Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Πορείες σε πόλεις της Ευρώπης για την Ελλάδα - «Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει.. Αντιστεκόμαστε»

«Ελλάδα, Γαλλία, Ευρώπη: Η λιτότητα σκοτώνει, η δημοκρατία πεθαίνει... Αντιστεκόμαστε» είναι το σύνθημα που κυριάρχησε στην διαδήλωση στο Παρίσι, υπέρ της Ελλάδας. Αντίστοιχες κινητοποιήσες σε Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία.

Το κάλεσμα, που δόθηκε μέσω Ίντερνετ, συνυπογράφουν πολλές εναλλακτικές οργανώσεις, γαλλικές και ευρωπαϊκές, σύλλογοι, συνδικάτα, αριστερά γαλλικά κόμματα και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Συμμετέχει και η συλλογική πρωτοβουλία που με σύνθημα: «Η Ελλάδα, μια ελπίδα για την Ευρώπη» που έχει συγκεντρώσει 20.000 υπογραφές.

Το ραντεβού δόθηκε στο βόρειο Παρίσι γύρω από το μετρό «Στάλινγκραντ» με πορεία προς το κέντρο.

Στο κείμενο του καλέσματος σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Σήμερα οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και κυβερνήσεις, επιχειρούν να λυγίσουν την Ελλάδα, να πνίξουν τις φωνές που προτείνουν μια άλλη Ευρώπη, αυτήν της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Μεταξύ της Σκύλλας και της Χάρυβδης

Γεια σου πιτσιρίκο.
Κανείς από εμάς τους ανθρώπους δεν είναι μια πλήρως αυτόνομη και ανεξάρτητη οντότητα. Κανείς δεν γεννιέται από μόνος. Κανείς δεν ζει και πολύ περισσότερο δεν αναπτύσσεται μονάχος. Πάντα θα αναφέρεται σε όλα εκείνα που αποτελούν το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον.
Πάντα θα ανακαλεί στην μνήμη του –συνειδητή και ασύνειδη– φωνές και γέλια ανθρώπων, ένα νιαούρισμα, την κραυγή ενός άγνωστου ζώου μέσα στην νύχτα, χαμηλές ελιές σκαρφαλωμένες σε μια πλαγιά κρεμασμένη πάνω από την καταγάλανη θάλασσα, ένα τσαμπί σταφύλι κόκκινο, μια βουκαμβίλια, ένα βράχο που στέκει αγέρωχος κάτω από ένα υπέροχο ουρανό της Μεσογείου – παράθυρο ανοιχτό στην απεραντοσύνη του θεού και του σύμπαντος, μια λέξη αφημένη στο πηγάδι της ιστορίας που επιπλέει ακόμα στον ποταμό του «σήμερα», το χώμα που φιλοξενεί νεκρούς παλιούς και σπόρους καινούργιους για το αύριο.

Από τέτοιους σπόρους βγήκαμε κάποτε όλοι μας και έχουμε τις ρίζες μας βαθιά χωμένες στο δικό μας χώμα.

Κάθε λαός άλλωστε έχει το χώμα που τον θρέφει με τις εικόνες, τις λέξεις και τις θύμησες που όλες μαζί συγκροτούν αυτό που λέγεται ιδιαίτερη πολιτιστική παράδοση ενός τόπου και των ανθρώπων που τον κατοικούν.

skai_xeftiles....Άθλιο video του καναλιού του Αλαφούζου, ταυτίζει Μητσοτάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου

Καινούργια αλητεία του ΣΚΑΙ, που δεν άντεξε την ξεφτίλα που τους έκανε on camera η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, θυμίζοντας την αλήτικη προπαγάνδα που κάνει τα τελευταία χρόνια, και από χθες το βράδυ παίζει ένα άθλιο βίντεο.
Το κανάλι του Αλαφούζου θυμήθηκε την παλιά κόντρα που είχε με τον Μητσοτάκη, τον οποίο έβαλε στον ίδιο κάδρο με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, με μουσική υπόκρουση το τραγουδάκι "Μοιάζουμε σαν δύο σταγόνες"....


Πόσο αλήθεια μπορεί να μοιάζει ο νεοφιλελεύθερος Μητσοτάκης που μέχρι και σήμερα μιλάει για την ανάγκη νέων θυσιών του ελληνικού λαού, με την αριστερή Ζωή Κωνσταντοπούλου που δεν σταματάει μέχρι σήμερα να δίνει το παρών στους αγώνες των δυνάμεων της εργασίας;;