Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Η νίκη του Ρωμανού αφορά κι αυτούς που δεν πήραν είδηση

Υποχώρηση της κυβέρνησης την τελευταία στιγμή. Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός. Δημοκρατική συμμαχία έκτακτου χαρακτήρα στη Βουλή από ΣΥΡΙΖΑ - ΚΚΕ - ΔΗΜΑΡ - ΑΝΕΛ - ΠΑΣΟΚ για να σωθεί η ανθρώπινη ζωή. Η Χρυσή Αυγή άνοιξε το βόθρο αποκαλύπτοντας υπόγειες συνεννοήσεις με τη ΝΔ μέχρι χθες. Για νίκη μιλά η πλειοψηφία των υποστηρικτών του δίκαιου αιτήματος.

Ο Νίκος Ρωμανός επέλεξε την πιο άτεγκτη μορφή πάλης εντός της οποίας ήταν κατά κάποιον τρόπο εγκλωβισμένος όταν στην κοινωνία δεν φαινόταν να διαμορφώνεται ευνοϊκός συσχετισμός προς το αίτημά του και προς τον πολιτικό του χώρο. Η νίκη του έχει τεράστια σημασία γιατί είναι μία νίκη σε αντίξοες συνθήκες.

Φάνηκε ότι παρά τον κατακερματισμό της κοινωνικής συνείδησης και την προέλαση των αντιδραστικών ιδεών, ο πυρήνας των δημοκρατικών αξιών δεν έχει πληγεί, ή αλλιώς δεν έχει εμπεδωθεί ο συσχετισμός του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης. Ο «δημοκρατικός λαός» εξακολουθεί να έχει το προβάδισμα ως υποκείμενο παρέμβασης στις εξελίξεις ειδικά σε κρίσιμες ώρες. Το είχαμε δει στο αντιφασιστικό ξέσπασμα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Αυτός ο κόσμος ξαναβγήκε στο δρόμο, ξαναπήρε το λόγο. Δεν είναι η «μαχητική αναρχία», όπως γράφει ο Ρωμανός, που τα έκανε όλα. Είναι αυτός ο ανώνυμος, δηλαδή πολυάριθμος, δημοκρατικός λαός. Δεν χρειάζεται να ταυτίζεται ιδεολογικά με έναν νεαρό αναρχικό για να μπορεί να διαβάσει το δίκαιο αίτημά του και να κινητοποιηθεί για αυτό. 

Ο δημιουργός του φόρου Στουρνάρας ζητά να μην πληρώσει ΕΝΦΙΑ η ΤτΕ!

Την απαλλαγή των κτηρίων που έχει στην κυριότητά της η Τράπεζα της Ελλάδος από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας. 
Ο άνθρωπος που δημιούργησε τον ΕΝΦΙΑ ζητά από τη νέα του θέση να απαλλαγεί από αυτόν, αγνοώντας τις δυσκολίες που έχει προκαλέσει σε εκατομμύρια φορολογούμενους ο ίδιος φόρος, θέλοντας να προστατεύσει τους ιδιώτες μετόχους της κεντρικής τράπεζας, οι οποίοι μοιράζονται μερίσματα εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο.Ο Γιάννης Στουρνάρας επικαλούμενος το δημόσιο συμφέρον μιας ανώνυμης εταιρείας, όπως είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, έστειλε επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, ζητώντας την απαλλαγή των 29 κτηρίων που ανήκουν στην ΤτΕ σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Καιρός είναι ν' αρχίσουν ν' ανησυχούν και οι άλλοι. Ο φόβος τους η ελπίδα μας!!

http://vathiprasino.blogspot.gr/