Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΚΥΨΕΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

Τη θέση ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα υποκύψει σε εκβιασμούς εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Οι πιστωτές έχουν καλομάθει με αυτήν την κυβέρνηση και την προηγούμενη του κ. Παπανδρέου.
Και νομίζουν ότι μπορούν κάνουν ό,τι θέλουν, να στέλνουν μέιλ, να διατάζουν, να επιβάλλουν, να πηγαινοέρχονται και να κάνουν εκβιασμούς στις διαπραγματεύσεις και να συμπεριφέρονται απέναντι στην Ελλάδα σαν να είναι προτεκτοράτο τους και να την χρησιμοποιούν ως πειραματόζωο.
Ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα μετά από λίγο αρχίζει να εφαρμόζεται και στις άλλες χώρες κυρίως του Νότου, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.
Αυτός είναι δυστυχώς ο ρόλος που έχει επιφυλάξει σε αυτή τη χώρα με τις παραδομένες κυβερνήσεις.

Γιάννης Ρίτσος: “Ανάβω στίχους για να ξορκίσω το κακό στη χώρα”

 Νίκος Μπογιόπουλος

«(…) να μην κάνεις κατάχρηση της εξουσίας που σου δόθηκε στ’ όνομα του μεγαλύτερου ιδανικού της ελευθερίας,
να μην κάνεις κατάχρηση περιαυτολογίας στ’ όνομα του αντιατομισμού,
να μην κάνεις αγώνα προσωπικής επικράτησης στ’ όνομα της σεμνής, ανώνυμης μάζας (…)».

Με τον Οδυσσέα Ελύτη και τον Μίκη 
«Ανάμεσα σε τόσες νύχτες, τόσους βράχους, τόσους σκοτωμένους - είπε - εσύ Επανάσταση, μας άνοιξες τις φαρδιές λεωφόρους/ για μια πανανθρώπινη συνάντηση. (…)/ 

Αν τίποτ' άλλο δεν κερδίσαμε, - είπε - μάθαμε τουλάχιστον/ πως αύριο θα συναντηθούμε (…)»



Κάλεσες το «100»; Συλλαμβάνεσαι!

Μια 19χρονη κοπέλα βίωσε προχθες τον απόλυτο παραλογισμό και την προσφιλή κατασταλτική μέθοδο της ομάδας 


Η απίστευτη ιστορία 19χρονης που τρομοκρατημένη επειδή κάποιος χτυπούσε με δύναμη την πόρτα του σπιτιού της κάλεσε την αστυνομία και κατέληξε να δικάζεται για ψευδή αναφορά μετά από μήνυση ενός Ζητά.

Με πρακτικές αδιανόητες αντιμετώπισε έναν πολίτη η ελληνική αστυνομία. Μια 19χρονη κοπέλα, η Α.Κ. (τα στοιχεία της στην «Εφ.Συν.»), βίωσε χθες τον απόλυτο παραλογισμό και την προσφιλή κατασταλτική μέθοδο της ομάδας ΖΗΤΑ. Από την κλήση στο 100 βρέθηκε κατηγορούμενη στο τμήμα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά και όπως μας τα περιέγραψε ο πατέρας της 19χρονης, που ήρθε σοκαρισμένος στα γραφεία της εφημερίδας, αφού σχεδόν όλο το προηγούμενο βράδυ το πέρασε έξω από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.