Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Οι Λάτσηδες που κυβερνούν αυτόν τον τόπο…

Με αφορμή την αποκάλυψη πως ο επιχειρηματίας Λάτσης αξιοποίησε στο έπακρο το νόμιμο πλυντήριο του Λουξεμβούργου για να αποφεύγει τη βλαβερή συνήθεια να βάζει το χέρι στην τσέπη και να πληρώνει φόρους ο ημεροδρόμος θυμήθηκε δύο κείμενα του Νίκου Μπογιόπουλου που σε ανύποπτο είχε ασχοληθεί με τη διασύνδεση του εν λόγω κυρίου με το κράτος. Ως αξιοσέβαστος επιχειρηματίας ο κύριος Λάτσης, παράδειγμα και πρότυπο για τους ομοίους τους, αξιοποιεί το ελληνικό κράτος, κάνεις τις δουλειές του και (δεν) πληρώνει τους φόρους του στο Λουξεμβούργο. Ακολουθούν τα κείμενα…

Από τις εκλογές του 2009 και μέχρι σήμερα από διάφορες κρίσιμες θέσεις πέρασαν κι άλλοι παραμένουν οι:
Ταμβακάκης – Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (στέλεχος της Eurobank)
Καραμούζης – Μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ (στέλεχος της Eurobank)
Ρογκάκος – Οικονομικός διευθυντής ΟΠΑΠ (στέλεχος της Eurobank)
Αρχοντίδης – Μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΠ (στέλεχος της Eurobank)
Μητρόπουλος – Διευθύνων σύμβουλος Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (στέλεχος της Eurobank)
Χαρδούβελης – Υπουργός Οικονομικών (στέλεχος της Eurobank)
Αναστασίου – εσχάτως διορισθείς στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών (στέλεχος της Eurobank)

Σύλληψη 90χρονου που τάιζε άστεγους

Ο νέος νόμος που επεκτείνεται στις πολιτείες των ΗΠΑ θέλει να εξαφανίσει τους άστεγους
της Αθηνάς Λεβέντη
Ο 90χρονος Άρνολντ Άμποτ συνελήφθη στη Φλόριντα των ΗΠΑ επειδή τάιζε άστεγους στον δρόμο. Στην περιοχή έχει ψηφιστεί νόμος, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται να μοιράζει κανείς φαγητό στους άστεγους σε δρόμους που βρίσκονται κοντά σε σπίτια και εστιατόρια. Ο Άμποτ ταΐζει τους άστεγους από το 1991. Συνελήφθη μαζί με άλλα τρία μέλη της οργάνωσης Αγάπα τον Γείτονά σου την ώρα που μοίραζε φαγητό και κινδυνεύει με φυλάκιση 60 ημερών και πρόστιμο 500 δολαρίων.
Ο ίδιος δηλώνει πως θα συνεχίσει να μαγειρεύει κάθε εβδομάδα για όσους ζουν στον δρόμο. «Με συνέλαβαν για τη σίτιση των άστεγων και έλαβα κλήτευση να εμφανιστώ στο δικαστήριο», λέει ο κύριος Άμποτ στη σελίδα του στο Facebook. «Ωστόσο, τάισα μόνο 4 άτομα, προτού ένας αξιωματικός μού πει “άσε κάτω το πιάτo” και με πάρει μαζί του στο αυτοκίνητο της αστυνομίας. Όταν πήρα τελικά πίσω την τροφή, την έβαλα στο φορτηγό μου και μοιράστηκε στους άστεγους που μας ακολουθούσαν».

Γιώργος Στύλιος: Μια άστοχη έκφραση και μια υποκριτική αντίδραση

Οι άνθρωποι δεν κρίνονται ούτε  χαρακτηρίζονται από την αντίδραση μιας στιγμής, αλλά από την συνολική τους διαδρομή. Και η διαδρομή και καθημερινή δράση του Στύλιου καμιά σχέση δεν έχει με αυτό που παρουσιάζουν δυο μέρες τώρα τα συστηματικά ελεγχόμενα ΜΜΕ.
Ο Στύλιος, και ήθος διαθέτει, και από δημοκρατικές αρχές διαπνέεται, και  από διάθεση προσφοράς στον τόπο μας  διακρίνεται, και οπωσδήποτε καμιά σχέση με Κασιδιάρηδες δεν έχει! (Μόνη μας διαφωνία είναι η συμμετοχή και στήριξη της μνημονιακής  συγκυβέρνησης, αλλά αυτό αφορά το σύνολο των υπουργών  και το σύνολο των βουλευτών που τη στηρίζουν)

Η αντίδραση του "τάχα θιγόμενου" πρωθυπουργού, του "τάχα θιγόμενου" πολιτικού κόσμου και των επίσης "τάχα θιγόμενων" διαπλεκόμενων ΜΜΕ είναι εξόφθαλμα υποκριτική  και  καθοδηγούμενη. Αλήθεια αν στη θέση του Στύλιου ήταν πολιτικός των "οικογενειών", του "συστήματος" ή της "διαπλοκής" θα υπήρχε ανάλογη αντίδραση?