Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Αντεπίθεση αλήθειας και δημοκρατίας

 Του Θ.Καρτερού

Άρα; Άρα ανάγκη πάσα να οργανωθεί μια αντεπίθεση αλήθειας και δημοκρατίας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, από τα κινήματα, από τους πολίτες που ελπίζουν και μάχονται. Με όλα τα δημοκρατικά μέσα, με όλες τις ζωντανές δυνάμεις του χώρου, με όλες τις πρόσφορες δυνατότητες και συμμαχίες.

ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ στην ΑΥΓΗ
Λίγο κοινό νου να έχεις, το καταλαβαίνεις το πρωτοφανές και ανώμαλο: Τα γνωστά μεγάλα ΜΜΕ, που ελέγχονται από τις γνωστές μεγάλες βαρονίες, παίζουν σήμερα τον ρόλο μιας δηλητηριώδους, υπονομευτικής και αδίστακτης αντιπολίτευσης. Επιχειρούν να κάνουν και κάνουν αυτό που θα ήθελαν αλλά δεν μπορούν να κάνουν η αποξηραμένη ΝΔ του Σαμαρά, το απονεκρωμένο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου και το τοξικό Ποτάμι του Θεοδωράκη. Που έχουν περιοριστεί σε ρόλο προαγωγού του επικοινωνιακού καρτέλ.
Το γιατί οι βαρόνοι θέλουν να φθείρουν την κυβέρνηση κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια της διαπλοκής. Και των δανειστών. Το πώς, παραπέμπει σε ακραίο επικοινωνιακό τραμπουκισμό. Δείτε το παράδειγμα της Ζωής. Ή του Βαρουφάκη. Ή του Κατρούγκαλου. Ή της Χριστοδουλοπούλου. Ή του Μητρόπουλου. Εκτελούνται συμβόλαια. Στήνονται επιχειρήσεις εξόντωσης ανθρώπων για να ματώσουν την κυβέρνηση και να υπονομεύσουν την πολιτική της. Περιφρονώντας χωρίς κανένα πρόσχημα και την ομαλότητα και τη δημοκρατία.

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΝΤΡΑΓΚΙ Μαθήτρια και θαυμάστρια του Βαρουφάκη!


 Επίθεση από μαθήτρια και θαυμάστρια του Βαρουφάκη δέχθηκε ο επικεφαλής της EKT. H νεαρή μαθήτρια του Γιάνη από το Πανεπιστήμιο του Τέξας εκδήλωσε ως εξής την δυσφορία της στον επικεφαλής της Ευρωπαικής Κεντικής Τράπεζας
Ο Μάριο Ντράγκι, μόλις λίγα λεπτά αφότου είχε ξεκινήσει να μιλά στη συνέντευξη Τύπου της ΕΚΤ, δέχθηκε επίθεση από μια γυναίκα!

Ευελιξία στο ελληνικό πρόβλημα ζητάει η Φεντερίκα Μογκερίνι: ‘Αν πέσει ένας, θα πέσουν όλοι’

Για χάρη του κοινού συμφέροντος η ΕΕ οφείλει να επιδείξει στην Ελλάδα ευελιξία τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας κατά την ομιλία της στη Σύνοδο G7.
Η Ευρώπη οφείλει να επιδείξει ευελιξία στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους όχι μόνο από αίσθημα αλληλεγγύης, αλλά και για την υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος, τόνισε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.
«Εάν πέσει ένας, πέφτει όλο το σύστημα. Είμαι πεπεισμένη γι’ αυτό» υπογράμμισε μιλώντας πριν την έναρξη των εργασιών της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της G7 στην πόλη Λούμπεκ της Γερμανίας.
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής επισήμανε ότι η υπόλοιπη Ευρώπη πρέπει να κατανοήσει ότι δεν πρόκειται μόνο για ζήτημα της Ελλάδας, αλλά και δικό της, και η ευρωπαϊκή κοινότητα οφείλει «να δείξει ευελιξία όχι μόνο χάριν της αλληλεγγύης, αλλά κυρίως χάριν του κοινού συμφέροντος».

400 μετανάστες πνίγηκαν προσπαθώντας να φτάσουν στην Ιταλία

Περίπου 400 πρόσφυγες πνίγηκαν όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να φτάσουν από τη Λιβύη στην Ιταλία, ανέφερε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση "Σώστε τα παιδιά" επικαλούμενη τις μαρτυρίες επιζώντων που διασώθηκαν από ένα άλλο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε ιταλικό λιμάνι.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργάνωσης, μεταξύ των θυμάτων ήταν και "πολλοί νέοι άνδρες, πιθανότατα ανήλικοι". Εν τω μεταξύ, πάνω από 5.500 μετανάστες, που επέβαιναν σε σκάφη τα οποία βρίσκονταν σε κίνδυνο στη Μεσόγειο, περισυνέλεξε μέσα σε τρεις ημέρες η ιταλική ακτοφυλακή. Η τελευταία επιχείρηση της ιταλικής ακτοφυλακής έγινε την Κυριακή, με τη διάσωση σχεδόν 700 μεταναστών που επέβαιναν σε επτά φουσκωτά σκάφη.
left.gr