Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Washington Post: Δύο ανθρώπους τη μέρα σκοτώνει η αμερικανική αστυνομία

Μέλη της αμερικανικής αστυνομίας πυροβόλησαν και σκότωσαν 385 ανθρώπους κατά τη διάρκεια των πρώτων πέντε μηνών φέτος ή τουλάχιστον δύο κατά μέσο όρο την ημέρα, γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Το ποσοστό των θανάτων είναι υπερδιπλάσιο αυτού που υπολόγισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση την περασμένη δεκαετία, ένας απολογισμός που αξιωματούχοι παραδέχονται ότι είναι ελλιπής, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η ανάλυση βασίζεται σε στοιχεία που η εφημερίδα συγκεντρώνει για κάθε θανάσιμο πυροβολισμό από αστυνομικούς το 2015, καθώς και για κάθε θάνατο αστυνομικού από πυρά την ώρα του καθήκοντος.

"Ουδέποτε θα μειωθεί ο αριθμός των πυρών των αστυνομικών, αν δεν αρχίσουμε να παρακολουθούμε με ακρίβεια αυτά τα στοιχεία", δήλωσε ο Τζιμ Μπάιρμαν, πρόεδρος του Ιδρύματος της Αστυνομίας, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που έχει στόχο τη βελτίωση της εφαρμογής της επιβολής του νόμου.

Η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, ενώπιον των ευθυνών τους απέναντι στην πατρίδα

 "Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές μας, είναι σαφές ότι αυτοί, με τη στάση τους, επιδιώκουν να καθυποτάξουν και να εξομοιώσουν αυτή την κυβέρνηση με τις προηγούμενες, προκειμένου η Ελλάδα, και ο Νότος της Ευρώπης γενικότερα, να τελούν στο διηνεκές υπό την κηδεμονία του Βορρά με κυρίαρχη τη Γερμανία" --- Ενα άρθρο του Μανόλη Δρεττάκη*---

Στα άρθρα μου στην εφημερίδα «Αυγή» μετά τις εκλογές της 25.1.15, πέρα από την ανάλυση των αποτελεσμάτων, απέφυγα να αναφερθώ στην κυβέρνηση, στα κόμματα που τη συγκροτούν και τα πρόσωπα που την απαρτίζουν καθώς και τα στελέχη τους. Παρακολουθούσα, όμως, όσο μου ήταν δυνατό, το έργο τους και τη συμπεριφορά τους. Είναι, νομίζω, τώρα η κατάλληλη στιγμή, χωρίς να αναφερθώ σε συγκεκριμένα πρόσωπα (αυτό το τηρώ εδώ και σχεδόν σαράντα χρόνια στην αρθρογραφία μου), να επισημάνω τις ευθύνες τόσο των μελών της κυβέρνησης και του προεδρείου της Βουλής όσο και των στελεχών που είναι διορισμένα σε καίρια πόστα ή είναι μέλη των κεντρικών οργάνων των κομμάτων που τη στηρίζουν. Ο λόγος είναι ότι βρισκόμαστε στο σημείο εκείνο στο οποίο πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας.

Βίντεο-σοκ: Όταν ο Τσίπρας κατήγγειλε (μέσα στη Βουλή) την Παναρίτη για το ρόλο της στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας...


Το 2011 ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έχοντας το ένα χέρι στην τσέπη είχε στραφεί εναντίον της Ελενας Παναρίτη, για τη θητεία της δίπλα στον πρώην πρόεδρο του Περού, Αλμπέρτο Φουτζιμόρι, ο οποίος καταδικάστηκε σε 25ετή κάθειρξη, αφού προηγουμένως είχε οδηγήσει τη χώρα του στον γκρεμό.

Μιλώντας στην Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση προς τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, με θέμα την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, είχε πει τότε ο κ.Τσίπρας «Έχετε την τεχνογνωσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της κ. Παναρίτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που ήταν ειδικευμένη στο real estate και σύμβουλος ενός προέδρου χώρας που αυτή τη στιγμή έχει είκοσι χρόνια κάθειρξη, του Περού».
Η κ. Παναρίτη, το 2011 ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προκαλούσε εγκεφαλικά λέγοντας «Δεν είναι το πρόβλημα, να κόψουμε λίγο τους μισθούς, να κόψουμε λίγο τις συντάξεις και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε τα ελλείμματα τα οποία δημιουργούν ατυπικότητες στον κόσμο, ατυπικότητες στην αγορά, ατυπικότητα στην κοινωνία»!

Η Αυγή έγραφε για την κ. Παναρίτη

31 Μάη 1957: Η δολοφονία του στρατηγού Στέφανου Σαράφη

Ηταν Παρασκευή, 31 Μάη 1957, γύρω στη 1.40 το μεσημέρι, όταν στην παραλιακή λεωφόρο του Αλίμου μια βαριά πράσινη «Μπουίκ», με αριθμό ΞΑ 1941, τρέχοντας με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων, έπεσε πάνω στον Στ. Σαράφη και στη σύζυγό του Μάριον, σκορπίζοντας το θάνατο.

Οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου ο Ιταλοαμερικανός υποσμηνίας Μάριο Μουζάλι, που υπηρετούσε στην 22η Μοίρα Διαβιβάσεων της αμερικανικής αεροπορικής βάσης του Ελληνικού. Μια ώρα μετά, η καρδιά του Στέφανου Σαράφη δε χτυπούσε πια και ο τιμημένος λαϊκός ηγέτης έφευγε από τη ζωή, σε ηλικία 66 ετών.

