Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Λαφαζάνης: Πιο ενωμένος από ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο, ενώ επισήμανε τη θέση της Κουμουνδούρου για κούρεμα του χρέους.

«Τώρα διακόπτω από μια συνάντηση που είχα με τον κ. Μητσοτάκη και τον δήμαρχο Κερατσινίου και Βγάλαμε πρώτα την φωτογραφία για το χιλιάρικο και μετά του είπα για τους 27 υπό απόλυση στον δήμο», τόνισε αρχικά με χιούμορ ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε απαντώντας στην κ. Βούλτεψη:
«Η κ. Βούλτεψη εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Το πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και το να καταθέσεις μια τροπολογία δεν σημάνει τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενωμένος από ποτέ. Χωρίς δημοκρατία στο εσωτερικό ενός κόμματος, δεν μπορείς να προχωρήσεις», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε:
«Αν οι αντιθέσεις είναι αγεφύρωτες και αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη. Εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους διαφορές στον ΣΥΡΙΖΑ που να μην επιτρέπουν να διατυπώνουμε έναν ισχυρό λόγο».

ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ : ΑΜΕΣΟ ΜΕΤΡΟ 'H ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΙΔΙΩΞΗ

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΣΙΜΗ*
Στην πρόσφατη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ (18-19/10) η "Αριστερή Πλατφόρμα" του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τροπολογία με μέτρα τα οποία αποτελούν, μεν, θέσεις του "Συντάγματος" του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή της Πολιτικής Απόφασης του Ιδρυτικού του Συνεδρίου, και συμπεριλαμβάνονται , έτσι, στο πρόγραμμά του, όμως, δεν συμπεριλήφθηκαν στο άμεσο πακέτο μέτρων της Θεσ/νίκης.
Μεταξύ των μέτρων που τέθηκαν στην εν λόγω τροπολογία ήταν και αυτό της δημόσιας ιδιοκτησίας και του κοινωνικού ελέγχου των τραπεζών, με άλλα λόγια της εθνικοποίησης – κοινωνικοποίησης των τραπεζών.

Και , μάλιστα, τη στιγμή που το ιδιωτικό τραπεζικό κεφάλαιο μαζί με τις κυβερνήσεις έχουν από καιρό φέρει τις τράπεζες στα όρια της κατάρρευσης!
Ως γνωστόν, οι ιδιώτες μέτοχοι αντί να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να στηρίξουν τις τράπεζες, πέταξαν μαζί με την τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) το μπαλάκι στο Δημόσιο. Το Δημόσιο,λοιπόν, με δάνεια, μάλιστα, από το "ευρωσύστημα" ανέλαβε να πληρώσει το μάρμαρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Μια ανακεφαλαιοποίηση η οποία κατέστη απαραίτητη, κυρίως, λόγω της χαριστικήςδανειοδοτικής πολιτικής των τραπεζών προς μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα καθώς και λόγω του κοινωνικά ανάλγητου τρόπου κουρέματος του "χρέους" μέσω του PSI αλλά και λόγω των μνημονιακών πολιτικών, που κατέστησαν "κόκκινα" τα δάνεια πολλών χιλιάδων δανειοληπτών.

Ένα τραγούδι για την Ροζάβα

Το βίντεο που ακολουθεί, που δείχνει την καθημερινή ζωή, τον αγώνα, την ελπίδα και την απελπισία των κατοίκων του Κομπάνι, μας έστειλαν φεμινίστριες από την Τουρκία στις 18 Σεπτεμβρίου. Παρακάτω οι υπότιτλοι.
Κούρδοι και Κούρδισσες, Άραβες και Αράβισσες, Ασύριοι, Τουρκμένοι, Αρμένιοι, Τσετσένοι και Γιαζίντι που συμβιώνουν στη Ροτζάβα, ανακήρυξαν τη δημοκρατική αυτονομία τους στη Συρία, τον Ιανουάριο του 2014.
Το Κομπάνι είναι ένα από τα τρία καντόνια της Ροτζάβα. Η πόλη βρίσκεται σε πολιορκία από την τρομοκρατία του Ισλαμικού Κράτους, από τα μέσα Σεπτεμβρίου.
500.000 άνθρωποι, στους οποίους περιλαμβάνονται πρόσφυγες που έχουν έρθει από άλλες περιοχές, κατοικούν στο Κομπάνι.
Οι άνθρωποι που αντιστέκονται στο Κομπάνι, αντιμετωπίζουν μια μαζική σφαγή.
Αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά για το Κομπάνι, για την ανθρωπότητα και για ολόκληρο τον κόσμο.
Διάδρομος για το Κομπάνι.


