Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ηρώ Ζαβογιάννη : Υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΣΥΡΙΖΑ

Εκπρόσωπος τη Νέας Γενιά της Ιδιαίτερης Πατρίδας μας, 
συστρατεύεται στον κοινό αγώνα ρήξης με το παρελθόν, 
ανατροπής του μνημονικού κατεστημένου, και αναδιαπραγμάτευσης
της χώρας μας μέσα στην Ευρώπη, 
συμβάλλοντας στο   κτίσιμο  ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος

Αυτοπαρουσιάζεται

Είμαι η Ηρώ Ζαβογιάννη. Γεννήθηκα στην Αθήνα και μεγάλωσα στην Αμφιλοχία, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησα τις σπουδές μου στην Αθήνα και την Αγγλία. Σήμερα, σε μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, αποφάσισα να ενώσω τη φωνή μου με τις δυνάμεις της ελπίδας και τις προοπτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τίμησε, επιλέγοντάς με για να συμμετάσχω στα ψηφοδέλτιά του. Ως υποψήφια βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας θέλω να αφιερώσω κάθε μου προσπάθεια για την αναγέννηση της ιδιαίτερης πατρίδας μου στη μεγάλη πορεία για την αλλαγή στον τόπο μας. 

Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων ήταν δραματικές. Οι συσσωρευμένες παθογένειες των προηγούμενων ετών και οι βαριές ευθύνες των πολιτικών κομμάτων που κυβέρνησαν για δεκαετίες οδήγησαν σε μια βαθιά και συνολική κρίση. Οι καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας, που εμφανίστηκαν ως δήθεν φάρμακο, αποδιάρθωσαν πλήρως την οικονομία, φτωχοποίησαν την κοινωνία, υπονόμευσαν τη δημοκρατία και εξανέμισαν την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς. Παράλληλα, τα Μνημόνια, όχι μόνο δεν περιόρισαν, αλλά εκτόξευσαν το δημόσιο χρέος, από το 120% του ΑΕΠ στο 178%.

Άρθρο του Αλέξη Τσίπρα "Η αυτοδυναμία ανοίγει τον δρόμο στη μεγάλη αλλαγή"

"Είναι ανάγκη ο ελληνικός λαός να δώσει στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Για την απαλλαγή από τα Μνημόνια. Για την απαλλαγή από το άχθος του χρέους - Για τη μεταρρύθμιση του κράτους σε προοδευτική κατεύθυνση. Για τη διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας.Για τα εργασιακά, δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα - Έχουμε πολλή δουλειά από τη Δευτέρα. Έχουμε όραμα, πρόγραμμα, θέληση. Πριν από τη Δευτέρα όμως είναι η Κυριακή. Χρειαζόμαστε την ολόπλευρη στήριξη του λαού στην κάλπη"

του Αλέξη Τσίπρα
Αυτή την Κυριακή δεν διεξάγεται απλώς μια εκλογική μάχη. Διεξάγεται μια μάχη απελευθέρωσης του λαού και της χώρας από ένα καθεστώς καταστροφής και φόβου.
Δεν διεξάγεται μια μάχη για την εναλλαγή στην εξουσία, όπως αυτές που έχουμε συνηθίσει. Και μετά από τις οποίες όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.
Διεξάγεται μια μάχη που θα κρίνει το αύριο της οικονομίας, της κοινωνίας, της δημοκρατίας. Το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον της Ελλάδας.
Δυο αντιλήψεις, δυο πρακτικές, δυο λογικές, θα μετρηθούν από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στην κάλπη. Η μια αποσκοπεί στη συνέχιση και εδραίωση όσων ο ελληνικός λαός ζει και υφίσταται σήμερα. Ενός καθεστώτος που δεν έχει πια κανένα μυστικό. Σημαίνει ανεργία, ανασφάλεια, φτώχεια, απόγνωση. Και έχει ως μόνο του όπλο το ψέμα και τον φόβο.

«Να είμαστε έτοιμοι, κάθε ώρα είναι η δική μας ώρα...»


