Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συγκλονιστικός Μίκης: «Είμαστε ατίθασος λαός και αυτό φάνηκε από τη στάση του Βαρουφάκη στον Ντάισελμπλουμ»

Μια συγκινητική συνέντευξη έδωσε ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την παράσταση «Το τραγούδι του νεκρού αδελφού», που ανεβαίνει από 18 Μαρτίου στο θέατρο Badminton, προβαίνοντας σε συνταρακτικές αποκαλύψεις.
Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης μίλησε για τη ζωή και τον θάνατο, σχολίασε τη σημερινή πολιτική επικαιρότητα, αλλά εκείνο που συγκλόνισε πραγματικά ήταν η αποκάλυψη για τον τρόπο με τον οποίο αποχαιρέτισε τον έτερο μεγάλο, Μάνο Χατζιδάκι.

«Ο Μάνος είχε ησυχάσει και άρχισε να ομορφαίνει. Ήταν πάρα πολύ όμορφος. Τον πλησίασα του έκλεισα τα μάτια και του είπα “Καλή Αντάμωση Μάνο μου” και έφυγα» είπε φανερά συγκινημένος ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης. 
Μιλώντας για τον Μάνο Χατζιδάκι ανέφερε ότι είχαν πρωτογνωριστεί στην ΕΠΟΝ και πως ήταν ένας από τους ανθρώπους που του άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή.

«Είμαστε ατίθασος λαός και αυτό φάνηκε από τη στάση του Βαρουφάκη προς τον Ντάισελμπλουμ», είπε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης. Ο Μίκης αναφέρθηκε στο περιστατικό Ντάισελμπλουμ – Βαρουφάκη λέγοντας: «Όταν ήρθε ο Ντάισελμπλουμ σε εκείνη την συνέντευξη με το “ουάου” αισθάνθηκα ωραίος σαν Έλληνας για την περήφανη στάση του υπουργού Οικονομικών». Ωστόσο, δεν παρέπεμψε να επικρίνει την πρόταση του υπουργού Οικονομικών για τουρίστες, νοικοκυρές πράκτορες κατά της φοροδιαφυγής. «Τώρα θέλουν να κάνουν χαφιέδες τους μισούς και να παρακολουθούν τους άλλους μισούς» είπε χαρακτηριστικά. 

10 ΜΑΡΤΙΟΥ 1944: ΜΙΑ ΝΕΑ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ

Στις 10 του Μάρτη 1944 στην τότε Ελεύθερη Ελλάδα διαδραματίστηκε ένα γεγονός, που έμελλε να ασκήσει ισχυρή επίδραση στον απελευθερωτικό αγώνα του ελληνικού λαού: Στη Βίνιανη της Ευρυτανίας συγκροτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ).
Το φούντωμα του κινήματος της Εθνικής Αντίστασης, η απελευθέρωση σημαντικού μέρους του εθνικού εδάφους και η ανάγκη της συνένωσης και επιστράτευσης όλων των δυνάμεων, για το διώξιμο του κατακτητή και την απελευθέρωση της χώρας, ήταν οι λόγοι που επέβαλαν στην ηγεσία του ΕΑΜικού κινήματος Αντίστασης να προχωρήσει στη συγκρότηση της ΠΕΕΑ.
Οι σκοποί, που αποτέλεσαν τη βάση της Ιδρυτικής Πράξης της ΠΕΕΑ, διακηρύχτηκαν επίσημα με Διάγγελμά της προς τον ελληνικό λαό, στο οποίο τονιζόταν: «Αφ' ότου η επαναστατική δράση του ελληνικού λαού, βαδίζοντας από νίκη σε νίκη, έφερε στην απελευθέρωση ενός μεγάλου τμήματος τηςελληνικής γης και στη δημιουργία πολυάριθμου λαϊκού στρατού, πρόβαλε φανερά η ανάγκη ενός υπεύθυνου πολιτικού οργάνου στην Ελεύθερη Ελλάδα, που να συμβολίζει την εθνική ενότητα, να συντονίζει τον αγώνα κατά των Γερμανών και των Βουλγάρων και να κατευθύνει τα διοικητικά όργανα, που είχαν αυθόρμητα δημιουργηθεί».
Το Διάγγελμα υπέγραφαν οι: Ευριπίδης Μπακιρτζής, Εμμανουήλ Μάντακας, Γιώργος Σιάντος,Ηλίας Τσιριμώκος και Κώστας Γαβριηλίδης, που αποτέλεσαν την ΠΕΕΑ στην πρώτη σύνθεσή της.
Στις 18 του Απρίλη 1944 η ΠΕΕΑ ανασχηματίστηκε σε ευρύτερη πολιτική βάση και κατένειμε ως εξής τις αρμοδιότητές της:

ΣΑΡΑ ΒΑΓΚΕΝΚΝΕΧΤ του DIE LINKE: ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ

