Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Φωτογραφίες από την τεράστια συγκέντρωση του ΟΧΙ, στο Σύνταγμα απόψε

Τεράστιο πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος φωνάζοντας ένα βροντερό ΟΧΙ στον Σόιμπλε και στους εκβιασμούς των θεσμών, τις ουρές στα ΑΤΜ και την τρομοκρατία των ΜΜΕ. 
Ο λαός λέει «όχι» στην πρόταση των θεσμών εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκειά του.

ο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε σε συγκέντρωση τον λαό, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και κατά της λιτότητας. «Ο ελληνικός λαός δεν εκβιάζεται – Δεν τρομοκρατείται. Υπερασπίζεται τη Δημοκρατία. Στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη λέμε ΟΧΙ στη λιτότητα. Λέμε ΟΧΙ στα τελεσίγραφα των δανειστών. Λέμε ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας. Συμμετέχουμε στις αυριανές κινητοποιήσεις και στέλνουμε ισχυρό μήνυμα υπερηφάνειας, ελπίδας και αξιοπρέπειας σε Ελλάδα και Ευρώπη», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Λαοθάλασσα αυτή την ώρα στο Σύνταγμα

Kρούγκμαν: Γιατί θα ψήφιζα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα

Τους δύο λόγους για τους οποίους ο ίδιος θα ψήφιζε «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα εξηγεί ο Πολ Κρούγκμαν, με ένα post που ανέβασε στο προσωπικό του blog. 

Στο post αυτό ο νομπελίστας οικονομολόγος τάσσεται καθαρά πλέον υπέρ του Grexit, ενώ τονίζει πως η πρόταση της τρόικας είχε ως πραγματικό στόχο την πτώση και την αλλαγή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ολόκληρο το άρθρο του Κρούγκμαν είναι το εξής:

ΟΚ, είναι πραγματικότητα: Οι ελληνικές τράπεζες έκλεισαν, τα capital controls επιβλήθηκαν. To Grexit δεν είναι πια πάρα πολύ μακριά από εδώ – η μητέρα όλων των bank runs που πολλοί φοβόντουσαν ήδη άρχισε, άρα η ανάλυση κόστους - οφέλους που πλέον ξεκινά ευνοεί την έξοδο από το ευρώ πολύ περισσότερο από ποτέ άλλοτε στο παρελθόν.

Παρ’ όλα αυτά, είναι καθαρό ότι κάποιες αποφάσεις πρέπει να περιμένουν το δημοψήφισμα.

Εγώ θα ψήφιζα «όχι» για δύο λόγους. 

Οι συντάξεις εξαιρούνται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών.

Στο άρθρο πρώτο διαβάζουμε:

"H καταβολή των συντάξεων εξαιρείται από τους περιορισμούς τραπεζικών συναλλαγών της παρούσας.
Οι διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων θα ανακοινώσουν τον τρόπο καταβολής των συντάξεων και τα συγκεκριμένα ανά περιοχή υποκαταστήματά τους,τα οποία θα λειτουργήσουν για τον σκοπό αυτό"

Εκδόθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα έκτακτα μέτρα που εισηγήθηκε στην κυβέρνηση το Συμβούλιο Συστημικής Σταθεροτητας, εισηγείται στην κυβέρνηση το Συμβούλιο Συστημικής Σταθεροτητας, μετά τις εκροές δισεκατομμυρίων των τελευταίων ημερών, αλλά και τις συνεχείς αναλήψεις από τα ΑΤΜ το Σαββατοκύριακο.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπει κλείσιμο των τραπεζών για έξι εργάσιμες ημέρες, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου μέχρι και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα, ενώ το ανώτατο ημερήσιο όριο αναλήψεων καθορίστηκε στα 60 ευρώ, που μπορεί να τροποποιείται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Των περιορισμών εξαιρείται η καταβολή συντάξεων.

Ωμή παρέμβαση Ντάισελμπλουμ - Ζητά αλλαγή κυβέρνησης στην Ελλάδα

“ Ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας ”

Την αλλαγή της κυβέρνησης ευχήθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, αγνοώντας ακόμη μία φορά προκλητικά τη δημοκρατική βούληση του ελληνικού λαού, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Κατά την εισηγητική του τοποθέτηση, δήλωσε ότι «είμαστε όλοι έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό, και μετά την εκπνοή του προγράμματος για την Ελλάδα, αν αυτό απαιτηθεί».
Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Eurogroup συνεχίστηκε χωρίς την ελληνική συμμετοχή, μετά την απόρριψη του αιτήματος για επέκταση του προγράμματος. Επίσης, το ανακοινωθέν που εξεδόθη δεν υπογράφηκε από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Ωστόσο, ο κ. Ντάισελμπλουμ παρουσίασε μία διαφορετική εκδοχή. Ερωτώμενος για το θέμα, υποστήριξε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έφυγε από τη συνεδρίαση πριν το τέλος της, με δική του απόφαση.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ: ΔΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΥΣΗ ΜΕ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΧΡΕΟΥΣ

Παρέμβαση των ΗΠΑ για το θέμα της Ελλάδας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με το λουκέτο στις τράπεζες και την επιβολή capital controls. Ο Αμερικανός υπουργός των Οικονομικών, Τζακ Λιου τηλεφώνησε στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά και τους ομολόγους του σε Γερμανία και Γαλλία, Β. Σόιμπλε και Μ. Σαπέν.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που διέθεσε το αμερικανικό υπουργείο σε Αμερικανούς δημοσιογράφους, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ζήτησε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης στο ελληνικό ζήτημα. Μάλιστα έβαλε στο τραπέζι το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τόνισε την ανάγκη των απαραίτητων κινήσεων που θα διασφαλίσουν την οικονομική και δημοσιονομική σταθερότητα στην Ελλάδα μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Ο κ. Λιου υπογράμμισε στους αξιωματούχους ότι η λύση θα πρέπει να είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας.
Ενώ επανέλαβε πως θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις των ερχόμενων ημερών.

πηγή: news.gr