Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αυτοί μιλάνε για κέρδη και ζημιές και χάνονται ανθρώπινες ζωές!

Βαθιά θλίψη αλλά και μεγάλη οργή επικρατεί στον κλάδο των Σχολικών Φυλάκων και στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται από την νεοφιλελεύθερη και ανθρωποκτόνα πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. 

Απολυμένος σχολικός φύλακας είναι ο άνδρας που έβαλε τέλος στη ζωή του χθες το απόγευμα στη συμβολή των οδών Παμίσου και Αγίου Σπυριδώνος στην περιοχή της Αγυιάς Πάτρας. 

Ο αυτόχειρας πυροβολήθηκε στο υπόγειο του σπιτιού του και τον εντόπισε ο γιος του. 

Ο συνάδελφος, πατέρας δύο παιδιών, τον τελευταίο καιρό όπως αναφέρουν πληροφορίες προσπαθούσε να καταθέσει τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη. 

Δεν είναι το μόνο θύμα, ο κατάλογος δυστυχώς των συναδέλφων μας που αυταρχικά και βίαια τους στέρησε την εργασία και την αξιοπρέπεια η αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και τώρα τους στερεί την ίδια τους τη ζωή, συνεχώς μεγαλώνει. 

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

CHUCK HAGEL, ΥΠ.ΑΜΥΝΑΣ ΗΠΑ: «ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ»

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «πρέπει να είναι έτοιμες για μια καινούργια εποχή–την εποχή των ατέλειωτων πολέμων»! Πρόκειται για δήλωση που την έκανε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χαγκελ μάλιστα λίγες μόνο μέρες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές της 4ης Νοεμβρίου τις οποίες ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει «κρίσιμες για την πορεία (της Αμερικής) σε ένα συνεχώς αναταρασσόμενο κόσμο».

Ο Τσάκ Χάγκελ τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση: «Έχω τη γνώμη ότι ζούμε σε καιρούς ιστορικούς καικαθοριστικούς», δήλωσε ο υπουργός. Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε μια νέα τάξη πραγμάτων να δημιουργειται – την μεταπολεμική, την μετασοβιετικη. Και προβάλουν πολλά ερωτήματα, κυρίως από τον αμερικανικό λαο. Ποιος είναι ο ρόλος της Αμερικής σε αυτόν τον καινούργιο κόσμο που βρίσκεται σε εξέλιξη; Πρέπει να έχουμε έναν ρόλο; Τι θα ήταν σωστό να γίνει;» 

Αλέξης Τσίπρας: Ζητούμε άμεσα εκλογές και αυτοδυναμία‏

Στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς 

Του Νίκου Παπαδημητρίου

Πρόγευση των όσων θα θέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το απόγευμα της Δευτέρας έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που γίνεται στην Αθήνα. 
Προκειμένου, λοιπόν, να δοθεί τέλος στην πολιτική και θεσμική αβεβαιότητα, όπως είπε, αλλά και στην αβεβαιότητα ενός εκάστου των πολιτών, πρόσθεσε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή, εντολή κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Μεγάλο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στο να καταδείξει ποια είναι η πολιτική δύναμη που εγγυάται την ασφάλεια, ποια η πολιτική δύναμη που υποθάλπει την ανασφάλεια.
«Η κυβέρνηση Σαμαρά εγγυάται την αβεβαιότητα και την αστάθεια, χωρίς κοινωνική σταθερότητα δεν μπορεί να υπάρξει πολιτική σταθερότητα», ανέφερε συγκεκριμένα. «Γιατί σήμερα με την κυβέρνηση Σαμαρά ο μέσος εργαζόμενος φοβάται αν την επόμενη μέρα θα συνεχίσει να έχει δουλειά, αν και άλλα χαράτσια καταβροχθίζουν το εισόδημά του, αν ο χιλιοκομμένος μισθός και η πενιχρή σύνταξη κοπούν και άλλο». 