Να τους ακούς τους ποιητές, θα έρθει η στιγμή που θα τους πιστέψεις. Θα έρθει η στιγμή που το ρολόι της ζωής θα έρθει να σημάνει την ώρα του καθενός που κάποτε πίστεψε στα αποστάγματα της σκέψης τους. Μπορεί να ξεγελάστηκες τόσες φορές στο παρελθόν. Όμως, γι' αυτή σου την πλάνη μην ψέγεις τον ποιητή. Τον εαυτό σου κάκισε που πίστεψες σε άλλους κι όχι σ' εσένα.
Δεν φταίει ο ποιητής για όσους σε πλάνεψαν. Δικό σου και δικό μου είναι το λάθος. Εμείς είμαστε που σφάλαμε. Εμείς και το κακοκουρντισμένο μας ρολόι. Και οι δείκτες που έδειξαν σε λάθος ώρα. Δεν φταίει ο ποιητής για τις λαθεμένες μας στιγμές. Δεν φταίει για τις ήττες. Ούτε για την απογοήτευση. Ούτε για τα λυγισμένα γόνατα και τους κρεμασμένους ώμους φταίει αυτός. Ετοιμότητα ζήτησε. Εγρήγορση. Κάθε ώρα, κάθε μέρα. Και πριν αλλά και μετά. Ναι, τώρα είναι η δική μας ώρα. Μα ο χρόνος δεν σταματά. Τρέχει και μας καλεί να τρέξουμε μαζί του. Μας θέλει δίπλα του και αύριο. Όταν οι δείκτες του ρολογιού δείξουν και την επόμενη ώρα και όσες την ακολουθήσουν τη δική μας ώρα. Δεν σταματά η ετοιμότητα. Δεν παγώνει. Θέλει συνέχεια. Γιατί αν δεν είμαστε και αύριο εκεί θα είναι σαν το σήμερα να μην ήρθε ποτέ. Θα είναι μονάχα μια μετέωρη στιγμή μέσα στον χρόνο. Δίχως συνέχεια θα είναι άκυρη αυτή η ώρα.
«Να είμαστε έτοιμοι...» και για το αύριο. Ίσως ακόμα πιο μεγάλη να είναι η ανάγκη για την επόμενη ώρα. Για τις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν τη «δική μας ώρα». Χωρίς εμάς εκεί το ρολόι θα γυρίσει και πάλι πίσω. Σε νέες ήττες, σε νέες απογοητεύσεις. Και τότε τα γόνατα θα φτάσουν ώς το χώμα και οι ώμοι θα αγγίξουν τα γόνατα. Και δεν θα φταίει πάλι ο ποιητής. Εμείς θα είμαστε και πάλι οι φταίχτες. Εμείς που δεν ακούσαμε τι είχε να μας πει.

Μεταγωγικά αεροπλάνα με χαρτιά υγείας ήρθαν τη νύχτα από Βρυξέλλες!


♦ Τεράστιες ουρές από το πρωί στα σούπερ μάρκετ για χαρτιά υγείας, μετά την προτροπή της Σοφίας Βούλτεψη να αγοράσουμε χαρτιά υγείας γιατί δεν θα υπάρχουν, θα είναι άφαντα.
♦ Η κ. Βούλτεψη είπε το συνταρακτικό νέο στον Γιώργο Οικονομέα την Παρασκευή το πρωί που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του και φυσικά η είδηση για το κωλόχαρτο μεταδόθηκε αμέσως.
♦ Χίμηξαν στα σούπερ μάρκετ οι καταναλωτές και σήμερα το πρωί οι ουρές έγιναν τεράστιες, μεγαλύτερες από της Βενεζουέλας.
♦ Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αντιδράσει και η Ραχήλ Μακρή πρότεινε να τυπώσουμε 100.000.000 χαρτιά υγείας.

Γιάννης Σταθάς: Βουλευτής άνευ προνομίων

Μία έκπληξη περίμενε την Παρασκευή τον Γιάννη Σταθά στην Αλίαρτο Βοιωτίας. Ο υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ συνάντησε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αλιάρτου την... αστυνομική του φρουρά! Και αυτό συνέβη επειδή ο Γ. Σταθάς έχει διαθέσει τους αστυνομικούς που δικαιούνταν ως βουλευτής στο Α.Τ. Αλιάρτου.
Βέβαια δεν είναι το μοναδικό βουλευτικό προνόμιο που αποποιήθηκε ο Γ. Σταθάς, καθώς ούτε βουλευτικό αυτοκίνητο πήρε ούτε απέσπασε από το Δημόσιο κανέναν από τους τρεις μετακλητούς συνεργάτες που δικαιούνταν - το τελευταίο πάντως δεν τον εμπόδισε να είναι ο 6ος βουλευτής στην κατάθεση ερωτήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Σταθάς απέδιδε στο ΚΕΘΕΑ - Στροφή όλα τα χρήματα που λάμβανε από τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, κατέθετε μέρος του μισθού του ως βιομηχανικού εργάτη από την «Αλουμίνιον Α.Ε.» στη "Φλόγα", ενώ έδινε κάθε μήνα 300 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση στον Σύλλογο Ιμβρίων για την επαναλειτουργία του δημοτικού σχολείου στην Ίμβρο.