Το ΝΑΤΟ ξαναστήνει το «σύμφωνο της Βαρσοβίας»

Εισάγουν από κερκόπορτα την Ουκρανία στις δομές του ΝΑΤΟ με δυνατότητα ενεργοποίησης του άρθρου 5

Έχουν περάσει έξι δεκαετίες από την ημέρα που οκτώ χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ συγκεντρώθηκαν στη Βαρσοβία για να υπογράψουν το ομώνυμο σύμφωνο αμυντικής συνεργασίας, που θα αποτελούσε το αντίπαλο δέος στο ΝΑΤΟ. Η ιστορία όμως φαίνεται ότι έχει μια αρκετά διεστραμμένη αίσθηση του χιούμορ αφού στα μέσα Σεπτεμβρίου η Βαρσοβία φιλοξένησε τους εκπροσώπους τριών χωρών που υπέγραψαν ένα νέο σύμφωνο – αυτή τη φορά για να αντιμετωπίσουν, όπως λένε, τη Ρωσία.

Η Πολωνία, η Ουκρανία και η Λιθουανία, τρείς χώρες που ανήκαν στην πρώην ΕΣΣΔ ή στη σφαίρα επιρροής της, αποφάσισαν τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης 4.500 στρατιωτών, η οποία θα έχει τη βάση της στην πόλη Λούμπλιν της Πολωνίας – δίπλα στα σύνορα με την Ουκρανία. Πίσω από τα μεγάλα λόγια περί της σύστασης μιας ειρηνευτικής δύναμης είναι προφανές ότι η νέα ταξιαρχία αποτελεί ένα νομικίστικο κόλπο με το οποίο επιχειρείται η σιωπηρή είσοδος της Ουκρανίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οι ΗΠΑ βυθίζουν τη Μέση Ανατολή στο αίμα

Σε αιματοχυσία χωρίς τέλος και άμεση αποσταθεροποίηση μιας περιοχής που εκτείνεται από το Λίβανο μέχρι τα ιρανικά σύνορα οδηγεί η αμερικανική παρέμβαση στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Συρία. Καθώς η προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης ήταν στραμμένη το τελευταίο διάστημα στις μάχες εναντίον του Ισλαμικού κράτους (ISIS) και ιδιαίτερα στην ηρωική αντίσταση των Κούρδων μαχητών στο Κομπάνι, ένα νέο φάντασμα έκανε την εμφάνισή του στο Ιράκ. Σιιτικές ομάδες ενόπλων, που δρουν υπό την απόλυτη κάλυψη της ιρακινής κυβέρνησης και των ΗΠΑ, σπέρνουν τον τρόμο σε γειτονιές της Βαγδάτης και άλλες ιρακινές πόλεις.

Σε έκθεσή της η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για εκτεταμένες εκτελέσεις, βασανιστήρια, απαγωγές και συλλήψεις σουνιτών, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις δεν διαφέρουν σε τίποτα από την πρακτική του Ισλαμικού κράτους. Το Ιράκ γνωρίζει έτσι τις χειρότερες ημέρες εσωτερικών συγκρούσεων από την περίοδο 2006-2007, όταν κορυφώθηκε ο εμφύλιος σπαραγμός σουνιτών και σιιτών. Πρόκειται για μια πολιτική πραγματικής εθνοκάθαρσης αφού οι σιίτες παραστρατιωτικοί αφανίζουν ολόκληρα χωριά σουντιών εκτοπίζοντας δεκάδες χιλιάδες κατοίκους τους.

Σπάζοντας το Τελευταίο Ταμπού


Η προπαγάνδα των κατεστημένων μέσων ενημέρωσης και η απειλή ενός Παγκόσμιου Πολέμου

«Υπάρχει ένα ταμπού», έλεγε ο διορατικός διαννοούμενος Edward Said, πριν από πολλά χρόνια «στο να λέγεται η αλήθεια σχετικά με την Παλαιστίνη και την μεγάλη καταστροφική δύναμη που είναι πίσω από το Ισραήλ. Μόνο όταν ειπωθεί ανοικτά αυτή η αλήθεια θα μπορέσουμε να ελευθερωθούμε». Αμερικανός, παλαιστινιακής καταγωγής, ο Σαΐντ, συγγραφέας του “Οριενταλισμού” δεν έζησε για να δεί την δικαίωση του σήμερα.

