Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Βοήθεια, έρχονται οι...κομμουνισταί! Ο Καρέλιας μοίρασε τα περισσότερα κέρδη στους εργαζόμενους! Περίπου 2,85 εκ.

Περίπου 2,85 εκ. ευρώ σε αυξήσεις μισθών, μπόνους και επιδόματα

Στους εργαζόμενούς της αποφάσισε να μοιράσει μεγάλο μέρος των κερδών της -περίπου 2,85 εκ. ευρώ- η καπνοβιομηχανία «Καρέλιας» πρωτοπορεί ξανά, καθώς αποφάσισε να μοιράσει μεγάλο μέρος των κερδών της εταιρείας στους εργαζόμενούς της.

Σύμφωνα με το «Έθνος», στους εργαζόμενους θα δοθούν:

• αύξηση μισθών από 1ης Ιανουαρίου του 2015 κατά 100 ευρώ μεικτά για όλους όσοι έχουν μηνιαίο μισθό μέχρι 2.800 ευρώ
• επίδομα «γαλοπούλας» ύψους 200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο
• επίδομα παρουσίας για όσους δεν έλειψαν ούτε μία ημέρα από την εργασία τους ύψους 800 ευρώ
• επίδομα για κάθε εργαζόμενο με παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ ύψους 1.300 ευρώ
• επιπλέον επίδομα ύψους 500 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που το παιδί του πέτυχε μέσα στο 2014 σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ. Ακόμη η καπνοβιομηχανία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή Apple σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2014

Der Spiegel: Ο Τσίπρας δεν είναι τρελός

«Υπάρχει λόγος να υποφέρουν οι Έλληνες;» είναι ο τίτλος άρθρου που φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Ο γνωστός γερμανός δημοσιογράφος και εκδότης της Der Freitag, Γιάκομπ Άουγκσταϊν, ασκεί δριμεία κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν στη Γερμανία πολιτικοί αλλά και μέσα ενημέρωσης στην προκήρυξη των πρόωρων εκλογών στην Ελλάδα. Κατηγορεί τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ για έλλειψη οράματος που οδηγεί την ΕΕ στην καταστροφή ενώ υποστηρίζει: «Ο Τσίπρας δεν είναι τρελός! Θέλει να σπάσει το βίαιο δόγμα της λιτότητας το οποίο επέβαλαν στη χώρα του».
«Ποιος κυβερνά σε μια δημοκρατία;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος, σύμφωνα με τη Deutsche Welle. «Ο λαός ή το κεφάλαιο; Απλό το ερώτημα, θα έλεγε κανείς. Γιατί αυτό που διαφοροποιεί τη δημοκρατία από τη δικτατορία είναι οι εκλογές. Η Δύση είναι περήφανη γι΄ αυτό. Εκτός κι αν υπάρχει απειλή ο λαός να ψηφίσει αριστερό κόμμα. Τότε το δημόσιο δελτίο ειδήσεων της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης Tagesthemen εξοργίζεται με τη δημοκρατία των Ελλήνων (σσ. και σχολιάζει): «Και πάλι θέλουν να ψηφίσουν!». Η δε Bild γράφει: «Η Άγκελα Μέρκελ δεν θα πρέπει να το δεχτεί αυτό’, αλλά να καταστήσει σαφές στους Έλληνες ‘τι περιμένει δικαίως η Γερμανία από μια μελλοντική ελληνική κυβέρνηση’. Προφανώς πρέπει να έχεις χρήματα για τη δημοκρατία. Και οι Έλληνες είναι χρεοκοπημένοι. Θα έπρεπε λοιπόν να αφήσουν τις εκλογές. Μα τι θράσος!»