Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΤΟ 2015 ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΟΧΙ ΣΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ. ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΕ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ!

Η λαϊκή ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» φαίνεται πως ταιριάζει γάντι στη θλιβερή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις «δήθεν» σκληρές διαπραγματεύσεις της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως έχει γίνει πλέον εμφανές, η «έξοδος» της Ελλάδας από το μνημόνιο και από το καθεστώς της «αποικίας χρέους», όχι μόνο φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός, αλλά οι πιστωτές σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια παράταση του τωρινού «μνημονιακού προγράμματος» έως ότου συμφωνήσουν πλήρως για το νέο μνημόνιο που (όπως και να ονομαστεί) θα φέρνει νέα μέτρα λιτότητας, περικοπών στο κοινωνικό κράτος και νέεςφορολογικές επιβαρύνσεις.
Μέτρα που θα αποτελέσουν την ουσιαστική «ταφόπλακα» για τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τους ανέργους που έχουν γονατίσει από το βάρος των ακραία νεοφιλελεύθερων πολιτικών της σημερινής κυβέρνησης.

Δήλωση στήριξης Κουφοντίνα και Γουρνά σε Ρωμανό: Ο Νίκος έχει ήδη νικήσει

Οι Δημήτρης Κουφοντίνας και Κώστας Γουρνάς, που κρατούνται σε ειδική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, εκφράζουν με δήλωσή τους τη στήριξή τους στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό, ανακοινώνοντας πως θα αρνηθούν σήμερα 6 Δεκεμβρίου να μπουν στα κελιά τους ως ελάχιστη συμπαράσταση.

Η δήλωση των Δημήτρη Κουφοντίνα και Κώστα Γουρνά:

«Ο Νίκος Ρωμανός δεν δίνει απλώς μια μάχη για μια εκπαιδευτική άδεια. Ο αγώνας του δεν είναι ένας προσωπικός αγώνας. Πάνω στις νεανικές του πλάτες, αυτές που σμιλεύτηκαν από τη φλόγα της εξέγερσης του Δεκέμβρη του '08, ακουμπούν οι πόθοι όλων εκείνων που αντιστέκονται, αλλά και όσων δεν τολμούν ακόμα ν' αντισταθούν.

Ολων εκείνων που τσάκισε και τσακίζει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα του Μνημονίου.
Ο αγώνας του Νίκου είναι αγώνας όλων μας. Με τη θαυμαστή στάση και το ήθος του τιμά την επαναστατική παράδοση και δείχνει το δρόμο του αγώνα, που είναι δύσκολος, σκληρός, αλλά ωραίος. Μέρα τη μέρα, ώρα την ώρα, στιγμή τη στιγμή, αντιμέτωπος με το βαρύ τίμημα που έχουν οι πραγματικοί αγώνες, αυτοί που φέρνουν τη νίκη και την ελπίδα. Γι' αυτό και συγκινεί και συνεγείρει και ξεσηκώνει το σεβασμό, τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη, που διαρκώς ογκώνονται και αγκαλιάζουν ολόκληρη την κοινωνία.

Κωφίδης: «Νιώθω πολύ… μικρός μπροστά στον Ρωμανό»

Για τον Νίκο Ρωμανό που συνεχίζει την απεργία πείνας μίλησε ο Σάββας Κωφίδης.

Ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή και του Ολυμπιακού και μέλος της πρωτοβουλίας «Hasta La Victoria Siempre» μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο» για την απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού και τη στάση της Κυβέρνησης στην υπόθεση.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η αλήθεια είναι πως απέναντι σε αυτό το παιδί νιώθω πολύ μικρός. Απέναντι σε αυτό το παιδί που αγωνίζεται για τις ιδέες του και το δικαίωμά του για μόρφωση, νιώθω πολύ αδύναμος, πολύ μικρός καθώς δεν μπορώ ούτε να επέμβω, να βοηθήσω. Τα μηνύματα αλληλεγγύης είναι όλα δεκτά αλλά αν δεν πάρουμε πιο ενεργές αποφάσεις, θα έχουμε πρόβλημα. Αυτό που με εξοργίζει πέρα από το συναίσθημα αυτό της αδυναμίας μου να βοηθήσω είναι γι αυτούς που μπορούν και δεν το κάνουν. Δηλώνουν κάτι αλλά η συμπαράστασή τους με αυτόν τον τρόπο δε μου λέει τίποτα. Από την αντιπολίτευση περιμένω, δεν περιμένω από τους κυβερνώντες.
Αλλά και ο αθλητικός κόσμος θα έπρεπε να έχει πάρει πρωτοβουλίες, έχει τεράστια απήχηση στο λαό. Σαν Hasta La Victoria Simpre σκοπεύουμε να κάνουμε κάτι, ήδη έχουμε αργήσει. Αυτό που συμβαίνει δεν αφορά μόνο τον Νίκο, αφορά την κοινωνία, έχει αντίκτυπο σε εμάς, σε όλους, πόσο αίμα πρέπει να χυθεί;»

Απ” τον Σκόμπι στην Τρόικα

Ενώ η μάχη της Αθήνας μαίνονταν 70 χρόνια πριν, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έγραφε σε ένα τηλεγράφημά του προς τον Άγγλο στρατηγό Σκόμπι: «Μη διστάζετε, πάντως, να ενεργείτε σαν να βρίσκεστε σε κατεχόμενη πόλη όπου έχει ξεσπάσει τοπική εξέγερση».

Σήμερα δεν υπάρχουν τηλεγραφήματα για αυτές τις δουλειές αλλά mail. Πρόσφατα η δημοσιότητα κατακλύστηκε από φήμες και αποκαλύψεις για τα μηνύματα των δανειστών, ενώ και ο Ευ. Βενιζέλος, αστειευόμενος μετά τη χθεσινή του συνάντηση με τον Α. Σαμαρά, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα απαντήσει με SMS και όχι με mail στην τρόικα.

Πολλές φορές οι συγκρίσεις της σημερινής κατάστασης στην Ελλάδα με χώρες που τελούν υπό κατοχή ή δικτατορία συναντούν αντιδράσεις και κατηγορούνται ως υπερβολικές, δραματικές ή παραπλανητικές.