Τι σκέφτεται η γερμανική κοινή γνώμη σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση;
πηγή:Εφημερίδα της Αριστεράς
-Υπήρξε όλη αυτή η αηδιαστική εκστρατεία της Bild, λέγοντας ότι οι γερμανοί φορολογούμενοι δεν θα πληρώνουν πια για τους «άπληστους Έλληνες», που ανακίνησε τα σοβινιστικά συναισθήματα στη χώρα μας. Αυτό αποτέλεσε μια πρόκληση, ειδικά για το συντηρητικό κόμμα στη Γερμανία, όσον αφορά τη ψήφιση για άλλο ένα δάνειο στην Ελλάδα, που πιθανώς να είναι αναγκαίο προκειμένου να γίνουν οι πληρωμές του χρέους τον Ιούνιο στο ΔΝΤ και την ΕΚΤ. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κατανοούν όλο και περισσότερο ότι η πολιτική της τρόικας ήταν ένας δημοσιονομικός εικονικός πνιγμός, ήταν μια καταστροφή για την Ελλάδα, αφού πάνω από το 90% των χρημάτων των φορολογουμένων πήγαν στις τράπεζες, ενώ ο ελληνικός λαός έπρεπε να καταβάλει μεγάλο τίμημα για αυτό το είδος της «βοήθειας». Είναι μια μεγάλη επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ ότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει σήμερα μια νέα συζήτηση για τα λάθη που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση της κρίσης, για την αποτυχία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, και τους κινδύνους για τη δημοκρατία και την Ε. Ε. αν συνεχιστεί αυτή η αντικοινωνική πολιτική.

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, οι κινητοποιήσεις των Ποδέμος και η άνοδος του Σιν Φέιν, δείχνουν ότι σταδιακά διαμορφώνεται ένα νέο τοπίο σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Πως θεωρείς ότι θα επηρεάσει αυτή η εξέλιξη την πολιτική της Μέρκελ;

Piketty: «Θεραπεία σοκ» ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρώπη

Ο τρόπος που διαχειρίστηκε η Ευρώπη την κρίση ήταν καταστροφικός, υποστηρίζει ο Γάλλος οικονομολόγος. Προτείνει να εγκαταλειφθεί το δημοσιονομικό σύμφωνο και να γίνουν επενδύσεις στην εκπαίδευση και στην καινοτομία. Μονόδρομος η δημοσιονομική ενοποίηση.

Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βοηθήσει τις Βρυξέλλες να καταλάβουν πως η πολιτική της λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Spiegel ο Γάλλος οικονομολόγος Thomas Piketty, χαρακτηρίζοντας την ευρωζώνη τέρας και το δημοσιονομικό σύμφωνο καταστροφικό.

«Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει κανείς για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να χρησιμεύσει ως θεραπεία-σοκ για όσους είναι στην εξουσία. Ξαφνικά θα καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν δεν δουλεύει και πως πρέπει να ακολουθήσουν μια διαφορετική προσέγγιση» τόνισε ο κ. Piketty στους δημοσιογράφους του Spiegel, Julia Amalia Heyer και Christoph Pauly.

«Αλλά ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Podemos στην Ισπανία είναι πολύ πιο ακίνδυνο από την ακροδεξιά. Το Εθνικό Μέτωπο εδώ στη Γαλλία αυτήν τη στιγμή είναι πιο δημοφιλές από ποτέ. Για αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τα κατεστημένα κόμματα να συνεχίσουν να θρέφουν τους εθνικιστές. Είναι ανεύθυνο να επιπλήττουν διαρκώς τους τεμπέληδες Έλληνες ή τους Πορτογάλους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Θα σ' εντοπίζουμε όπου κι αν βρίσκεσαι οταν συνδεεσε με το wifi σου!!

Ένα από τα χαρακτηριστικά των έξυπνων καρτών,  είναι η δυνατότητα καταγραφής των συναλλαγών του ιδιοκτήτη τους.
Οι συναλλαγές με τις κάρτες αυτές καταγράφονται και αποθηκεύονται σε μία βάση δεδομένων, μαζί με την ημερομηνία και την ώρα της συναλλαγής και η εταιρεία που παρέχει τις αντίστοιχες υπηρεσίες κατέχει αυτές τις πληροφορίες.
Αυτό αφορά τις κάρτες με αριθμό PIN, τις οποίες εκδίδουν πχ οι τράπεζες, στ' όνομα του πελάτη, βάσει των στοιχείων του. Συνεπώς η τράπεζα γνωρίζει ποιος είσαι και τι συναλλαγές πραγματοποιείς, εφ' όσον είσαι κάτοχος μιας τέτοιας κάρτας.
Η χρήση κινητού τηλεφώνου επίσης οδηγεί στον εντοπισμό του χρήστη, αφού οι τηλεφωνικές συσκευές καταγράφονται και δηλώνονται και ο αριθμός κάθε τηλεφώνου αντιστοιχεί σ'έναν χρήστη.

Στο ίντερνετ, τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα. Παρά το οτι οι υπηρεσίες ίντερνετ προσφέρονται μέσω τηλεφωνικής σύνδεσης, που σημαίνει οτι ο πάροχος γνωρίζει σε ποιον ανήκει η σύνδεση, εν τούτοις ο εντοπισμός του χρήστη δεν είναι εύκολος, κι αυτό διότι στο διαδίκτυο συνδέεσαι, όχι με το τηλέφωνο, αλλά με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι δεν επιτρέπουν τον άμεσο εντοπισμό. Για την ακρίβεια, αυτό σημαίνει οτι ο εντοπισμός είναι αδύνατος.