Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Π. Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς είναι ο ηθικός αυτουργός του φόβου

Συνέντευξη του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM» 

Να μιλήσουμε τώρα με έναν από τους «ηθικούς αυτουργούς» του φόβου…. Καλημέρα κ. Σκουρλέτη…
Καλημέρα. Όχι ηθικός αυτουργός του φόβου. Τον ηθικό αυτουργό νομίζω πρέπει να τον αναζητήσετε από την άλλη πλευρά, κυρίως στο πρόσωπο του πρωθυπουργού.

Για να είμαστε τώρα προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, η Ν.Δ. τι λέει; Ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινδυνεύσουν και οι καταθέσεις, θα κινδυνεύσει και ο βασικός κορμός της οικονομίας και ουσιαστικά αυτά που γνωρίζαμε θα πρέπει να τα ξεχάσουμε..
Βεβαίως, αν δείτε το σύνολο των προσεγγίσεων και των δηλώσεων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αυτή που κυρίως τα λέει όλα αυτά είναι η Ν.Δ. ΚΙ αυτό είναι ένα σχήμα οξύμωρο. Δηλαδή ο απερχόμενος πρωθυπουργός, αντί να είναι αυτός ο οποίος να κατευνάζει τα πράγματα, πυροδοτεί ένα κλίμα κινδυνολογίας. Και φαντάζομαι ότι όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτό γίνεται διότι έτσι θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί προεκλογικά.
Εγώ όμως θα ήθελα να κάνω μια άλλη επισήμανση. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι όλες αυτές τις μέρες που έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος δεν έχουμε ακούσει καμία συγκεκριμένη πρόταση από τη Ν.Δ., το προεκλογικό της πρόγραμμα, ει μη μόνον με κάθε τρόπο να κλείσει η αξιολόγηση με την τρόικα. Δηλαδή τι; Να γίνουν αποδεκτά αυτά που θέτει η τρόικα ως προϋποθέσεις, δηλαδή να έχουμε νέα μνημονιακά μέτρα. Ας το πουν όμως έτσι, ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. είναι η συνέχιση του μνημονίου και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με όσα έλεγε όλο το προηγούμενο διάστημα ο κ. Σαμαράς, ότι μπαίνουμε σε μια άλλη μεταμνημονιακή περίοδο.

ΕΥΡΩ 'Η ΔΡΑΧΜΗ

Παρατήρηση πρώτη: Εκτός από το ξεκατίνιασμα υπάρχει και η πολιτική ανάλυση. Εκτός από την κινδυνολογία υπάρχει και η αλήθεια των πραγματικών και όχι των κατασκευασμένων διλλημάτων. Εκτός από την αερολογία που βαφτίζει σαν «πολιτική αντιπαράθεση» τον σκυλοκαυγά υπάρχει και ο καθαρός αέρας της ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης που προάγει την πολιτική σκέψη. 
Παρατήρηση δεύτερη: Ευρώ είναι εκείνο το νόμισμα που αντί για «απάνεμο λιμάνι» αποδείχτηκε το νόμισμα με το οποίο η Ελλάδα μετράει τη φτώχεια της. Ευρώ είναι εκείνο το νόμισμα με το οποίο η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010. 
Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ* 

Ευρώ είναι εκείνο το νόμισμα που μόλις εμφανίστηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια ό,τι το βράδυ κόστιζε 50 δραχμές το αμέσως επόμενο πρωί κόστιζε 170 δραχμές (ήτοι 0,50 ευρώ) και ό,τι το βράδυ κόστιζε 100 δραχμές το αμέσως επόμενο πρωί κόστιζε 341 δραχμές (ήτοι 1 ευρώ).
Παρατήρηση τρίτη: Δραχμή είναι εκείνο το νόμισμα με το οποίο η Ελλάδα χρεοκόπησε το 1893 και το 1932. Δραχμή είναι το νόμισμα που στο όνομα της «ισχυροποίησής της», μέσα σε ένα βράδυ, δια της υποτίμησής της κατά 50% και της σύνδεσής της με το δολάριο (9 Απρίλη 1953) διπλασίασε τη φτώχεια για το λαό και πολλαπλασίασε τον πλούτο των «δολαριούχων». Δραχμή ήταν το νόμισμα όταν η Ελλάδα έστελνε τα παιδιά της μετανάστες στις στοές του Βελγίου και όταν (με πρόσχημα και τότε το χρέος) η κυβέρνηση Αντρέα Παπανδρέου έφτιαχνε τα «νέα τζάκια» της ολιγαρχίας, από τη μια και από την άλλη επέβαλε πάγωμα μισθών και συντάξεων στο λαό.

ΜΑΣ ΤΑ ΖΑΛΙΣΑΤΕ

Γράφει ο Καρτέσιος

Επειδή ο βλάκας δεν καταλαβαίνει άλλη γλώσσα, ας μιλήσω στη δική του. Λαθρομετανάστες θέλει να τους λέμε; Λαθρομετανάστες θα τους γράφω για να το καταλαβαίνει. Θέλει ο βλάκας να συνδέσει τα τραγικά γεγονότα στη Γαλλία με τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα, επειδή τον βολεύει να τρομοκρατεί και ιδιαίτερα προεκλογικά; Ας πάμε με τα νερά του βλάκα και ας το εξετάσουμε, γιατί μας τα ζάλισε.
Λοιπόν, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή ο μεγαλύτερος αριθμός των αλλοδαπών δραστών, την περίοδο 1998-2012, είναι αλβανικής υπηκοότητας, ακολουθούν οι Ιρακινοί και οι Ρουμάνοι. Ακολουθούν Πακιστανοί και Βούλγαροι.
Λοιπόν, ποιος άνοιξε τα σύνορα με την Αλβανία δίχως να υπάρξει καμία προετοιμασία και έλεγχος; Μήπως ήταν ο Τσίπρας; Όχι, ήταν ο Αντώνης Σαμαράς της ΝΔ που ήθελε να βολέψει Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι αναζητούσαν φτηνά εργατικά χέρια για μεγάλα έργα που είχαν πάρει στη Βόρεια Ελλάδα.
Πάμε στους Ρουμάνους και τους Βούλγαρους. Είναι λαθρομετανάστες; Όχι. Η Ρουμανία και η Βουλγαρία έγιναν μέλη της Ε.Ε. την 1η Ιανουαρίου του 1997. Ποιος ήταν τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας; Μήπως ο Κουτσούμπας; Όχι. Ήταν ο Κώστας Καραμανλής της ΝΔ.
Πάμε στους Ιρακινούς και τους Πακιστανούς. Ποιες κυβερνήσεις κώλωσαν να έρθουν σε ρήξη με τους Τούρκους ώστε να σταματήσει το εμπόριο ανθρώπων; Οι κυβερνήσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ; Όχι. Ήταν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τι έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ για να εμποδίσει τη λαθρομετανάστευση; Έστησε ένα φράγμα στον Έβρο και πανηγύρισε ότι έλυσε το πρόβλημα. Τι λένε όμως σχετικά με την αποτελεσματικότητα του φράχτη διάφοροι Ελληναράδες που κρατάνεστοιχεία; Λένε ότι αυξήθηκε η λαθρομετανάστευση από το Αιγαίο, αλλά και ότι δημιουργήθηκαν νέα σημεία εισόδου στον Έβρο.

Σαν σήμερα 8 Ιανουαρίου 1989

Μαράκι μου σε αγαπώ