Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο Τάσος Κορωνάκης, νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τάσος Κορωνάκης, νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με 102 ψήφους - 62 πήρε ο Αλέκος Καλύβης 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής (28/2-1/3/2015) του ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφιση της πολιτικής απόφασης, της εκλογής Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας.
Το κείμενο απόφασης της ΚΕ εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία. Γραμματέας της ΚΕ εξελέγη ο Τάσος Κορωνάκης. 
Κατά την διαδικασία εκλογής του νέου γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής ο Τάσος Κορωνάκης έλαβε 102 ψήφους.
Οι συνυποψήφιοι του Αλέκος Καλύβης και Στέλλιος Ελληνιάδης έλαβαν 64 ψήφους ο πρώτος και 1 ψήφο ο δεύτερος. Επίσης υπήρξαν 32 λευκά. 

Η νέα Πολιτική Γραμματεία απαρτίζεται από τους εξής:
Ηλιόπουλος Νάσος
Καλύβης Αλέκος
Λάμπρου Πάνος
Λεουτσάκος Στάθης
Μπουρνούς Γιάννης
Νταβανέλος Αντώνης
Παπαδόγιαννη Σόφη
Παπαδόπουλος Χριστόφορος 
Ρήγας Παναγιώτης
Ρινάλντι Ρούντι
Σβίγκου Ράνια

Αποφύγαμε την παρένθεση, να αποφύγουμε και την αγκύλη


Η κυβέρνηση απέφυγε τη λεγόμενη "αριστερή παρένθεση" που είχαν προαναγγείλει οι πολιτικοί της αντίπαλοι. Μάλιστα, η προηγούμενη κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της στο εξωτερικό, γνωρίζοντας πως κάθε επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτυχία για τους ίδιους, είχαν προαναγγείλει πως η παρένθεση θα συμβεί μέσω "τραπεζικού πνιγμού". Αυτό αποφεύχθηκε. Δεν σημαίνει όμως ότι η κυβέρνηση και η χώρα δεν κινδυνεύουν να βρεθούν, κατά τη διάρκεια ή με την παρέλευση του τετραμήνου, σε μια κατάσταση "αριστερής αγκύλης". 

Αν θέσουμε τον Ιούνιο ως απώτατο όριο, γνωρίζουμε ότι μέχρι τότε οι περιβόητες "100 ημέρες" πλήρους πίστωσης χρόνου θα έχουν παρέλθει, η πίστωση των χρημάτων θα παραμένει ερωτηματικό, οι κρίσιμες ημερομηνίες αποπληρωμής ομολόγων θα έχουν πλησιάσει επικίνδυνα και εξίσου επικίνδυνα θα έχουν πλησιάσει οι ημερομηνίες των εκλογών στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για τις οποίες η επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ συνιστά ελπίδα και εναλλακτική. 

Μέσα σ' αυτήν τη δυνητικά ασφυκτική πραγματικότητα, η κυβέρνηση θα έχει να στηριχτεί στον λαό που την εξέλεξε και στο κόμμα που όλα αυτά τα χρόνια επεξεργάστηκε και έφερε σε πέρας το σχέδιο για "πρώτη φορά Αριστερά" στην Ελλάδα.