Βρέχει στη φτωχογειτονιά…


Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko  Σκόρπιες (;) σκέψεις:

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ο αριθμός των ανθρώπων στις ΗΠΑ που ζουν κάτω από το επίσημο όριο φτώχειας ξεπέρασε τα 45 εκατομμύρια. Συγκριτικά με το 2008, το 2012 στις ΗΠΑ τα παιδιά που ζούσαν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκαν κατά 1,7 εκατομμύρια και ξεπερνούν τα 24 εκατομμύρια. Από την έναρξη της κρίσης αύξηση της παιδικής φτώχειας καταγράφεται στις 34 από τις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ. Τα στοιχεία αυτά, ενδεικτικά της δυστυχίας, του αποκλεισμού και της ταξικής εκμετάλλευσης που μεταφράζεται σε κοινωνική ανισότητα, παρατηρούνται παρά το γεγονός ότι οι στατιστικοί δείκτες μιλούν για «τροχιά ανάπτυξης» στην οποία βρίσκονται οι ΗΠΑ την τελευταία 4ετία. Επίσης και σύμφωνα με την έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS oι ΗΠΑ παραμένουν πάντως η χώρα με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον πλανήτη.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η «άλλη διαχείριση» της κρίσης, αυτή που ακολουθεί ο κ.Ομπάμα, δεν είναι λιγότερο κανιβαλική από εκείνη της κυρίας Μέρκελ. Που πάει να πει ότι είτε με «επεκτατική» είτε με «περιοριστική» πολιτική, είτε με «ανάπτυξη» των δεικτών και των κερδών (για τους λίγους), είτε με κρίση των δεικτών, οι φτωχοί γίνονται περισσότεροι - και φτωχότεροι - και οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι. Στον καλό μας καπιταλισμό, δηλαδή, ανεξαρτήτως διαχειριστικού «μοντέλου», όλα κινούνται σύμφωνα με τον γρανιτένιο νόμο: Είτε το αυγό πάει στην πέτρα είτε η πέτρα πάει στο αυγό, πάντα το αυγό την πληρώνει…

Ποιος πληρώνει τις καθαρίστριες; Το "success story" των εργολάβων καθαρισμού

Του Γιάννη Γρετσίστα*
Ξεκίνησε ελεύθερος επαγγελματίας, αυτοαπασχολούμενος. Η γνωριμία του με τον δήμαρχο και αυτού με τον υπουργό που επόπτευε τα ολυμπιακά έργα, το έφερε να γίνει επιχειρηματίας και μάλιστα, από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκε με 600 καθαρίστριες προσωπικό! Η αλλαγή αυτή στη ζωή του συνοδεύτηκε με ένα νέο αυτοκίνητο, μια Πόρσε Καγιέν, που τότε το 2003 δεν είχε... βρομίσει ο τόπος από δαύτες. Οι δουλειές παραπήγαιναν καλά και πριν τελειώσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, πήρε κι ένα σκάφος και σε λίγο μία κατακόκκινη Φεράρι και μετά ένα πιο μεγάλο σκάφος. Έκανε ένα έγκλημα, που δεν το πλήρωσε ποτέ, αλλά πήρε την κάτω βόλτα. Σήμερα δεν απασχολεί ούτε μία καθαρίστρια, του απομείνανε 20 άτομα προσωπικό φόρεσε φόρμα κι έγινε αρχιεργάτης - αρχιεπόπτης και ό,τι είχε καταφέρει να σώσει, το 'βγαλε στην Κύπρο, πριν την κρίση κι εδώ χρωστάει σ' όλο τον κόσμο.
Κάπως έτσι γράφτηκε μια σύγχρονη ιστορία με μοντέρνους χρυσοθήρες, που βρήκαν χρυσάφι στα... σκουπίδια!
Μια νέα τάξη επιχειρηματιών, ξεπήδησαν από το πουθενά, σφιχταγκαλιασμένοι με το δοβλέτι, σαν τον κισσό. Πώς φτιάχτηκαν και γιγαντώθηκαν οι χθεσινοί ανύπαρκτοι - σημερινοί κολοσσοί και βρέθηκαν με προσωπικό που ξεπερνούσε ακόμη και τα 2.000 άτομα, αφού οι διαγωνισμοί χτυπιόντουσαν στο κόστος;

Έχετε δικαίωμα σύντροφοι.. να κάνετε συνιστώσα της...ΔΗΠΑΡ το....ΠΑΣΟΚ..?

