Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Καυστικό σκίτσο Irish Times: Παντού υπάρχει ένας ηλίθιος

Της Μαρίνας Χατζηδημητρίου
Στην Ελλάδα είναι αφιερωμένο το τελευταίο σκίτσο του γνωστού σκιτσογράφου Μάρτιν Τέρνερ. Ο Τέρνερ σχολιάζει την εμμονή της ευρωζώνης στη λιτότητα, ενώ περιγράφει την Ελλάδα και τις άλλες χώρες ως πρόβατα. Ωστόσο, ενώ όλα τα πρόβατα κατευθύνονται προς το γκρεμό που γράφει λιτότητα, ένα διαφοροποιείται και τρέχει στην αντίθετη κατεύθυνση. Αυτό είναι η Ελλάδα, ενώ ένα από τα πρόβατα φαίνεται να λέει "πάντα υπάρχει ένας ηλίθιος", ειρωνευόμενος με αυτόν τον τρόπο ο σκιτσογράφος το εν λόγω πρόβατο που ακολουθεί το σωρό, υπονοώντας πως είναι ηλίθια όλα τα πρόβατα που πάνε αντίθετα από την Ελλάδα.
Ανάρτηση από: http://news247.gr

Χαρίσανε στη Γερμανία τρεις φορές τα υπέρογκα χρέη της

Απομυθοποιούν την κυβέρνηση Μέρκελ οι ίδιοι οι Γερμανοί!!!
Ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος χρεώστης η Γερμανία

Πολιτική κυριαρχίας στην Ευρώπη από την εποχή του Γ΄ Ράιχ εξακολουθεί να εφαρμόζει το Βερολίνο
Είναι τόσο προκλητικό το Βερολίνο απέναντι στο ελληνικό πρόβλημα που και οι ίδιοι οι Γερμανοί αντιδρούν για τη συμπεριφορά αυτή της κυβέρνησής τους. Κι αυτό διότι γνωρίζουν ότι είναι μία συμπεριφορά που, στο πλαίσιο της συντήρησης μιας διαχρονικής πολιτικής για την γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη βασίζεται σε αρχές που υπάρχουν στο βιβλίο «Ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ αλλά και σε πολλούς λόγους του Γκαίμπελς. Ένα μικρό παράδειγμα από μία ομιλία του παράφρονα προπαγανδιστή του Γ’ Ράϊχ:
«Μην νομίζετε ότι, καθώς φέρνουμε μια ορισμένη τάξη στην Ευρώπη, το κάνουμε για να βλάψουμε μεμονωμένα έθνη. Η ελευθερία των επιμέρους χωρών πρέπει να εναρμονιστεί με τις συνθήκες του παρόντος και με απλά ζητήματα πρακτικότητας. Ακριβώς όπως ένα μέλος μιας οικογένειας δεν έχει το δικαίωμα να διαταράξει την ειρήνη όλων των άλλων, έτσι κι ένα μεμονωμένο έθνος δεν έχει το δικαίωμα να αντισταθεί στην ευρύτερη τάξη πραγμάτων!!!»
Να όμως πως οι ίδιοι οι Γερμανοί καταδικάζουν την πολιτική της κυβέρνησής τους, όταν οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά ακολουθούσαν μία ξενόδουλη τακτική:

Πάει και έρχεται η ελπίδα;

Από την επομένη των εθνικών αλλαγών ιστορικής πολιτικής τομής στις 25 Γενάρη, το ερώτημα που ανοιχτά ή πιο υπόκωφα απασχολεί αντικειμενικά το σύνολο του λαού και των αγωνιστών της αριστεράς είναι το αν η έκβαση της σύγκρουσης με τους πιστωτές θα είναι νικηφόρα, αν θα ανοίξει πλατιά ο δρόμος για την ανακούφιση του λαού μας, την κατοχύρωση της εθνικής ανεξαρτησίας, την προκοπή του τόπου μας.

Η Ελπίδα ήρθε. Δεν φέρνει όμως μόνη της την αλλαγή: "Θέλει σωστοί χιλιάδες" τραγουδούσε ο Ρασούλης στην παραλαγή του "Κεμάλ" δείχνοντας ότι υπάρχει ελπίδα για τη νίκη αλλά θέλει και την μεγάλη, ασίγαστη προσπάθεια του λαού. Την περασμένη Παρασκευή - στην αναμονή για την απόφαση του Eurogroup - αλλά και μετά διαβάζοντας το κείμενο της απόφασης, το χαμόγελο είναι πιο ψυχρό, πιο παγωμένο. Και τελικά τι έγινε; νικήσαμε ή χάσαμε; Αυτή η συζήτηση δίνει και παίρνει. "Υποταγή" χαρακτηρίζεται από τη μία, "δρόμος για την άλλη Ευρώπη" από την άλλη. Τι πραγματικά γίνεται και πως να αναγνώσουμε την κατάσταση ώστε να τοποθετηθούμε κατάλληλα;

Μία απάντηση στο ερώτημα αυτό δίνει με απλό τρόπο ο Peter Doyle, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ:

"Πότε μια συμφωνία δεν είναι πραγματικά μια συμφωνία; Όταν πετά τη πέτρα πιο κάτω στο δρόμο και όταν κανείς δεν μπορεί να συμφωνήσει για το τι συμφωνήθηκε"