Τώρα, για πολλούς ανθρώπους η αλήθεια έχει ειπωθεί ανοικτά. Επιτέλους, ξέρουν. Αυτοί που κάποτε αναγκαζόντουσαν σε σιωπή δεν μπορούν να κάνουν ότι δεν βλέπουν. Παρακολουθώντας από την τηλεόραση, τον υπολογιστή, ή το κινητό τους, είδαν την βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ και την μεγάλη καταστροφική δύναμη του μέντορα και προμηθευτή του, των Ηνωμένων Πολιτειών, την δειλία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και την συμπαιγνία των άλλων, όπως του Καναδά και της Αυστραλίας, σε αυτό το επικών διαστάσεων έγκλημα.

Όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο και πρέπει να ξέρετε Σε τίτλους

1. Ολοκληρώθηκε η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας να εγκρίνεται κατά πλειοψηφία. Απορρίφθηκε η τροπολογία της Αριστερής Πλατφόρμας για εθνικοποίηση των τραπεζών με 76 ψήφους έναντι 61, ενώ η συζήτηση περί συμμαχιών αναβλήθηκε για το μέλλον.

2. Να ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία, ξεπερνώντας "τις υπαρξιακές κρίσεις και τις τρικυμίες μέσα στα ποτήρια" κάλεσε ο Αλέξης Τσίπρας τις δυνάμεις του κόμματος. Σε μια βαρυσήμαντη ομιλία με πολλούς αποδέκτες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε ως στόχο "μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του".

3. Θα ονομαστεί άραγε "ομπρέλα των Βρυξελλών", "Μνημόνιο light" ή μήπως "Γραμμή προληπτικής πίστωσης"; Το βέβαιο είναι ότι η έξοδος από το μνημόνιο παραπέμφθηκε στις καλένδες.

4. «Πίσω ολοταχώς...». Αυτή ήταν η απόφαση της κυβέρνησης μετά την αντίδραση των αγορών στις αναφορές για πρόωρη έξοδο από το δανειακό πρόγραμμα και αποχώρηση του ΔΝΤ, που εκτόξευσε τα επιτόκια δανεισμού στα ύψη και βύθισε το Χρηματιστήριο Αθηνών. Μπορέι ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει τις αγορές;Στο TVXS.gr απαντάει ο Χαράλαμπος Γκότσης, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Ο Έμπολα μπορεί να δραπέτευσε από τα εργαστήρια βιο-πολέμου των ΗΠΑ


Είναι ο ιός του Έμπολα μεταλλαγμένος; Γιατί μεταδίδεται τόσο γρήγορα και διανύει τόσο μεγάλες αποστάσεις; Τι συμβαίνει στα εργαστήρια βιο-πολέμου που έχουν στήσει οι ΗΠΑ στη Δυτική Αφρική; Και το κυριότερο. Μας λένε την αλήθεια για τον Έμπολα; Ο κορυφαίος Αμερικάνος καθηγητής Νομικής Francis A. Boyle, απαντά στις ερωτήσεις του tvxs.gr και αποκαλύπτει ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τη Δυτική Αφρική σαν offshore για να παρακάμψουν τη Σύμβαση για τα Βιολογικά Όπλα και να κάνουν πειράματα.
Αγγελική Δημοπούλου
Είναι η επιδημία του Έμπολα απλά ένα αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης στην Αφρική - λόγω των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό και φάρμακα - όπως υποστηρίζουν κάποιοι εμπειρογνώμονες;

Αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Είναι μια προπαγάνδα που γίνεται από όλους. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έρευνες για βιολογικά όπλα που διεξήχθησαν στα εργαστήρια βιολογικού πολέμου τα οποία έχουν στήσει οι ΗΠΑ στις δυτικές ακτές της Αφρικής. Αν κοιτάξετε το χάρτη που έχει σχεδιάσει το Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ θα μπορέσετε να δείτε που είναι αυτά τα εργαστήρια. Και βρίσκονται όλα στην καρδιά της επιδημίας του Έμπολα, στη Δυτική Αφρική. Νομίζω, λοιπόν ότι ο ιός του Έμπολα προέρχεται από ένα ή περισσότερα από αυτά τα εργαστήρια.