Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Τη μούμια του Λένιν εξασφάλισε για μια εβδομάδα η κυβέρνηση

Γράφει ο Πολύφημος

Σε μια κίνηση με ιστορικούς και ιδεολογικούς συμβολισμούς προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με σκοπό να κατευνάσει τα αριστερά εσωκομματικά πνεύματα που ανήσυχα παρατηρούν το τελευταίο διάστημα μια ύποπτη στροφή προς τον χριστιανορθόδοξο μυστικισμό και τη θρησκοληπτική λατρεία λειψάνων, εξασφαλίζοντας την περιφορά της μούμιας του Λένιν για μια εβδομάδα σε ολόκληρη τη χώρα.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Επικρατείας, κατά τη διάρκεια των συνεχόμενων συνομιλιών του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ρώσο πρόεδρο να συνδράμει στην ηθική και οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας με όποιον τρόπο μπορεί.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, έναν αγωγό, μια προκαταβολή για τον αγωγό, μια συμφωνία για εμπορικές συναλλαγές σε ρούβλια, την ένταξη της Ελλάδας στο ΔΝΤ των BRICS, και τον δανεισμό της μούμιας του Λένιν για εσωτερική κατανάλωση.
Οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά την πρόταση Πούτιν για το ταξίδι του νεκρού Λένιν στη χώρα μας, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο όπου μόνο τα λείψανα Αγίων και το Άγιο Φως γίνονται δεκτά με τιμές αρχηγού κράτους και κυκλοφορούν ανάμεσα σε καρκινοπαθείς για να τους δώσουν δύναμη να συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Αλέξη,οι ψηφοφόροι δεν φοβούνται την ρήξη...την κωλοτούμπα φοβούνται

Fantoma Rimbaud
Τα ΜΜΕ θέλουν να προβάλουν μια στρεβλή εικόνα της κοινής γνώμης και αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο.Έχουν όμως περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που καθοδηγούσαν τον λαό.

Ο κόσμος είναι αποφασισμένος για μια ρήξη και δεν είναι μόνο ασκήσεις θάρρους...το εννοούν.
Αυτό που δεν θέλουν με τίποτα είναι μια άτακτη υποχώρηση...κοινώς κωλοτούμπα.

Η όλη αναμονή και το μούδιασμα που προκαλεί η διαπραγμάτευση δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να ερμηνευτεί ως φόβος για την ρήξη αλλά φόβος για την κωλοτούμπα.

Μια ενδεχόμενη ρήξη δεν θα βγάλει κόσμο με κατσαρόλες στον δρόμο αλλά κόσμο γεμάτο εθνική υπερηφάνεια.

Αν διανοηθούν να υποτιμήσουν την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού(πιστεύω και της κυβέρνησης) θα το πληρώσουν πολύ ακριβά.Αντίθετα η Ελλάδα μόνο κέρδη θα έχει και δεν έχω καμία αμφιβολία για αυτό.

Ραφαηλίδης – Η Ασυμπίεστη φτώχεια

Φτώχεια λέγεται η κατάσταση εκείνη κατά την οποία η επιβίωση αποτελεί την πρώτη και σχεδόν τη μοναδική φροντίδα του ανθρώπου. Ο φτωχός δεν ζει, επιβιώνει όταν μπορεί να επιβιώσει. Το σύνθημα «ζωή, όχι επιβίωση- παραπέμπει στη σταθερή απαίτηση του ανθρώπου, από τότε που έγινε sapiens (σκεπτόμενος), να αποδεσμευτεί κάποτε από τον αγώνα για την επιβίωση και να μπει στη ζωή χωρίς αγωνία.

Πέρασαν πολλοί αιώνες από τότε που ο άνθρωπος κατάλαβε πως σκοπός της ύπαρξής του δεν είναι η επιβίωση, όπως στα ζώα, αλλά η ζωή. Κι ωστόσο το σ
ύνθημα «ζωή, όχι επιβίωση» διατηρεί πάντα τη σημασία που είχε την εποχή του ανθρώπου του Νεάντερταλ. Είναι λίγοι αυτοί που πράγματι ζουν. Οι περισσότεροι είτε -επιβιώνουν, είτε ψευτοζούν με το φόβο πως θα χάσουν ακόμα και τη δυνατότητα της επιβίωσης που εξασφάλισε στους περισσότερους ο καπιταλισμός.