Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΜΙΑΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Ένα ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση δημιούργησε ο Γάλλος δημοσιογράφος Φιλίπ Μενού, εστιάζοντας τις συνέπειες όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και κοινωνικό επίπεδο.

Μέσα στα 52 λεπτά που διαρκεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο “Η Ελληνική Θύελλα”, ο Γάλλος δημιουργός δίνει βήμα όχι μόνο σε οικονομολόγους και πολιτικούς αλλά και απλούς πολίτες, νέους, άνεργους, ηλικιωμένους, συνταξιούχους, ακτιβιστές.

Σκοπός του είναι να αναδείξει τα δίκτυα αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της κρίσης στη χώρα μας, προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγέντες από την οικονομική “θύελλα”.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη επειδή έπειτα από απόφαση των συμβουλίων των δήμων τους, αρνήθηκαν να παρέχουν στοιχεία για τον επανέλεγχο συμβάσεων εργαζομένων, εντέλλοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να απέχουν από αυτή τη διαδικασία. Οι δύο δήμαρχοι διώκονται για παράβαση καθήκοντος και απείθεια.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου είναι από τους πρωτοστάτες του κινήματος των 20 δημάρχων που εναντιώνονται στην αξιολόγηση που αναμένεται να οδηγήσει στην απόλυση 6.500 υπαλλήλους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με πρόταγμα την αντίσταση στην υποβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που θα έχει βαρύτατες συνέπειες στην καθημερινή ζωή των δημοτών και στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, ο Σίμος Ρούσσος έχει δηλώσει ότι θα υπερασπιστεί τους εργαζόμενους του, καθώς και την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου.