Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Τι θα γίνει μετά το «όχι»

Αν το «όχι» επικρατήσει στο μεθαυριανό δημοψήφισμα, τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα;

Γιώργος Δελαστίκ

Αν το «όχι» επικρατήσει στο μεθαυριανό δημοψήφισμα, τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα; Τίποτα δραματικό, είναι η απάντηση. Ο πρωθυπουργός, έχοντας πάρει το «όχι» που ζήτησε από τον ελληνικό λαό, θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί με τους Γερμανούς μια νέα συμφωνία. Μια συμφωνία που θα είναι σε κάποια σημεία κάπως λιγότερο κακή από την αποκρουστική τελευταία πρόταση των δανειστών. Τίποτα περισσότερο. Ανεκτή δεν πρόκειται να είναι για τον λαό μας η συμφωνία αυτή, αφού έτσι κι αλλιώς θα επιδεινώνει ακόμη περισσότερο την ήδη άθλια οικονομική κατάσταση της συντριπτικής πλειονότητας των ελληνικών νοικοκυριών. Ο πρωθυπουργός υπήρξε σαφής ως προς το ότι ερμηνεύει το «όχι» ως βήμα συνέχισης των διαπραγματεύσεων. Στο διάγγελμά του της Τετάρτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Το "όχι" δεν αποτελεί απλώς ένα σύνθημα. Είναι αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία που στοχεύουμε να υπογραφεί αμέσως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής» δήλωσε ευθέως με ιδιαίτερη έμφαση ο Αλέξης Τσίπρας. «Το "όχι" δεν σημαίνει ρήξη με την Ευρώπη» ξεκαθάρισε. «Εγώ προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης αμέσως μετά τη δημοκρατική διαδικασία» του δημοψηφίσματος, τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο πρωθυπουργός.
Το «όχι» δηλαδή ισοδυναμεί με συνέχιση οπωσδήποτε των διαπραγματεύσεων με τη Γερμανία, ει δυνατόν αμέσως, κατά την επιδίωξη του Ελληνα πρωθυπουργού. «"Οχι" σημαίνει ισχυρή πίεση για μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία που θα δίνει λύση στο χρέος. Δεν θα το εκτινάζει, δεν θα υπονομεύει στο διηνεκές την προσπάθειά μας για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. "Οχι" σημαίνει πίεση ισχυρή για μια συμφωνία κοινωνικά δίκαιη που θα κατανέμει τα βάρη στους έχοντες και όχι στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας για να πει και κάτι αριστερό. Ωραία, λοιπόν, πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Είναι όμως αυτό εφικτό; Υπάρχει προθυμία και από την άλλη πλευρά να συνεχιστούν οι συζητήσεις ή αυτό θα παραμείνει ανεκπλήρωτος πόθος του πρωθυπουργού; Βεβαίως και υπάρχει η διάθεση διαπραγματεύσεων από τη Δευτέρα, είναι η απάντηση. Εκφράστηκε μάλιστα από τα πιο επίσημα χείλη, αυτά της καγκελαρίου της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ: «Η πόρτα για συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση ήταν και παραμένει ανοικτή» δήλωσε η καγκελάριος. Διευκρίνισε, φυσικά, μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια ειδικής συνεδρίασής του για την Ελλάδα, ότι "πριν από το δημοψήφισμα δεν μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση για νέο πρόγραμμα βοήθειας» - δηλαδή για νέο Μνημόνιο.

Οχι, διότι...

 Στάθης στον eniko

Δεν θα συμμορφωθώ προς τας υποδείξεις

της διαπλοκής, των δανειστών-δυναστών, της προπαγάνδας, των εκβιασμών, των απειλών, του παράλογου και της ανηθικότητας.

Οχι, διότι δεν θέλω τη χώρα μου γιουσουφάκι.

Οχι, διότι οι νεαρές Ελληνίδες και οι νεαροί Ελληνες φεύγουν μετανάστες στην ξένη. Οχι, διότι όσα αγόρια και κορίτσια παραμείνουν στην Ελλάδα δεν θα έχουν δουλειά, ή θα δουλεύουν σαν σκλάβοι. Δεν θα παντρεύονται και δεν θα κάνουν παιδιά.

Οχι, διότι αν πω «ναι» η χώρα μου από Ειδική Οικονομική Ζώνη θα γίνειΣτρατόπεδο Συγκέντρωσης. Οχι, για να ανακτήσει η χώρα μου το αυτεξούσιο, όχι,διότι δεν θέλω να φθάσουν οι μισθοί στα 400 ή 350 ευρώ και οι συντάξεις στα200.

Γκίζι σε Μέρκελ «Εκείνο που θέλετε είναι να ρίξετε την ελληνική κυβέρνηση» - «Τα λεφτά πήγαν στις τράπεζες και όχι στο λαό»

Για προσπάθεια της γερμανικής κυβέρνησης και της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ να ρίξουν την ελληνική αριστερή κυβέρνηση έκανε λόγο ο επικεφαλής του Die Linke, Γκρέγκορ Γκίζι, μιλώντας σήμερα στην Μπουντενσταγκ.

Σκληρή ήταν η κριτική που άσκησε ο πρόεδρος της ΚΟ του γερμανικού αριστερού κόμματος στην Άνγκελα Μέρκελ, στον αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και στο κυβερνών κόμμα ως προς τις πολιτικές λιτότητας και τον τρόπο χειρισμού του ελληνικού ζητήματος .

