Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Μια λέξη ενάντια σε όλα

«Δως μου μια λέξη και θα σου πλάσω έναν κόσμο»,
είπε. Και χαμογέλασε.

Οι πεφωτισμένοι το περίμεναν.

Του έδωσαν τον κόσμο έτοιμο.Έτσι είχε δικαίωμα να γράψει μία μόνο λέξη.
Έπρεπε να διαλέξει. Ποια λέξη είχε αρκετή δύναμη για να μπορέσει να σταθεί επάξια απέναντι στα πάντα;

Να έγραφε ελπίδα; Θα τον αγνοούσαν.

Να έγραφε αγάπη; Θα τον χλεύαζαν.

Να έγραφε επανάσταση; Θα τον πολεμούσαν.


Τι θα μπορούσε να γράψει;

Κοίταξε τον κόσμο που του είχαν δώσει, τον κόσμο που είχαν φτιάξει εκείνοι, τον κόσμο τον καλύτερο δυνατό, τον κόσμο όπου οι άνθρωποι είχαν γίνει μυρμήγκια.

ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: Ανακοίνωση Πολιτικού Συμβουλίου ενόψει του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Υποστηρίζουμε το ΟΧΙ ως ελάχιστη βάση στο δημοψήφισμα προκειμένου η χώρα να αποκτήσει περαιτέρω δυνατότητα και η Κυβέρνηση να φέρει σε πέρας τη διαπραγμάτευση εντός του ευρώ και της Ευρωζώνης.

Υποστηρίζουμε το ΟΧΙ για τα οικονομικά και κοινωνικά ερείπια που επέφεραν οι δυνάμεις των μνημονίων.

Υποστηρίζουμε το ΟΧΙ απέναντι σε αυτές τις δυνάμεις που επιδιώκουν να ανασυνταχθούν ως «μέτωπο» με πυρήνα όλο το νεοφιλελεύθερο σύστημα και το χρηματιστηριακό και το υπαλληλικό πολιτικό τους προσωπικό μέσα και έξω από τη χώρα, που παριστάνουν τους ηγέτες και τους αρχηγούς κομμάτων, που έχουν ως στρατηγική τη ρεβάνς. Οι βαθύτερες επιδιώξεις των «yes man» αφορούν στην επέμβαση στη χώρα, στην κατάλυση κατοχυρωμένων με συνθήκες, δικαιωμάτων της και στην επιβολή αποτυχημένων πολιτικών.

Έχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα είναι διαρκής όσο συνεχίζονται οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας και μέσω της δημοσιονομικής πειθαρχίας.