Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Κυρίτσης για το “ναι”: Ντρέπομαι τόσο, όσο όταν κατουρήθηκα στο σχολικό

Ως την πιο εξευτελιστική στιγμή της ζωής του περιέγραψε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης, το “ναι” που είπε στη χθεσινή κρίσιμη ψηφοφορία, λίγη ώρα αφότου ορκίστηκε βουλευτής.
«Περισσότερο κι απ’ όταν κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα “ναι” σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα, η κυβέρνησή μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας», γράφει ο Γιώργος Κυρίτσης και εξηγεί γιατί ψήφισε «ναι» αφού πιστεύει όλα τα παραπάνω.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Κυρίτση

«Η αποψινή ήταν η πιο εξευτελιστική στιγμή στη ζωή μου από τότε που κατουρήθηκα στο σχολικό στην τρίτη δημοτικού. Οι πρώτες λέξεις που είπα ως βουλευτής ήταν ένα ΝΑΙ σε κάτι που δεν πιστεύω, ψήφισα μνημόνιο, αισθάνομαι άρρωστος. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μας έριχνε χημικά στη νεολαία μας. Το έκανα με το σκληρό πολιτικό σκεπτικό ότι η πτώση της κυβέρνησης θα είναι η νίκη του Σόιμπλε και των εδώ μνημονιακών και χαντάκωμα της αριστεράς εδώ και στην Ευρώπη ως αξιόπιστης εναλλακτικής. Επίσης νομίζω ότι όλοι έχουμε καταλάβει άρα και ο ίδιος ο Σόιμπλε, ότι όταν φορτώνεις μέτρα στον Τσίπρα, αυτός χάνει βουλευτές. Δυστυχώς δεν έχουμε αντίληψη τακτικών ελιγμών.