Όπως είπε στην ομιλία του στη γερμανική βουλή, η Γερμανία και οι γερμανοί εργαζόμενοι θα πληρώσουν πολύ ακριβά ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Τα λεφτά από το πρόγραμμα διάσωσης πήγαν στις τράπεζες και όχι στον ελληνικό λαό. Αν υπάρξει ένα Grexit οι γερμανοί φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν 80 δισ. ευρώ. Υποτιμάται ένα grexit που μπορεί να φέρει ντόμινο. Kαι αν χαθεί το ευρώ εμείς θα υποφέρουμε.

«Εκείνο που θέλετε, είναι να ρίξετε την αριστερή κυβέρνηση στην Ελλάδα», τόνισε ο Γκρέγκορ Γκίζι ενώ

Ν. Τσόμσκι: Οι Θεσμοί πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους

"Η σημερινή συμπεριφορά των Θεσμών είναι ντροπιαστική", δηλώνει αποκλειστικά στην Propaganda o Αμερικανός ακαδημαϊκός Νόαμ Τσόμσκι, προσθέτοντας ότι ο ελληνικός λαός με το Δημοψήφισμα βρίσκεται αντιμέτωπος με τη "θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών.» 

"Οι πολιτικές της λιτότητας που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν παράλογες από οικονομικής απόψεως και απολύτως καταστροφικές για την Ελλάδα", προσθέτει, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη χώρα "φρικτή". 

"Κανείς δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι στόχος τους είναι να καταστήσουν ξεκάθαρο ότι δεν θα γίνει ανεκτή η περιφρόνηση των τραπεζών του Βορρά και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και ότι οι σκέψεις περί Δημοκρατίας και επικράτησης της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να εγκαταλειφθούν. Δεν υπάρχει λόγος, αν εξαιρέσεις το ζήτημα εξουσίας, να συνεχιστεί η ντροπιαστική φάρσα, χάρη στην οποία οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες κερδοφορούν από τα βάσανα του ελληνικού λαού που υποφέρει", σημειώνει ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και συνεχίζει: 

"Το χρέος θα έπρεπε να έχει αναδιαρθρωθεί ριζικά εδώ και πολύ καιρό ή απλώς να είχε κηρυχθεί «επαχθές» και να έχει ακυρωθεί. Σήμερα δίνεται στον ελληνικό λαό η θλιβερή επιλογή μεταξύ δύο επώδυνων εναλλακτικών. Το μόνο που μπορείς να ελπίσεις είναι ότι η γενναία αντίσταση στην βάναυση επίθεση που επιχειρείται θα ενθαρρύνει τη διεθνή αλληλεγγύη που θα διασώσει και τους ίδιους τους Έλληνες αλλά και τους υπόλοιπους από τη σκληρή μοίρα που επιβάλλουν οι ισχυροί". 

ΣΗΜΕΡΑ φωνάζουμε το ΌΧΙ της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ στο Σύνταγμα- Παρών ο Πρωθυπουργός!

Στις 19:30 το απόγευμα, ΌΛΟΙ οι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ πολίτες, θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Συντάγματος, για να φωνάξουνΔΥΝΑΤΑ το υπερήφανο ΌΧΙ, δυο ημέρες πριν την τεράστια αναμέτρηση της Κυριακής, όπου με το δημοψήφισμα, θα κριθεί το μέλλον αυτού του τιμωρημένου τόπου!
Το παρών θα δώσει και ο πρωθυπουργός ΌΛΩΝ των Ελλήνων,Αλέξης Τσίπρας, για να θυμίσει σε ΌΛΟΥΣ μας, ότι με ένα ισχυρό ΌΧΙ, τονώνουμε τη διαπραγματευτική μας θέση απέναντι στους δανειστές, που προσπαθούν με συμφωνίες ρεβανσισμού να μας ΓΟΝΑΤΙΣΟΥΝ!
ΌΛΟΙ σήμερα στο Σύνταγμα, ενώνουμε τις φωνές μας και την Κυριακή ψηφίζουμε ΌΧΙ για την αξιοπρέπειά μας, το μέλλον των παιδιών μας την ΊΣΗ μεταχείρισή μας μέσα στην Ευρώπη!!!

Πέφτουν οι μάσκες: Ο Σουλτς ζητάει να «δοθεί τέλος στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προτείνει κυβέρνηση τεχνοκρατών, συμφωνία με τους δανειστές και μετά εκλογές στη χώρα | (AP Photo/Virginia Mayo)
«Πρέπει να διοριστεί μια κυβέρνηση τεχνοκρατών» διατυμπανίζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του στην εσωτερική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Σουλτς, αφού πρώτα απείλησε την Ελλάδα με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τώρα αναφέρει ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην «εποχή ΣΥΡΙΖΑ» στην Ελλάδα σε περίπτωση νίκης του «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι «Θα καταστεί επιτακτική ανάγκη η διεξαγωγή νέων εκλογών εάν ο ελληνικός λαός ψηφίσει υπέρ του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και επομένως υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και ο Τσίπρας, κατά λογική συνέπεια, παραιτηθεί», είπε ο Σουλτς στην εφημερίδα.

Για να εξασφαλιστεί η συνέχεια του κράτους την περίοδο ως τις εκλογές πρέπει να διοριστεί «μια κυβέρνηση τεχνοκρατών, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Εάν αυτή η μεταβατική κυβέρνηση καταλήξει σε μια λογική συμφωνία με τους πιστωτές, τότε θα πρόκειται για το τέλος της εποχής ΣΥΡΙΖΑ. Έπειτα από αυτό, η Ελλάδα θα έχει ξανά μια πιθανότητα», υποστήριξε ο Μάρτιν Σουλτς.