Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Νίκος Ρωμανός: "Γιατί η νίκη είναι υπόθεση όλων μας... "


"Μετά από 31 μέρες σκληρού και ανυποχώρητου αγώνα, σταματάω την απεργία πείνας, έχοντας σημειώσει μια σημαντική νίκη. Η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, με μοναδικό αποδέκτη εμένα, είχε μεγάλες διαφορές από τις αρχικές εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης, κάνοντας εν τέλει αποδεκτή την απαίτησή μου, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται το να «φοράω βραχιολάκι». 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή η νίκη ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής πίεσης που ασκήσαμε: για αυτό και ο κόσμος του αγώνα και η μαχητική αναρχία είναι αδιαμφισβήτητα ηθικά,πολιτικά και πρακτικά, οι μεγάλοι νικητές.
Ο πολύμορφος επαναστατικός αγώνας και εμείς ως πολιτικοί κρατούμενοι, βγαίνουμε πιο...
δυνατοί από αυτήν τη μάχη. Υψώνω τη γροθιά μου στέλνοντας τους πιο θερμούς χαιρετισμούς και την απεριόριστη αγάπη μου σε όλους εκείνους τους συντρόφους που στάθηκαν δίπλα μου ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ - ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

«Έσωσα» κι εγώ τον Νίκο Ρωμανό... Οι σωτήρες

Τη λήξη της απεργίας πείνας που κράτησε για
31 μέρες αποφάσισε ο Νίκος Ρωμανός μετά την τροπολογία για εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι) που υπερψηφίστηκε στη Βουλή, ύστερα από πρόταση του Γιάννη Πανούση εκ της ΔΗΜΑΡ και 6 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Τη «σωτηρία» ωστόσο του Νίκου Ρωμανού έσπευσαν να διεκδικήσουν πολλοί σωτήρες...

«Οι πρωτοβουλίες της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση Ν.Ρωμανού, όπως αναπτύχθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της συζήτησης της σχετικής τροπολογίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέδωσαν αποτέλεσμα», αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

«Μετά από διαβουλεύσεις και συνεννοήσεις που ακολούθησαν, κατέστη δυνατό με κριτήριο την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής και το δικαίωμα στη μόρφωση για όλους, να διαμορφωθεί μια αποδεκτή από το σύνολο της Εθνικής Αντιπροσωπείας ρύθμιση», συνεχίζει.
Την πρωτοβουλία της λύσης στην υπόθεση Ρωμανού διεκδίκησε όμως και Το Ποτάμι, με τον Σταύρο Θεοδωράκη να κομπάζει για την πρωτιά. «Το είπαμε από την πρώτη στιγμή, το λέμε ξανά τώρα: Να εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 4205 του 2013 για την ηλεκτρονική επιτήρηση υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων που βγαίνουν με άδεια. Τα ''βραχιολάκια'' θα επιτρέψουν τη διεύρυνση του θεσμού των αδειών, χωρίς τον φόβο των αποδράσεων», σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιιού.

Με φρικτά βασανιστήρια οι ανακρίσεις της CIA για την τρομοκρατία

Κολαστήρια

Κόλαφος για τη CIA είναι η έκθεση του αμερικανικού Κογκρέσου για τις «βάρβαρες» ανακρίσεις υπόπτων για τρομοκρατία κατά τη διακυβέρνηση Μπους. Η Γερουσία των ΗΠΑ κατηγορεί μάλιστα την υπηρεσία μυστικών πληροφοριών της χώρας ότι εξαπάτησε το Κογκρέσο και το Λευκό Οίκο αναφορικά με τις πρακτικές της, τόσο ως προς το επίπεδο βίας τους, όσο και ως προς την αποτελεσματικότητα τους.

Πολύ πιο βάρβαρες και λιγότερο αποτελεσματικές από όσο υπόσχονταν ήταν οι «προωθημένες τεχνικές ανάκρισης» που η CIA χρησιμοποιούσε κατά υπόπτων για τρομοκρατία τα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την έκθεση του Κογκρέσου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Στην έκθεση παρουσιάζονται αναλυτικά οι μέθοδοι βασανισμού που οι μυστικοί πράκτορες χρησιμοποιούσαν προκειμένου να εξετάσουν υπόπτους για διασυνδέσεις με την Αλ-Κάιντα, αλλά και συγκεκριμένες ιστορίες 100 περίπου ανθρώπων που έπεσαν θύματα της CIA την περίοδο 2001-2009. Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα μόλις 480 σελίδες της έρευνας που αριθμεί 6.200 σελίδες συνολικά.