Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Αλλιώς μας τα 'παν...


Μας είπαν ότι αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, θα πεινάσουμε...Το πάθαμε με το ευρώ!
Μας είπαν ότι αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, θα κλείσουν οι τράπεζες... Το πάθαμε με το ευρώ!
Μας είπαν ότι αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, δεν θα έχουμε πετρέλαιο...Το πάθαμε με το ευρώ!
Μας είπαν ότι αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, θα μας πάρουν τα σπίτια...Το πάθαμε με το ευρώ!
Μας είπαν ότι αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, θα εξαθλιωθούμε... Το πάθαμε με το ευρώ!
Μας είπαν ότι αν πάμε σε εθνικό νόμισμα, θα έχουμε έλλειψη σε τρόφιμα... Το πάθαμε με το ευρώ!

ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΚΟΜΗ... ΕΥΡΩ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ!

Ποιοι;
Αυτοί που ρούφηξαν το αίμα του ελληνικού λαού. Ποιοι;
Αυτοί που τον δολοφόνησαν!Ποιοι;
Αυτοί που προκάλεσαν τη γενοκτονία του!
Ποιοι;
Οι τοκογλύφοι!
Ποιοι;
Οι μεγαλοτραπεζίτες!
Ποιοι;
Τα βωθροκάναλα!
Ποιοι;
Οι πουλημένοι δωσίλογοι της ΝΔούλας!Ποιοι;
Οι μιζαδόροι του ΠΑΣΟΚ!Ποιοι;
Οι γερμανοτσολιάδες του ΠΟΤΑΜΙΟΥ!

http://sioualtec.blogspot.gr/2015/07/blog-post_9.html#sthash.PlMkQyyj.dpuf

#THIS IS A COUP: Ο πλανήτης ΓΗ εξοργισμένος με Μέρκελ, Σόιμπλε

Ο κατάλογος των απαιτήσεων που παραδόθηκε στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου η τελευταία να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της Γερμανίας και του αυστηρού υπουργού Οικονομικών της Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

#ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) είναι το πρώτο πιο δημοφιλές χάσταγκ στο Twitter παγκοσμίως – και πρώτο στη Γερμανία!

Η ετικέτα συνοδεύει δεκάδες χιλιάδες οργισμένα σχόλια στα οποία καταγγέλλονται οι γερμανικής επινόησης προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, υπό την καθοδήγηση της ΕΕ, στη δημόσια διοίκηση της Ελλάδας και απαιτήσεις όπως η Αθήνα να εγκρίνει νέους νόμους σε διάστημα λίγων ημερών για την αύξηση των φόρων και τη μείωση των συντάξεων.

Για «κατάλογο με φρικαλεότητες» κάνει λόγο το Der Spiegel

Ως «κατάλογο με φρικαλεότητες» χαρακτηρίζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τα μέτρα που ζητεί το Eurogroup να κάνει αποδεκτά η Ελλάδα, κάνοντας μάλιστα λόγο για «ηθελημένη ταπείνωση» της χώρας.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό το κείμενο που προσπαθεί να επιβάλει το Eurogroup αποτελείται από τρία μέρη:

-Τα πρώτα μέτρα θα πρέπει να περάσουν ως την επόμενη Τετάρτη 15 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, προκειμένου να αποκατασταθεί η «εμπιστοσύνη» των εταίρων. 

Αυτά περιλαμβάνουν τις αλλαγές στο ΦΠΑ και το ασφαλιστικό σύστημα . Επιπλέον, ζητείται μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος και πλήρη ανεξαρτησία της ελληνικής στατιστικής αρχής ΕΛΣΤΑΤ.

Δεύτερον, σύμφωνα με το περιοδικό, ακολουθούν μια σειρά αιτήματα, τα οποία πρέπει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση πριν από τις διαπραγματεύσεις για πρόγραμμα διάσωσης .

Το Ξεβράκωμα της Ευρώπης, των Συνόδων και των τάχα δημοκρατικών κυβερνήσεων

Για άλλη μία φορά, σε ένα ακόμα "κρίσιμο" Eurogroup, όπου τάχα οι δημοκρατικοί υπουργοί οικονομικών των 19 χωρών της Ευρωζώνης, θα αποφάσιζαν για να μας κάνουν την "χάρη" να μας δώσουν ένα τρίτο μνημόνιο, τσακίστηκε κάθε επίφαση της Δημοκρατίας! Και μιλάμε για δήθεν διαδικασίες, επειδή:

1. Ελληνική πρόταση δεν υπήρχε στο τραπέζι, απλά μία πρόταση των μετριοπαθών της ευρωζώνης που παρουσιάστηκε ως δική μας, αλλά πάλι οι σκληροί δήθεν την αντιμετωπίζουν απόψε ως ελληνική πρόταση!

2. Δήθεν η Μέρκελ και ο Σόϊμπλε, είχαν δώσει προθεσμία, μέχρι σήμερα (για απόφαση και με προθεσμία κατάθεσης την περασμένη Πέμπτη), να παρουσιάσουμε μια "αξιόπιστη" πρόταση για να μείνουμε στην Ευρώπη, και παρά τον σκασμό με τα μέτρα που προτείναμε, ξαφνικά ο Σόϊμπλε σήμερα δεν θεωρούσε επαρκή τον χρόνο, και τα μέτρα βέβαια! Και βέβαια, σήμερα ήρθε με πρόταση Grexit (που την έχει παρουσιάσει σε κυβερνήσεις μας και παλιότερα), σε απόλυτη συνεννόηση με την Μέρκελ, και ας ψαχνόντουσαν τα Γερμανικά κόμματα, αφού αποκαλύφθηκε ότι όντως το έγγραφο υπήρχε..

Πολ Κρούγκμαν: Αυτό είναι πραξικόπημα!

Σε σημερινό τους άρθρο στους New York Times, ο Πολ Κρούγκμαν ασκεί σφοδρή κριτική για τα όσα συμβαίνουν την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως «η λίστα απαιτήσεων του Eurogroup «είναι μια τρέλα». «Αυτό είναι πραξικόπημα», τονίζει αναφερόμενος και στο σχετικό hashtag στο Twitter.

Από το TVXS

«Ας υποθέσουμε ότι θεωρείτε τον Τσίπρα ανίκανο. Ας υποθέσουμε πως θέλεις να δεις τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει την εξουσία. Ας υποθέσουμε ακόμα ότι καλωσορίζεις μια εξέλιξη όπως τον διωγμό των ενοχλητικών Ελλήνων από το ευρώ.

Ακόμα και αν όλα αυτά είναι αλήθεια, αυτή η λίστα απαιτήσεων του Eurogroup είναι ΤΡΕΛΑ. Το hashtag ThisIsACoup (Αυτό είναι πραξικόπημα) είναι ακριβές. Αυτό ξεπερνά τα όρια του αυστηρού και γίνεται καθαρή εκδικητικότητα, ολοκληρωτική καταστροφή της εθνικής κυριαρχίας και με καμία ελπίδα για ανακούφιση.

Μπορεί κάτι να τραβήξει την Ευρώπη από το χείλος του γκρεμού; Οι φήμες θέλουν τον Μάριο Ντράγκι να προσπαθεί να συστήσει λογική, ο Ολαντ αντιστέκεται επιτέλους στα ηθικίστικο οικονομικό παιχνίδι της Γερμανίας, κάτι που δεν είχε καταφέρει στο παρελθόν. Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί ξανά τις καλές προθέσεις της Γερμανίας;