Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Ανακοίνωση Πολιτικού Συμβουλίου Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προσεχείς Εθνικές Εκλογές

Στις 25 Ιανουαρίου διεξάγονται στη χώρα οι Εθνικές Εκλογές και πραγματοποιούνται σε μια πολιτική, κοινωνική και οικονομική περίοδο που η χώρα και οι πολίτες διέρχονται μεγάλη δοκιμασία. και σε μια κοινωνική κατάσταση όπου η πλειοψηφία των πολιτών αναζητά και προσδοκά λύση στο πρόβλημα της χώρας και έξοδο από την κρίση. Ταυτόχρονα, μέσα σε συνθήκες δυσπιστίας, κρίσης αντιπροσώπευσης και πολιτικής απαξίας έναντι των υπεύθυνων. Έκφραση και αντανάκλαση όλων αυτών αποτελεί και η αναντιστοιχία ιδεολογικών και κομματικών ταυτοτήτων σε σχέση με το εθνικό, οικονομικό και κοινωνικό ζήτημα. Η Ελλάδα αποτελεί το επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος καθώς οι εκλογές δεν αφορούν μόνο το ελληνικό ζήτημα, αφορούν την κρίση στην Ευρωζώνη, αφορούν τη διεθνή κρίση. Οι δυνάμεις που οδήγησαν την κρίση σε πλήρη αποτυχία τόσο στην Ε.Ε. όσο και στη χώρα, αποτελούν μέρος του προβλήματος και ο ελληνικός λαός θα τους οδηγήσει σε ήττα, δρομολογώντας προοδευτικές εξελίξεις και με τη ψήφο του.

Η προσπάθεια μας την τελευταία 5ετία από κοινού με άλλες προοδευτικές δυνάμεις ενάντια στην καταστροφική ένταξη στο ΔΝΤ και στα νεοφιλελεύθερα μνημόνια, αποσκοπούσαν και στη συγκρότηση μιας νέας πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας, ως πρώτο και καθοριστικό όρο για μια νέα προοπτική, για αλλαγή στην Πολιτική, στην Οικονομία, στην Κοινωνία. 

Γυροβολιές

Του Νίκου Μπογιόπουλου

Ο κ. Χατζημαρκάκης προσπάθησε να πάει με το ΠΑΣΟΚ, τον απέρριψε το ΠΑΣΟΚ και τώρα πάει με τη Ν.Δ. Η κυρία Γκερέκου ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και, αφού έκανε δήλωση ότι ήταν, είναι και θα είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα πάει με τη Ν.Δ. Ο κ. Φλωρίδης, που ήταν ΠΑΣΟΚ και μετά έπαψε να είναι ΠΑΣΟΚ, τώρα ξαναείναι ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Οικονόμου ήταν ΠΑΣΟΚ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ν.Δ.

Ο Ψαριανός ήταν ΣΥΡΙΖΑ, έγινε ΔΗΜΑΡ και τώρα έγινε Ποτάμι.

Η κυρία Τζάκρη πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παραστατίδης επίσης.

Ο Γεωργιάδης, ο Πλεύρης, ο Βορίδης, που έφυγαν από τον ΛΑΟΣ, παραμένουν στη Ν.Δ.

Η κυρία Ιατρίδη, που ποτέ των ποτών δεν θα έδινε ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση Σαμαρά, τώρα πάει με τον Σαμαρά. Ο κ. Σαχινίδης ήταν με το ΠΑΣΟΚ του Καστελόριζου (και του κ. Παπανδρέου), παρέμεινε με το ΠΑΣΟΚ του PSI (και του κ. Βενιζέλου) και τώρα (μέσω του ΚΙ-ΔΗΣΟ και του κ. Παπανδρέου) πάει ξανά στο Καστελόριζο...
Μακρύς ο κατάλογος και το φαινόμενο καθόλου σημερινό. Παλιότερα, για παράδειγμα, ήταν οι πρώην Νεοδημοκράτες Μάνος, Ανδριανόπουλος και Κοντογιαννόπουλος που πήγαν με το ΠΑΣΟΚ, ήταν η Δαμανάκη και ο Βούγιας που επίσης πέρασαν στο ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΝ κ.ο.κ.

Guardian: Νέος εθνικός ηγέτης ο Τσίπρας


“ Με ένα ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο – αφιέρωμα, η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναλύει διεξοδικά το τι γίνεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, αλλά και στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι δεν περιμένουν και ελπίζουν μόνο οι Έλληνες πολίτες για την πολιτική αλλαγή, αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι  ”

Με ένα ιδιαίτερα εγκωμιαστικό άρθρο – αφιέρωμα, η βρετανική εφημερίδα Guardian, αναλύει διεξοδικά το τι γίνεται αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, αλλά και στην Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι δεν περιμένουν και ελπίζουν μόνο οι Έλληνες πολίτες για την πολιτική αλλαγή, αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι. 

«Δημιουργημένος από την κρίση, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα ενάντια στο κατεστημένο και τη λιτότητα που παίρνει την εξουσία στην ευρωζώνη», γράφει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου, Ian Traynor, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, γίνεται ο νέος εθνικός ηγέτης στα 40 του χρόνια.

