Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

"μ' ολο το πάθος που' χα ν' αγαπώ, σήμερα σας μισώ καταραμένοι"

μ' ολο το πάθος που' χα ν' αγαπώ, 
σήμερα σας μισώ καταραμένοι

Οι στίχοι αυτοί δεν είναι δικοί μου. Είναι της μητέρας μου. Δεν γράφτηκαν τώρα. Γράφτηκαν τη μέρα που έγινε η Χούντα. Δεν τους ήξερα μέχρι τώρα. Δεν υπήρχε λόγος φαινομενικά να τους συζητήσουμε με τη μάνα μου μέχρι τώρα.

Σήμερα δυστυχώς υπάρχει λόγος να συζητήσουμε αυτούς τους στίχους. Τότε απευθύνονταν στη χούντα και τους υποκινητές της. Σήμερα οι ίδιοι στίχοι απευθύνονται απευθείας και δίχως καμία αλλαγή στην Τρόικα εξωτερικού και εσωτερικού. 

Απευθύνονται σε εκείνους που κάθονται στις Βρυξέλλες και τα γραφεία των μεγαλοτραπεζών και αποφασίζουν από κοινού να στραγγαλίσουν ένα λαό για να εκβιάσουν την ψήφο του. Είναι οι ίδιοι που ανεβάζουν το ληστρικό χρέος και μας εξαναγκάζουν να πληρώνουμε το ίδιο και τους τόκους του με φόρο αίματος. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν Έλληνες εντός των οποίων και λίγοι νέοι άνθρωποι που τους στηρίζουν. Τι στηρίζετε; Όσους μας υποτάσσουν;

Απευθύνονται στην Τρόικα εσωτερικού που αφού ξεπουλούσε την πατρίδα της 5 χρόνια τώρα (αλλά και πιο πριν έστω με πιο αργό ρυθμό...) πλέον δρα ως ο Εφιάλτης που φέρνει τον εχθρό και πάλι μέσα. Είναι θλιβερό ότι υπάρχουν Έλληνες εντός των οποίων και λίγοι νέοι άνθρωποι που τους ακολουθούν. Τι στηρίζετε; Τους προδότες;!

Δημοψήφισμα: «Ναι σε όλα» η ΓΣΕΕ, ΟΧΙ της νίκης οι εργαζόμενοι

Μια κατάπτυστη απόφαση, που θα μείνει γραμμένη στις μαύρες σελίδες της συνδικαλιστικής ιστορίας εξέδωσε την 1η Ιουλίου 2015 η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, υπέρ του “ναι” στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Η απόφαση που ταυτίζεται με τη γραμμή των αφεντικών, ντόπιων και ξένων, καταδικάζει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος!

Πολύ περισσότερο, τάσσεται υπέρ του “ναι”, δηλαδή υπέρ της συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής, της ευρωλιτότητας και της μέγγενης του χρέους!
Αυτοί που ήταν πάντα απόντες από τους αγώνες.
Αυτοί που είναι κύριοι υπεύθυνοι για την υποχώρηση του εργατικού κινήματος και για τα αντιλαϊκά μέτρα που πέρασαν καθ' όλη τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου.

Τώρα δηλώνουν χωρίς δισταγμό “ναι” σε νέα δεινά για τους εργαζόμενους, σε νέα βάρη για τον κόσμο της δουλειάς.
Καλούμε τα σωματεία και τους εργαζόμενους:
Να μην υποταχθούν στο “ναι σε όλα” της ΓΣΕΕ.
Να ψηφίσουν μαζικά στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.
Να ανοίξουν νέους δρόμους για το εργατικό κίνημα με ένα νέο Συντονισμό των Σωματείων.
Να πετάξουν απ' τις καρέκλες τους, αυτούς τους θλιβερούς εκπροσώπους του εργοδοτικού συνδικαλισμού.