Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Φίλια πυρά Νταβανέλλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική προς όλους και για όλα άσκησε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Νταβανέλος χαρακτηρίζοντας ως «έναν ολοκληρωμένο εφιάλτη» την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα προκειμένου να εξυπηρετήσει τις οφειλές της προς τους δανειστές. Δηλώνει ξεκάθαρα πως οι δεσμεύσεις της ΔΕΘ «αποτελούν παρελθόν», υποστηρίζει πως υπήρχαν και άλλες επιλογές πέραν της συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ ή την πρόταση υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας και στηλιτεύει την...ευαισθησία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την «καραμανλική ΝΔ».

Η νέα «επίθεση» Νταβανέλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της εισήγησής του κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής συνάντησης του Κόκκινου Δικτύου που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Απριλίου.

«Ολοκληρωμένος εφιάλτης»

Αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Νταβανέλος ανέφερε πως «το πρόγραμμα, οι δεσμεύσεις της ΔΕΘ είναι παρελθόν. Η ψυχή του προγράμματος πάει προς το απώτερο μέλλον και με πολλά ερωτηματικά για το αν θα υλοποιηθεί» και αναφερόμενος στον Υπουργό Οικονομικών σημείωσε: «ο Βαρουφάκης έκανε λόγο για μια δημιουργική ασάφεια. Η κυβέρνηση πληρώνει τις δόσεις προς το ΔΝΤ και ταυτόχρονα μισθούς και συντάξεις από εσωτερικούς πόρους και όχι μόνο. Έχει οδηγηθεί σε μια πολύ δύσκολη θέση που υποχρεώνεται να σαρώσει ό,τι διαθέσιμα υπάρχουν σε νοσοκομεία, πανεπιστήμια κλπ για να αποφύγει πιστωτικό γεγονός. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο εφιάλτη».