Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πύρινος λόγος από Κωνσταντοπούλου: Να τους δώσουμε και μία σφραγίδα της ελληνικής Βουλής

. Τι λέει η επιστολή της

Αποσπάσματα από την ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος που κατατίθεται το νομοσχέδιο, δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης και εισάγεται ένα νομοθέτημα με το οποίο επιχειρείται παρέμβαση στη δικαστική λειτουργία. Το νομοθέτημα αναγκάζονται να το εισαγάγουν υπουργοί που δεν συμφωνούν μαζί του και αναγκάζονται να το υπερψηφίσουν βουλευτές που διαφωνούν. 
Η ψηφοφορία αποτελεί εκτροπή διότι εισάγεται ως παρέμβαση από τους θεσμούς με την απειλή της χρεωκοπίας και τίθεται στα προαπαιτούμενα. Απειλούνται βασικά δικαιώματα των πολιτών για μια δίκαιη δίκη.
Αντιδρώ θεσμικά ως πρόεδρος τη Βουλής και ζητώ να αντιδράσουν οι ομόλογοι μου απέναντι σε αυτή την εκτροπή. Ζητώ με επιστολή να ενημερωθούν οι ομόλογοι μου για την εξαναγκαστική εισαγωγή του νομοσχεδίου προς ψήφιση. 
Τη δέσμευση ότι θα καταβάλλει προσπάθεια ώστε να αλλάξουν τα δύο κεφάλαια (για τους μάρτυρες στους πλειστηριασμούς και την αναγκαστική εκτέλεση) του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας - με τα οποία και ο ίδιος διαφωνεί - παρείχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της εκ νέου συζήτησης με τους θεσμούς και μέσω της διατήρησης της νομοπαρασκευστικής επιτροπής
Να εκδώσουμε μια σφραγίδα που θα λέει "Βουλή των Ελλήνων" και να τη δώσουμε στους θεσμούς για να επικυρώνουν όσα θέλουν.

Ο σκοπός είναι να εξευτελιστεί η κυβέρνηση. Είναι εκτροπή αυτή η παρέμβαση στη Δικαιοσύνη και τις δικαστικές αποφάσεις
alfavita.gr

ΠΕΝΤΕ (5) ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

Της ΣΟΦΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*

Με έκπληξη άκουσα από την τηλεόραση τη δήλωση του πρωθυπουργού την Τρίτη (21/7) και αυτή η έκπληξη αποτέλεσε το έναυσμα για να γράψω κάποιες παρατηρήσεις. 
Πρώτον: Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρότρυνε «κάποιους», έτσι ανωνύμως, να «μην κρύβονται πίσω από την ασφάλεια της δικής του υπογραφής», την οποία έβαλε στη συμφωνία – νέο μνημόνιο. Πράγματι υπάρχουν υπογραφές που, όταν μπαίνουν, ανάλογα με την περίπτωση, προκαλούν ασφάλεια και σιγουριά ή ανασφάλεια και αβεβαιότητα. Η υπογραφή ενός νέου μνημονίου λιτότητας μόνο οργή και ανησυχία επιφέρει και σίγουρα ο,τιδήποτε άλλο παρά ασφάλεια προκαλεί.
Πέραν τούτου, το πρωθυπουργικό επιχείρημα γι αυτούς που, τάχα, «κρύβονται» είναι τετριμμένο, αφού και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, που υπέγραψαν μνημόνια, τις ίδιες αιτιάσεις επικαλούνταν, πως δέχονταν , δήθεν, κριτική «εκ του ασφαλούς»!!! Είχαν δίκιο; 
Δεύτερον: Στη ζωή και πρώτα απ’ όλα στην πολιτική, υπάρχουν συχνότατα εκβιασμοί και μάλιστα εκβιασμοί ακραία αποκρουστικοί και κτηνώδεις αλλά από την άλλη υπάρχουν και εκβιαζόμενοι , οι οποίοι είτε υποκύπτουν στους εκβιασμούς είτε αντιστέκονται και τους αρνούνται. 
Τρίτον: Στις 12 Ιούλη ανακαλύφθηκε ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση απέναντι στους εκβιασμούς και έπρεπε αναγκαστικά να υπογραφεί νέο μνημόνιο με νέα μέτρα λιτότητας; Όταν επί πέντε χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο αντιμάχονταν ένα νέο μνημόνιο αλλά και ζητούσε την άμεση ακύρωση των υπαρχόντων, δεν είχε εναλλακτική λύση ή πίστευε αφελώς ότι αυτή η εναλλακτική πρόταση θα μπορούσε αποκλειστικά και σε κάθε περίπτωση να επιτευχθεί εντός ευρωζώνης; Όταν στις 5 Ιουλίου προκηρύχθηκε δημοψήφισμα και ζητήθηκε από τον ελληνικό λαό και τη νεολαία να πει ΟΧΙ στα μνημόνια, τους εκβιασμούς και τη λιτότητα, δεν υπήρχε εναλλακτική λύση; Τι άλλαξε μέσα σε μια βδομάδα και το «ΟΧΙ» μετατράπηκε σιωπηρά σε «ΝΑΙ»;