Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Τι μας λες μωρή λουλού;

Τι μας λες μωρή λουλού χωρίς ενσυναίσθηση ότι παίξαμε και χάσαμε;

Χωρίς ενσυναίσθηση σημαίνει έλλειψη συμπόνιας. Δηλαδή, ψυχοπαθής. Χαρακτηριστικό που είναι δημοφιλές χαρακτηριστικό και το ζητάνε σε ανώτατα αξιώματα.

Τι είμαστε, πρακτορείο στοιχημάτων και παίζουμε κιόλας;

Με τόσες αυτοκτονίες, ανέργους και αστέγους, μας λέει ο ψυχοπαθής κακομαθημένος ζάμπλουτος γυαλαμπούκας -που στο σχολείο δεν τον παίζανε τα άλλα παιδάκια- ότι παίξαμε και χάσαμε.

Μας έχουν τσουρομαδήσει τα αρπακτικά και ειρωνεύονται κι από πάνω!

Να κηρύξουμε πτώχευση, να γυρίσουμε δραχμή και να μη χρειαστεί να τρώμε στη μάπα σαδιστές ψυχοπαθείς αξιωματούχους με μαλλί περμανάντ.

Αυτά έχω να πω.

Ν. Μπογιόπουλος: Τι (δια)πραγματεύονται;

Την προηγούμενη πενταετία ζήσαμε με το γνωστό τροπάρι αν «θα έρθει η δόση ή δεν θα έρθει η δόση». Πάνω στο έδαφος αυτού του τύπου τον…«δοσηλογισμό» εξελισσόταν η επιχείρηση κοινωνικής τρομοκράτησης. Τρομοκράτηση που κάθε φορά ξεκινούσε από το «τι θα πάθουμε αν δεν έρθει η δόση» και κάθε φορά κατέληγε στις νέες θυσίες που θα έπρεπε να υποβληθεί ξανά και ξανά ο ελληνικός λαός.
Οι θυσίες, όπως μας έλεγαν οι κυβερνώντες, ήταν «αναγκαίες» για να μην πάθει ο λαός όσα – τελικά – έπαθε! Και τα έπαθε όχι γιατί δεν ήρθαν, αλλά επειδή ακριβώς ήρθαν οι δόσεις των δανείων! Των δανείων που, όπως έχουν ομολογήσει οι πάντες, από τον Ολι Ρεν μέχρι τον Γιούνκερ και από τον Ρέγκλινγκ μέχρι τα μέλη του ΔΣ του ΔΝΤ, οι δανειστές και η «τρόικα» (νυν «θεσμοί») τα χορηγούν για να σώσουν τις δικές τους, τις γερμανικές, τις γαλλικές και κάθε εθνικότητας τράπεζες. Αυτό που απομένει, δε, για τον ελληνικό λαό από αυτά τα δάνεια, είναι να πληρώνει τόκους μέσα από τις περικοπές των μισθών, των συντάξεων και των δικαιωμάτων του. 
Σήμερα η φιλολογία περί το επαπειλούμενο «χρηματοδοτικό κενό» επανέρχεται. Θα έρθει ή δεν θα έρθει η δόση των 7,2 δισ. ευρώ (που όμως η κυβέρνηση έλεγε ότι δεν τη θέλει…). Και αν δεν έρθει πως θα αποπληρώσουμε τις οφειλές σε ΔΝΤ και ΕΚΤ τις οποίες «πρέπει» να αποπληρώσουμε. Αλλά: Γιατί «πρέπει» να αποπληρώνει ο λαός οφειλές για δάνεια που πήγαν σε γαλλογερμανικές τράπεζες;...
Η νέα κυβέρνηση, που ήδη με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάζει χέρι στα διαθέσιμα των Ταμείων για να κάνει τις αποπληρωμές των προηγούμενων δανείων, υποστηρίζει ότι οι νέες δοσοληψίες δεν θα συνοδευτούν με νέα λιτότητα. Αλλά την ίδια ώρα όλες οι πληροφορίες μιλούν για έναν «έντιμο συμβιβασμό». Τι είδους «εντιμότητα», όμως, είναι αυτή που περιλαμβάνει από συνέχιση τουξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας (και πάλι στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους) μέχρι «αναστολή» ακόμα και του «προγράμματος της Θεσσαλονίκης»;…