Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠτΔ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Την άρνηση του κόμματός του να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το επιχείρημα ότι η «πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική» επανέλαβε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στο Real FM ο κ. Καμμένος είπε ότι «εμείς δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο ακόμα και αν είναι ο Κώστας Καραμανλής, όχι γιατί δεν σεβόμαστε τον θεσμό, αλλά γιατί θεωρούμε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική».

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι «η αγορά έχει φτάσει κάτω από τα όρια της», έκανε λόγο για «εξαθλίωση» 6,5 εκατομμυρίων Ελλήνων και για «πολιτική εσωτερικής υποτίμησης» η οποία «οδηγεί σε περαιτέρω λουκέτα».
Ανέφερε πως «δεν γίνεται καμία ρύθμιση για τα θέματα που αφορούν την επιβίωση των Ελλήνων και όσον αφορά τις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και όσον αφορά τα “κόκκινα” δάνεια και όσον αφορά τη ρευστότητα στην αγορά και όσον αφορά την ανεργία, η οποία κάθε μέρα μεγαλώνει περισσότερο».

Δελαστίκ:Και πρώτοι οι «Αγανακτισμένοι» στην Ισπανία και (κουρεμένα) τα ποσοστά τους

... η αναγωγή που έκαναν οι δημοσκόποι είναι ιδιαιτέρως φιλική προς το Σοσιαλιστικό και το Λαϊκό Κόμμα... Δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν το Ποδέμος των Αγανακτισμένων το 22,2% όσων ρωτήθηκαν, τους σοσιαλιστές το... 13,1% και τη Δεξιά το... 10,4%! Οι αναλυτές της εταιρείας σφυγμομετρήσεων της κοινής γνώμης διπλασίασαν (!) τα ποσοστά των δύο αυτών κομμάτων για να βγάλουν με αναγωγή την πρόθεση ψήφου που να προσεγγίζει την κατά τις γνώσεις τους και την εκτίμησή τους πολιτική πραγματικότητα, ενώ αύξησαν μόνο κατά 15% την πρόθεση ψήφου στο Ποδέμος.

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ στο www.ethnos.gr

Πολιτικός σεισμός στην Ισπανία! Πρώτο κόμμα οι... «Αγανακτισμένοι», σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας της ισπανικής Κεντροαριστεράς «Ελ Παΐς» από τη μεγάλη ισπανική εταιρεία Μετροσκόπια! 
Ενα κόμμα που δημιουργήθηκε μόλις... φέτος (!) περνάει δημοσκοπικά πρώτο και απειλεί να τινάξει στον αέρα το πολιτικό σκηνικό της Ισπανίας! Αυτό θα συμβεί αν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων αντανακλαστούν υποτυπωδώς και στα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που πρέπει να γίνουν το αργότερο σε έναν χρόνο από τώρα, καθώς τον Νοέμβριο του 2015 ολοκληρώνεται η τετραετία από τις προηγούμενες εκλογές του 2011.

Ο πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου έχει ένα μήνυμα για τους πλούσιους


Ο πιο φτωχός πρόεδρος του κόσμου έχει ένα μήνυμα για τους πλούσιους: Μείνετε μακριά από την πολιτική.
Ο πρόεδρος της Ουρουγουάης José Mujica δήλωσε στο Ισπανικό CNN ότι “όταν έχεις πολλά λεφτά, σε απομακρύνει από τους ανθρώπους της χώρας σου και σε καθιστά ανίκανο να κυβερνήσεις”
“Δεν είμαι εναντίον των ανθρώπων που έχουν χρήματα, που τους αρέσουν τα χρήματα, που τρελαίνονται για τα χρήματα. Αλλά πρέπει να ξεχωρίζουμε το χρήμα από την πολιτική. Πρέπει να απομακρύνουμε τους ανθρώπους που αγαπούν το χρήμα από την πολιτική, αποτελούν κίνδυνο. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αφιερωθούν στην βιομηχανία, το εμπόριο, ώστε να πολλαπλασιάσουν τον πλούτο. Αλλά, η πολιτική είναι ένας αγώνας με στόχο την ευτυχία του συνόλου”
Ο Mujica δωρίζει το 90% του μισθού του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Οι μηνιαίες απολαβές του, τελικά, δεν ξεπερνούν τα 775 δολάρια τον μήνα.

Ζουν σε μια τρώγλη, συντηρούνται με ένα επίδομα του ΟΓΑ και πληρώνουν ΕΝΦΙΑ!


Ιδού το μεγαλείο του Υπουργείου Οικονομικών. Από τέτοιες οικογένειες κοιτάζει να πληρώσει τους δανειστές η κυβέρνηση… 

Πρόκειται για από τις πολλές δυστυχώς περιπτώσεις στην χώρα μας, αυτή τη φορά στην Ξάνθη, όπου ενώ μία οικογένεια ζει πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας σε ένα κυριολεκτικά ετοιμόρροπο σπίτι, καλείται να πληρώσει τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

