Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Μέσα στο σπίτι τους η Ραχήλ Μακρή θύμισε σε Ευαγγελάτο και Τρέμη τα δάνεια του Mega

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο στην εκπομπή "On Line" της Τετάρτης στο MEGA, η Όλγα Τρέμη και ο Νίκος Ευαγγελάτος, παρουσίασαν μια ειρωνική ερώτηση που αναφερόταν στο τύπωμα χρημάτων, στην Βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή.
Η Ραχήλ Μακρή απάντησε πως αυτού του είδους τα μηνύματα προέρχονται “από την ομάδα των troll του Γιώργου Μουρούτη”. 
Η Ραχήλ Μακρή συνέχισε υπενθυμίζοντας το δάνειο των 100 εκατ.ευρώ που έλαβε η Τηλέτυπος (σ.σ. είναι ομολογιακό 92 εκατ. ευρώ) ενώ η εταιρεία είναι σε επιτήρηση από το χρηματιστήριο. Τότε ξαφνικά το πάνελ σώπασε, ενώ με καθυστέρηση ο Ν.Ευαγγελάτος της απάντησε πως αυτή η αναφορά σχετίζεται με τους μετόχους και τη διοίκηση και όχι τους δημοσιογράφους. “Είμαστε υπάλληλοι”, είπε ο Νίκος Ευαγγελάτος, αναγκάζοντας την Όλγα Τρέμη να αναλάβει τα ηνία και να επιβάλει την τάξη ανάμεσα στον Α. Γεωργιάδη, ο οποίος υπερηφανευόταν για απόφαση του, με την οποία χαρίστηκε 1 δισ. ευρώ σε επιχειρηματίες και την Ρ. Μακρή να προαναγγέλλει την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα επιστραφούν.

Παύση πληρωμών απάντηση σε εκβιασμούς πιστωτών και σενάρια διπλού νομίσματος


Ευθεία απειλή προς την κυβέρνηση και επίδειξη πυγμής των Ευρωπαίων ήταν το σημαντικότατο προχθεσινό δημοσίευμα του πρακτορείου Ρόιτερς βάσει του οποίου «η Ελλάδα μπορεί να αναγκαστεί να εισάγει εναλλακτικά μέσα πληρωμών, παράλληλα με το ευρώ, για ορισμένες εσωτερικές πληρωμές αν η συμφωνία μεταρρυθμίσεις-έναντι-μετρητών με τους πιστωτές δεν εξασφαλιστεί σύντομα». Οι πληροφορίες αποδίδονται σε αξιωματούχους της ευρωζώνης.

Το σκεπτικό του νέου αυτού σχεδίου ξεκινάει από την πρόθεση της κυβέρνησης να εξοφλήσει πλήρως και εγκαίρως την δόση στο ΔΝΤ της 9ης Απριλίου, που ανέρχεται σε 458 εκ. ευρώ (ή 360 εκ. Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα – SDR), όπως ξεκαθάρισε η κυβέρνηση την Παρασκευή το μεσημέρι, αποδεικνύοντας έτσι ότι αναφορές τόσο του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη όσο και του υπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις Ευκλ. Τσακαλώτου περί ρήξης ήταν λεονταρισμοί. Τσάμπα μαγκιά πούλαγαν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ! Η κυβέρνηση ούτε καν εξετάζει το ενδεχόμενο παύσης, ακόμη και ολιγοήμερης καθυστέρησης των πληρωμών επί του δημοσίου χρέους, όπως φάνηκε με διορθωτική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Η πρόθεσή της ωστόσο προσκρούει στην άρνηση των Ευρωπαίων να εγκρίνουν τις δόσεις των δανείων, σε μια κυνική προσπάθειά τους, να αναγκάσουν την κυβέρνηση να υιοθετήσει αντιλαϊκά μέτρα, που ως γνωστό είναι άμεσης απόδοσης. Έτσι, παραμένει άγνωστο κατά πόσο θα γίνουν δεκτά αύριο από τις Βρυξέλλες τα μέτρα που συμφωνήθηκαν Παρασκευή πρωί στο γραφεία του Τσίπρα. Με βάση την κυβέρνηση πρόκειται για 18 μέτρα που αφορούν κυρίως την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής κι έσοδα από άδειες στα ΜΜΕ (εξηγώντας έτσι την συκοφαντική επίθεση του Βήματος στον Γ. Κατρούγκαλο) ενώ από την εφαρμογή τους αναμένονται έσοδα 3,2 δισ. ευρώ. Παρότι έγινε ξεκάθαρο ότι δεν περιλαμβάνονται αντιλαϊκά μέτρα, δηλώσεις κορυφαίων υπουργών όπως του Γ. Σταθάκη ότι «θα επανεξεταστεί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» αφήνουν ορθάνοιχτη ωστόσο την πόρτα εφαρμογής νεοφιλελεύθερων αντιλαϊκών μέτρων.