Με αυτό το ερώτημα απευθύνεται στη σημερινή ηγετική ομάδα της Χαριλάου Τρικούπη, 
ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης, ασκώντας της σκληρή κριτική για τις επιλογές της. 
Σε μία μακροσκελή ανάρτηση στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο κ.Ξυνίδης, αφού περιγράφει ότι καλείται ως πρώην βουλευτής, αλλά όχι ως πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ στην διήμερη συνεδρίαση της ΕΟΕΣ της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης το Σαββατοκύριακο, ρωτά : 
«Έχετε δικαίωμα σύντροφοι; Έχετε δικαίωμα και δημοκρατική νομιμοποίηση να ενταφιάσετε την ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης ενταφιάζοντας το ίδιο το ΠΑΣΟΚ στα κλεφτά, στη σιωπή, στα μουλωχτά, που ταιριάζει σε κλέφτη και απατεώνα; 
Για να γεννηθεί τι; 
Το όχημα ταύτισής μας με τη Δεξιά, που θα πραγματώσει τις χειρότερες εκδοχές της περιθωριακής αριστεράς ότι δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, ο σοσιαλισμός, η σοσιαλδημοκρατία είναι το μακρύ χέρι της συντήρησης στις λαϊκές μάζες;
Ότι τελικά δημοκρατική και προοδευτική παράταξη είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;». 

Η βλακεία ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά...

Μαρία Τριαντοπούλου

Από το ένα γελοίο θέμα στο επόμενο. Δεν μας έφταναν τα χάλια μας, δεν μας έφτανε η Τρόικα, τα στρες τεστ των Τραπεζών, τα ανερυθρίαστα ψέματα της κυβέρνησης, οι εθνικιστικές εξάρσεις με αφορμή όχι μόνο την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αλλά ακόμα και με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα της ανιστόρητης βλακείας με όλο αυτό το θέμα που έχει γίνει διαδικτυακά και μιντιακά με τον «ύμνο» του ΕΑΜ που ακούστηκε στη μαθητική παρέλαση του Δήμου Χαλανδρίου.

Και καλά να αντιδράσουν οι πρώην βουλευτές του ΛΑΟΣ και νυν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κκ Πλεύρης και Γεωργιάδης. Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο από αυτούς τους δύο παλιάτσους της πολιτικής ζωής του τόπου. Και ευτυχώς τον κ. Πλεύρη δεν έχει χρειαστεί (ακόμα) να τον ανεχτούμε στον βαθμό που έχει χρειαστεί να ανεχθούμε τον κ. Γεωργιάδη αλλά ακόμα και αυτό το λίγο είναι ικανό για να μας τινάξει το νευρικό σύστημα στον αέρα. Είναι φυσικό αρκετοί βουλευτές της ΝΔ με ακροδεξιές και φασιστικές αντιλήψεις – η αλήθεια αυτή είναι και πλέον δεν προσπαθούν καν να την κρύψουν – να ενοχληθούν που μέσα σε όλα τα στρατιωτικά εμβατήρια ακούστηκε και ο ύμνος του ΕΑΜ, του ΕΑΜ που αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια της Κατοχής για να αντισταθεί στους κατακτητές και που τα μέλη του υπήρξαν – μαζί και με κάποιους άλλους αντιστασιακούς – οι πραγματικοί ήρωες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Ο τακτικός στρατός πολέμησε τους Ιταλούς αλλά υποτάχτηκε στους Γερμανούς – μη μπορώντας να κάνει και αλλιώς - ενώ το ΕΑΜ, μια από τις πιο σημαντικές – αν όχι η σημαντικότερη - αντιστασιακή δύναμη σε όλη την Ευρώπη κράτησε με θάρρος ψηλά το κεφάλι, οργανώθηκε και βοήθησε ποικιλότροπα τον ελληνικό λαό τα ζοφερά χρόνια του πολέμου.