Η είδηση του θανάτου του στρατηγού έγινε πολύ γρήγορα γνωστή. Οι εφημερίδες έβγαλαν έκτακτα παραρτήματα και σε λίγες ώρες πλήθος πολιτών συνέρρεε στα γραφεία της εφημερίδας της ΕΔΑ «ΑΥΓΗ», στην οδό Ομήρου, για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες. Σε κάθε γωνιά της Αθήνας, ο χαμός του στρατηγού – που τότε ήταν βουλευτής και γενικός γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΑ – ήταν το κύριο θέμα συζήτησης. «Τον φάγανε!!!», ήταν η γνώμη που κυριαρχούσε. «Τον φάγανε!!!», έλεγε το λαϊκό ένστικτο. Κι όταν πια έγινε γνωστό πως το μοιραίο αυτοκίνητο οδηγούσε σμηνίας που υπηρετούσε στην αμερικανική βάση, κανείς δεν είχε την παραμικρή αμφιβολία πως ο στρατηγός είχε δολοφονηθεί.

Άρθρο του Αλ. Τσίπρα στη Le Monde: "Η Ευρώπη σε σταυροδρόμι"

Από το LEFT

"Αν δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, δεν οφείλεται στη δική μας αδιαλλαξία", τονίζει ο έλληνας Πρωθυπουργός με άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Monde

Κεντρικό θέμα στη διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας το άρθρο του Αλ. Τσίπρα

"Το ζήτημα της Ελλάδας δεν αφορά αποκλειστικά την Ελλάδα, αλλά αποτελεί το επίκεντρο της σύγκρουσης δύο εκ διαμέτρου αντίθετων στρατηγικών για το μέλλον της ευρωπαϊκής ενοποίησης", επισημαίνει ο έλληνας Πρωθυπουργός.

"Κάποιοι θέλουν να αποδεχτούμε να διορίζονται οι υπουργοί και οι πρωθυπουργοί από τους θεσμούς και οι πολίτες να αποστερούνται από το δικαίωμα του εκλέγειν μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος. Κάτι τέτοιο σημαίνει την ολοκληρωτική κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη, το τέλος κάθε προσχήματος και την αρχή μιας διάσπασης και ενός απαράδεκτου διχασμού της Ενωμένης Ευρώπης. Σημαίνει, εν τέλει, την αρχή για τη δημιουργία ενός τεχνοκρατικού τερατουργήματος, που θα οδηγήσει σε μια Ευρώπη εντελώς ξένη προς τις ιδρυτικές της αξίες", προειδοποιεί ο Αλ. Τσίπρας και προσθέτει ότι "υπάρχει στρατηγική που επιδιώκει τη διάσπαση και τον διχασμό της Ευρωζώνης και συνακόλουθα της Ε.Ε. Πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία μιας Ευρωζώνης δύο ταχυτήτων, όπου ο σκληρός πυρήνας θα θέτει σκληρούς κανόνες λιτότητας και προσαρμογής και θα διορίζει έναν Υπερυπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης με απεριόριστη εξουσία, με τη δυνατότητα δηλαδή να απορρίπτει ακόμη και προϋπολογισμούς κυρίαρχων κρατών που δεν ευθυγραμμίζονται με τα δόγματα του ακραίου νεοφιλελευθερισμού".

Συμπαράσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση από 183 ευρωβουλευτές και βουλευτές

Στη δήλωσή τους αναφέρουν ότι «η επιλογή του ελληνικού λαού να ψηφίσει τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερό κόμμα, συνδέεται με μια ξεκάθαρη ελπίδα: ελπίδα για μια καλύτερη ζωή μακριά από τις πολιτικές λιτότητας, για τις οποίες λέγεται πως δεν υπάρχει εναλλακτική. Αυτές οι πολιτικές έχουν κάνει βαθιές αποκοπές στις κρατικές δαπάνες την ίδια ώρα που επιτρέπουν σε εκατομμυριούχους να πληρώνουν ελάχιστο φόρο". Σημειώνουν ότι "στις πρώτες εβδομάδες διακυβέρνησής του ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ήδη τα πρώτα τολμηρά βήματα, για να βελτιώσει την κοινωνική κατάσταση και να ανοικοδομήσει την ελληνική οικονομία προς το δημόσιο όφελος».
Επιπλέον, βάλλουν κατά των πολιτικών λιτότητας «οι οποίες προωθούνται από την Μέρκελ και την Τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)» και που «οδήγησαν στην κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα: εκατομμύρια ανθρώπων βυθίστηκαν στην ανεργία, τη φτώχεια, και την πείνα. Το 30% του πληθυσμού της Ελλάδας ζει κάτω από το όριο της φτώχιας, και οι άνεργοι ανέρχονται σε περισσότερους από το ένα τέταρτο του πληθυσμού και ένας στους δύο νέους είναι άνεργος». Αναφέρουν, ακόμα, ότι «ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων υποφέρουν, οι εκατομμυριούχοι και οι δισεκατομμυριούχοι πληρώνουν χαμηλούς φόρους, χωρίς καν να λογοδοτούν για την φοροδιαφυγή τους».