Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Μπουτάρης για τα αποθεματικά των Δήμων: Προέχει η σωτηρία της χώρας

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας για την απόφαση της κυβέρνησης για τη μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων και των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, είπε πως κατανοεί τους λόγους και θα πρέπει να στηριχτεί η προσπάθεια της κυβέρνησης όμως θα πρέπει να γίνει σε συμφωνία με τους δημάρχους.

Σημειώνεται πως η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) συνεδρίαση σήμερα εκτάκτως για το ζήτημα. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης. Διαβάστε εδώ αναλυτικά.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, μετά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, είπε πως «όταν βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού, τότε δικαιολογείται η κυβέρνηση να κάνει οποιεσδήποτε παρεμβάσεις» αλλά θα έπρεπε, κατά τη γνώμη του, να υπάρχει προηγουμένως συμφωνία με τους δημάρχους, αλλιώς πρόκειται για «μια αυθαιρεσία άνευ προηγουμένου».

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ. ΑΠΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, ΔΙΚΑΣΕ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΚΑΙ ΕΞΕΜΕΤΡΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ.


Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Ο δικαστής Πρετεντέρης αποφασίζει και διατάζει
«Μια στάση πληρωμών και ένα πιστωτικό γεγονός για την Ελλάδα δεν έχουν μόνο πολιτικές αλλά και βαρύτατες ποινικές ευθύνες για εκείνους που θα πάρουν την απόφαση. Πώς θα διατηρηθεί το σημερινό δημοκρατικό πλαίσιο όταν οι κυβερνώντες γνωρίζουν ότι μια απώλεια της εξουσίας θα ισοδυναμεί με ειδικό δικαστήριο και ενδεχομένως με πολλές δεκαετίες φυλακής;».

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Ο "αρεοπαγίτης" Ιωάννης Πρετεντέρης απήγγειλε τις κατηγορίες, δίκασε, καταδίκασε, εξεμέτρησε και την ποινή.

Δεκαετίες θα φάτε, κουφάλες, αν δεν πλερώσετε τη δόση του ΔΝΤ. Γιατί μόνο δεκαετίες, κύριε Γιάννη;
Ρίξτε τους ισόβια, ρίξτε τους εις θάνατον, να τιμήσετε και τους "απριλιανούς" που εορτάζουν σήμερα.

ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΟΡΟΘΕΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η εφαρμογή της εν λόγω υγειονομικής διάταξης η οποία έγινε πριν από τρία χρόνια «συνοδεύτηκε» τότε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων οροθετικών γυναικών.
Υπεγράφη τον Απρίλιο του 2012 από τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μάιο του 2013 καταργήθηκε από την υφυπουργό Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη.
Τον Ιούνιο 2013, ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης προχώρησε στην άρση της πράξης κατάργησης της υγειονομικής διάταξης.
Η διάταξη είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς πολλοί είχαν μιλήσει τότε για διασυρμό των οροθετικών γυναικών και καταπάτηση βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου και του ιατρικού απορρήτου ασθενούς.
Η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως έγινε στις 17 Απριλίου και η ισχύς της απόφασης αρχίζει 15 ημέρες από την δημοσίευση της.