Για την υπογραφή της Συμφωνίας και για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 Στ. Τζουμάκας,

Μετά τη θέση μου στις 11 Φεβρουαρίου, ότι θα υπογραφεί συμφωνία, επανερχόμαστε σήμερα ύστερα από την κακότεχνη και αφόρητη κινδυνολογία των κερδοσκόπων και των φιλικών ΜΜΕ για να επαναβεβαιώσουμε τη σωστή εκτίμηση μας ότι συμφωνία θα υπάρξει. Επίσης, μια κατ’ αρχήν προσέγγιση σχετικά με το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Α. Όσον αφορά στη μεταβατική πρόταση της κυβέρνησης του Α. Τσίπρα στην Ευρωζώνη: 

Ασφαλώς και έχουν σημασία πρώτον, ότι αποτελεί μεταβατική πολιτική και δεύτερον, ότι ορισμένες νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στην Ευρωζώνη, οχυρώνονται πίσω από το μανδύα των δανειστών γιατί θέλουν να διασωθούν πολιτικά και επέλεξαν τη γνωστή πολιτική των τελεσιγράφων. 

Τα κρίσιμα θέματα που έθετε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά ήταν τρία: 

1. Διαγραφή ενός μέρους του δημόσιου χρέους. Τώρα υποχωρεί και αποδέχεται μεταβατικά μια άλλη συζήτηση. Η κυβέρνηση εδραίωσε συμμαχίες –τόσο στην Ευρωζώνη, όσο και διεθνώς- κατά της στρατηγικής της λιτότητας που εκπορεύεται από το Βερολίνο, με βλαπτικές συνέπειες τόσο για τη χώρα αλλά και για τη οικονομία της Ευρωζώνης καθώς και σε διεθνή κλίμακα.

Ωστόσο δεν απέκτησε συμμαχίες όσον αφορά στη διαγραφή ενός μέρους του χρέους ή αναδιάρθρωσής του. Η νέα συζήτηση ίσως περιλάβει την ελάφρυνση εξυπηρέτησης του χρέους ή την επιμήκυνση, πράγμα που θα συμπεριελάμβανε την ονομαστική μείωση της αξίας των τίτλων και αυτή η εξέλιξη θα αποτελούσε έμμεση διαγραφή.

M. Θεοδωράκης: Να πει ο Τσίπρας «Όχι» στο «Nein» του Σόιμπλε

Στον απόηχο του κείμενου-βόμβα του Μανώλη Γλέζο που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων στην Κουμουνδούρου, ο Μίκης Θεοδωράκης δημοσίευσε το βράδυ της Κυριακής ένα κείμενο-παρέμβαση για τις διπλωματικές ενέργειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό, ο κορυφαίος μουοσουργός παρομοιάζει την Αριστερά σαν ένα «άτυχο έντομο που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί» και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να εναντιωθεί στην Ε.Ε., να πει «Όχι» στο «Nein» του Βόφλγκανγκ Σόιμπλε και να καταργήσει άμεσα «όλα τα μέτρα των Μνημονίων ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας».

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο του Μίκη Θεοδωράκη:

«Διάβασα σήμερα (Κυριακή 22 Φεβρουαρίου) το άρθρο του Δελαστίκ με τίτλο «Τους έλιωσαν οι Γερμανοί!» (ιστοσελίδα «ΠΡΙΝ», 21.2.2015), που επιβεβαιώνει τις αντιρρήσεις μου για τη συμμετοχή της ΣΠΙΘΑΣ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012, γιατί όπως είχα δηλώσει τότε, πίστευα ότι ο στόχος για μια Κυβέρνηση της Αριστεράς μέσα στον υπάρχοντα συσχετισμό δυνάμεων αποτελεί πράξη τυχοδιωκτική τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την ίδια την Αριστερά.

Η εικόνα που σχηματίζει κανείς απ’ αυτό το άρθρο είναι εκείνη του άτυχου εντόμου που από λάθος πέφτει στα δίχτυα της αράχνης ανήμπορο να αντιδράσει και να σωθεί.

Διαγράψτε την Ελλάδα αν τολμάτε...

Του Robert Najemy

O λόγος του Αμερικάνου λογοτέχνη (και όχι μόνον), Robert Najemy για την Ελλάδα, που μας κάνει να ανατριχιάζουμε από υπερηφάνεια!

Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων …
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, ανά τον κόσμο …
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη …
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού …
Από την ιατρική της χώρας σας, από την φαρμακευτική …
Από τα ανώτερα μαθηματικά (γεωμετρία, άλγεβρα) …
Από τη Φυσική και από τη χημεία …
Από την αστρονομία, από την αστροφυσική …
Από την πολιτική της χώρας σας …
Από την καθημερινότητα σας …

Διαγράψτε και τα απλά μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα…
Κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη,
σβήστε τη γεωμετρία από τα κτίρια σας,
από τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας,
σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου,
διαγράψτε τη δημοκρατία και την πολιτική,
διαγράψτε τη βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω,
αλλάξτε τους δορυφόρους σας ώστε να έχουν τετράγωνη τροχιά,
αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω μια λέξη ελληνική), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη,