπλοκάκηδες κ.ό.κ- όλοι ανεξαιρέτως απολαύσαμε, ενώ δεν την αξίζαμε.

Κατόπιν, όταν μούγκριζαν οι πλατείες και διαλύονταν οι περήφανες παρελάσεις, σε μια περισσότερο «αμυντική» εκδοχή, επιχειρήθηκε να διαχυθεί η άποψη πως, όποιος κι αν έφταιξε –περασμένα ξεχασμένα- το θέμα είναι να αντιληφθούμε όλοι την εθνική διάσταση του δράματος και να αποδεχτούμε πως όλοι θα κάνουμε θυσίες. Η απλήρωτη σερβιτόρα και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο ανασφάλιστος υπάλληλος και το αφεντικό του, ο άνεργος και ο αρεοπαγίτης. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, σα μια γροθιά. Όπως κάναμε (;!) σε όλες τις δύσκολες στιγμές της εθνικής μας πορείας.

Δήμαρχος Πολυγύρου: Για γέλια και για κλάματα η δημοπρασία του κοπαδιού

Ιστορία για γέλια και για κλάματα χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος την ιστορία με το κοπάδι προβάτων που περιήλθε στη δημοτική αρχή και τώρα βγαίνει στο σφυρί. Η δημοπρασία είναι προγραμματισμένη για τις 21 Οκτωβρίου.

Το κοπάδι, 34 πρόβατα και 59 κατσίκες, πέρασε στα χέρια του δήμου από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έπειτα από κατάσχεση αφού η προηγούμενη ιδιοκτήτρια το στέγαζε σε μαντρί εντός κατοικημένου οικισμού, στο χωριό Βράσταμα, δίπλα στον Πολύγυρο.

Πλέον με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου βγαίνουν στο σφυρί, με τιμή εκκίνησης τα 2.030 ευρώ για το σύνολο των 93 αιγοπροβάτων (τρία κριάρια και 31 προβατίνες, 11 τράγους και 48 κατσίκες).

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν -φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και κοινοπραξίες με αντικείμενο την κτηνοτροφική εκμετάλλευση ή την εμπορία τροφίμων ζωικής προέλευσης ή ζώντων ζώων- θα πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής στη διαδικασία, καταβάλλοντας 203 ευρώ.