Η πολιτική του "όλοι ίδιοι είναι" σε διάφορες

Γιώργος Κυρίτσης στην ΑΥΓΗ

Το τελευταίο διάστημα άτομα και ομάδες του αναρχικού χώρου προχωρούν σε καταλήψεις δημόσιων χώρων, αλλά και γραφείων και εγκαταστάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, με αιτήματα που αφορούν τις φυλακές και τους κρατούμενους. Πολλά από τα αιτήματα "έχουν ονοματεπώνυμο", φωτογραφίζουν δηλαδή συγκεκριμένες υποθέσεις και κρατουμένους, ενώ άλλα εγγράφονται στη γενική αντίληψη - σύνθημα "Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ' όλα τα κελιά".

Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, είχε ως προγραμματική θέση, και κατ' επέκταση η κυβέρνησή του ως πολιτική κατεύθυνση, τη νομοθετική παρέμβαση για τον εκπολιτισμό του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, το οποίο έχει τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά ως προς τις συνθήκες κράτησης και εμφορείται από εκδικητικές αντιλήψεις.

Ώς ένα βαθμό οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ανακοινώσει ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση απαντούν στα αιτήματα των "αλληλέγγυων". Για την ακρίβεια, προηγήθηκαν χρονικά του κύματος καταλήψεων και κινητοποιήσεων. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά είναι ζητήματα αρχής και ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως του αδικήματος για το οποίο έχουν καταδικαστεί ή του πολιτικού χώρου στον οποίον ανήκουν.

Τρεις λόγοι που δεν «στέκει» η αυτοκτονία του πιλότου της Germanwings - Yπονοεί απόπειρα συγκάλυψη

Παρίσι: Νέα διάσταση δίνει στο θρίλερ με την υπόθεση του Αντρέας Λούμπιτς, του συγκυβερνήτη του Airbus της Germanwings, που το γαλλικό εισαγγελικό πόρισμα έδειξε αρχικά ως υπεύθυνο για την συντριβή του αεροσκάφους που στοίχισε τη ζωή σε 149 άτομα.

Όπως εξηγεί ο Ζεράρ Αρνού, o επί 18 έτη πιλότος της Air France αλλά και εκπρόσωπος της Γαλλικής Επιτροπής Παρακολούθησης Ασφάλειας Πτήσεων (Comité de Veille pour la Sécurité Αérienne), υπάρχουν τρεις μεγάλες ασάφειες σχετικά με το πόρισμα του εισαγγελέα της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, ο οποίος πολύ γρήγορα έσπευσε να αποδώσει το συμβάν σε «αυτοκτονία του Λούμπιτζ».

Μάλιστα, ο Αρνού υπονοεί πως ίσως να υπάρχει και μια απόπειρα συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του δυστυχήματος, μια προσπάθεια που ίσως να άπτεται με το ζήτημα των οικονομικών αποζημιώσεων.

Τα τρία στοιχεία που δεν «κάθονται» καλά σύμφωνα με τον Αρνού είναι τα εξής:

1. Η καταγραφή της ανάσας του Λούμπιτς: Ο Αρνού υποστηρίζει πως, μετά από 18 χρόνια ως πιλότος τέτοιου αεροσκάφους, είναι ρητά και κατηγορηματικά βέβαιος πως ο ισχυρισμός του Ρομπέν πως «στο μαύρο κουτί του αεροπλάνου ακουγόταν η ανάσα του Λούμπιτς» δεν ευσταθεί. Ο λόγος είναι ότι ο περιβάλλοντας χώρος του πιλοτηρίου του συγκεκριμένου Airbus 320 είναι τόσο θορυβώδης κατά την ώρα της πτήσης, ώστε ακόμη και οι κυβερνήτες για να συνομιλήσουν μεταξύ τους χρησιμοποιούν τα ακουστικά με μικρόφωνο που φέρουν επάνω τους. «Σας διαβεβαιώνω πως η ανάσα του συγκυβερνήτη δεν θα μπορούσε να ακουστεί», λέει ο Αρνού.