Η βρετανική εφημερίδα, τονίζει ότι «αυτό δεν αρέσει στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αλλά έχουν αρχίσει να το συνηθίζουν. Το θέμα για τους Έλληνες και την Ευρώπη δεν είναι αν θα πάρει την εξουσία ο Τσίπρας, αλλά τι θα επιλέξει να κάνει με αυτή», για να προσθέσει ότι οι εκλογές στην Ελλάδα είναι ακόμη πιο σημαντικές για την Ευρώπη, για πολλούς λόγους. «Η Ελλάδα άλλαξε ριζικά την Ευρώπη. Το Φεβρουάριο του 2010 η υπαρξιακή κρίση της Ευρώπης, με την επιβίωση του ευρώ στο επίκεντρο, πυροδοτήθηκε από τη συνειδητοποίηση ότι η χώρα χρειαζόταν διάσωση. Κατά συνέπεια, η Ευρώπη μπήκε στην υπαγορευμένη από το Βερολίνο εποχή της λιτότητας, οδηγώντας στην τρέχουσα οικονομική δυσπραγία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Ποιος θα κρίνει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου; Θα τις κρίνει ο «2004 BL86», ένας αστεροειδής με διάμετρο 550 μέτρα, που, σύμφωνα με τη NASA, θα περάσει ξυστά από τη Γη την 26 Ιανουαρίου, δηλαδή μία ημέρα μετά τις εκλογές της Ελλάδας. Το πόσο ξυστά θα περάσει από τη Γη ο «2004 BL86» θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών, όσο πλησιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία, τόσο θα πλησιάζει τη Γη και ο αστεροειδής και βάρδα μη συμβεί το ατύχημα, που λέει κι ο Σαμαράς, γιατί δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο. Προσέξτε τι θα ψηφίσετε, ρεμάλια, γιατί θα πάρετε στον λαιμό σας ολάκερη την ανθρωπότητα.
Τα έστειλε εγκαίρως τα μηνύματά του ο Θεός, που ως γνωστόν είναι των Ελλήνων και, άρα, ασχολείται αποκλειστικά με εμάς, τα γνήσια τέκνα του. Έριξε χιόνι την επομένη της προκήρυξης των εκλογών, φανέρωσε τον Ξηρό, φανέρωσε μετά από λίγο τους συνεργάτες του Ξηρού (σ.σ.: ο Ξηρός συλλαμβάνεται σε δόσεις, λες και είναι πλυντήριο αγορασμένο από τον Κωτσόβολο), αγιοποίησε τον Παΐσιο, έστειλε μήνυμα μέσω του Σαμαρά για τις εικόνες που κινδυνεύουν, τίποτα, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Τι να κάνει κι ο Μεγαλοδύναμος, επιστράτευσε ως έσχατο όπλο τον αστεροειδή, δικαιώνοντας τον Γιώργο τον Τράγκα, που προφητεύει κάθε πρωί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει τη συντέλεια του κόσμου.
Θα ήταν γελοίο, αν δεν ήταν τόσο τραγικό, αν δεν ήταν η ζοφερή μπίζνα μιας δράκας αδίστακτων πολιτικάντηδων, που αγωνίζεται να μείνει στην εξουσία. Οι Σαμαράδες, οι ελληναράδες, οι θρησκευάμενοι με τις εικόνες και τους μεγαλόσταυρους, που προσβάλλουν βάναυσα τη θρησκεία, χρησιμοποιώντας την ως εργαλείο αισχρής προεκλογικής προπαγάνδας. Παίζουν με το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων, για να τους αρπάξουν την ψήφο, τούς θυμιατίζουν με λιβάνια, για να μην δουν τι τους περιμένει την επομένη των εκλογών. Ο Ιησούς άνοιγε, κατά την παράδοση, τα μάτια των τυφλών, ο Σαμαράς κλείνει τα μάτια αυτών που βλέπουν.

Θα ζητήσει κάποιος συγγνώμη από την κυρία Ραχήλ Μακρή;

Του πιτσιρίκου

Χτες το απόγευμα, ήμουν με τον Σπύρο Γραμμένο και κάναμε ετοιμασίες για τη σημερινή του εμφάνιση στο Passport στον Πειραιά. Όταν το βράδυ επέστρεψα στο σπίτι, διαπίστωσα πως διάφοροι με κατηγορούσαν και με έβριζαν επειδή η Ραχήλ Μακρή είχε κάνει μια δήλωση -που την θεωρούσαν απαράδεκτη- και εγώ πριν έξι μέρες είχα γράψει στο Twitter «Βλέποντας ποιοι γλίτσες βρίζουν την Ραχήλ Μακρή, την έχω συμπαθήσει πάρα πολύ». Αλλά τι δήλωση έκανε η Ραχήλ Μακρή;

Η κυρία Ραχήλ Μακρή, υποψήφια βουλευτής Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου «τι θα κάνετε αν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κλείσει την στρόφιγγα της ρευστότητας», είπε ότι θα ενεργοποιηθεί το emergency του ELA και, αν χρειαστεί, «θα μπορούμε να κόψουμε μόνοι μας ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι 100 δισ. ευρώ».

Αμέσως όλοι έπεσαν να φάνε την Ραχήλ Μακρή.

Κανείς δεν έκανε τον κόπο να κάνει πρώτα μια αναζήτηση σε αυτό το πράγμα που έχει μπροστά του -και ονομάζεται «υπολογιστής»-, για να διαπιστώσει αν αυτό που είπε η Ραχήλ Μακρή μπορεί να γίνει ή όχι.

Αν το είχε κάνει, θα διαπίστωνε πως η Ραχήλ Μακρή είπε κάτι το οποίο προβλέπεται για κάθε χώρα, και το είχε κάνει η Ιρλανδία το 2011.