Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΟΛΗ Η ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΣΙΠΡΑ. ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

Μάθημα στρατηγικής για τους Ευρωπαίους». Όλη η Γαλλία …διαβάζει Τσίπρα

Στην στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα να παραμείνει σταθερός στις «κόκκινες γραμμές» και να αντιστέκεται στην «παράλογη στρατηγική της θηλιάς» των πιστωτών, δείχνοντας έτσι το παράδειγμα στους Ευρωπαίους, αναφέρεται ο αρχισυντάκτης της οικονομικής «Λα Τριμπύν», Ρομαρίκ Γκοντέν.

Αναλύοντας τις θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως ξεκάθαρα διατυπώνονται με το άρθρο του στην εφημερίδα «Le Monde», ο Ρ. Γκοντέν καταλήγει:
Πραγματικά ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις έδωσε ένα ωραίο μάθημα στρατηγικής σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, ότι: είναι δυνατό να αντισταθεί κανείς στην Άγγελα Μέρκελ. Για ορισμένους, όπως για τον Φρανσουά Ολάντ, το μάθημα είναι σίγουρα σκληρό…».

Το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράφει την αποτυχία της θηλιάς», με αναφορά στη «στρατηγική της θηλιάς», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε χαρακτηρίσει τον Μάρτιο σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, τη στρατηγική των θεσμών απέναντι στην Ελλάδα.

Οι πιστωτές ήλπιζαν, λέει ο συντάκτης, ότι «ότι όσο θα έσφιγγε η θηλιά και θα μεγάλωνε η οικονομική ασφυξία, τόσο η ελληνική αντίσταση θα μειωνόταν. Να όμως που συνέβη το αντίθετο.