Το περιστατικό ανέδειξε το Thrakitoday και όπως αναφέρει, πρόκειται για μία μονογονεϊκή οικογένεια τριών ατόμων, με καρδιολογικά προβλήματα που ζει με ένα μικρό επίδομα του ΟΓΑ σε ένα χαμόσπιτο στην ορεινή Γλαύκη. Πρόκειται για ένα διώροφο παλιό οίκημα, με το ισόγειο να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και το πάτωμα του κτηρίου έχει καλυφθεί από στρώμα χώματος το οποίο όπως αναφέρουν οι ένοικοι δημιουργήθηκε από τις βροχοπτώσεις. Στον δεύτερο όροφο, δεν υπάρχει ταβάνι παρά μόνο η σκεπή στην οποία εντοπίζονται ρωγμές, ενώ υπάρχουν συνολικά τρεις χώροι που κατοικούνται αλλά βρίσκονται σε εξίσου άθλια κατάσταση. Η θέρμανση του χώρου γίνεται με σόμπες ωστόσο το γεγονός πως το σπίτι περιστοιχίζεται από ξύλινες πρόχειρες κατασκευές καθιστά επικίνδυνη ακόμη και τη χρήση τους. Εντός του μισογκρεμισμένου σπιτιού δεν υπάρχει καν τουαλέτα, η οποία βρίσκεται έξω σε άλλον χώρο.

Το ψέμα είναι η εξέδρα των καθεστώτων

Του Καρτέσιου

Η είδηση έλεγε: «Από το 2010 μέχρι και το τέλος του περασμένου έτους 5.260 δημόσιοι υπάλληλοι έβγαλαν με εμβάσματα στο εξωτερικό συνολικά 1,5 δισ. ευρώ». Αυτή η είδηση μέσα σε αυτές τις συνθήκες που ζούμε κατάφερε να κυριαρχήσει επί 3 ημέρες και να λειτουργήσει ως ένα ακόμη «επιχείρημα» εναντίον των «τεμπελχανάδων και διεφθαρμένων δημοσίων υπαλλήλων» που ως γνωστόν είναι όλοι όσοι εργάζονται στο Δημόσιο.
Επίσης, λειτούργησε και ως ένα ακόμη μέσο αγιοποίησης του Ιδιωτικού Τομέα καθώς εμφανίστηκαν διάφοροι αγνοί επιχειρηματίες να δηλώνουν με την ιδιότητα των opinion makers την αγανάκτησή τους λέγοντας «ως πότε θα πληρώνουμε φόρους για να πηγαίνουν σε αυτά τα λαμόγια!».
Ας ξεκινήσουμε με στοιχεία και αποδείξεις που είναι και τα αγαπημένα των νεοφιλελεύθερων αγανακτισμένων. Το 2013 η δαπάνη μισθοδοσίας όλου το Δημοσίου ανήλθε στα 24 δισ. ευρώ. Από αυτό το ποσό πληρώθηκαν όλοι, από τον τελευταίο νεοπροσλαμβανόμενο με 6μηνη σύμβαση μέχρι και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Συγκλονίζει την υφήλιο η πρόεδρος της Αργεντινής με την περήφανη επιστολή στον Ομπάμα!

«Είναι διορισμένη από εσένα αυτή που υβρίζει την πατρίδα μου και τον λαό μου υπερασπιζόμενη τα κοράκια;»
Για μία ακόμα φορά, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ αποδεικνύει ότι είναι μια από τις ελάχιστες εναπομείνασες ηγετικές προσωπικότητες που μπροστά στο συμφέρον της πατρίδας τους δεν γονατίζουν, ούτε σκύβουν το κεφάλι. H επιστολή της προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, η οποία στάλθηκε στις 30 Οκτωβρίου, είναι πραγματικά συγκλονιστική!
Μεταξύ άλλων αναφέρει:
«Κύριε Πρόεδρε,
Σας γράφω για να σας επιστήσω την προσοχή σε ένα θέμα που, αν επιβεβαιωθεί από εσάς, θα έχει σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις μεταξύ των χωρών μας.
Αυτό που θα ήθελα να ξέρω είναι αν η Νάνσυ Σόντερμπεργκ, το πρόσωπο που έχει διοριστεί από εσάς ως πρόεδρος του PIDB (Public Interest Declassification Board), το οποίο αναφέρεται κατευθείαν στην αμερικανική κυβέρνηση, είναι επίσης συμπρόεδρος της «American Task Force Argentina» (ATFA), μιας οντότητας που δημιουργήθηκε ειδικά για να επιτίθεται και να βρίζει την Αργεντινή και την πρόεδρό της.Όπως ασφαλώς θα γνωρίζετε, στα καθήκοντα του PIDB περιλαμβάνονται η ανάλυση κρίσιμων θεμάτων εθνικής ασφάλειας και η παροχή συμβουλών στον Πρόεδρο και σε άλλους κυβερνητικούς αξιωματούχους των ΗΠΑ. Μάλιστα, στις 10 Νοεμβρίου του 2012, κατά τον επαναδιορισμό της κυρίας Σόντερμπεργκ, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε δημοσίως τη θέση της ως «κομβική». Ωστόσο, στο επίσημο βιογραφικό που διανεμήθηκε από το γραφείο σας, δεν αναφέρεται η θέση της Σόντερμπεργκ στην ATFA και στο βιογραφικό της συμπροέδρου που διανέμεται από την ATFA δεν αναφέρεται η υψηλή θέση που κατέχει το εν λόγω πρόσωπο στο Λευκό Οίκο. Μήπως πρόκειται για περίπτωση συνωνυμίας;