Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

«Εμπάργκο» ολόκληρου του πολιτικού συστήματος στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας που διοργάνωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή

Αντί προλόγου στην παρούσα ανάρτηση, παραθέτω video (Full HD) με τησημαντική ομιλία της Ζωής Κωσταντοπούλου στη Βουλή, ξημερώματα 23ης Ιουλίου 2015:

     
Ακολουθεί αναδημοσίευση από το blog «Κοινωνική Αριστερά»

Η συντονισμένη επιχείρηση απομόνωσης και εξανδραποδισμού της Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της εκτροπής που έχει συντελεστεί στη χώρα.

Η συστηματική διαπόμπευσή της από τα Συστημικά Μέσα, στα οποίαπροστέθηκαν μετά τις 13 του Ιούλη και όλα τα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑέχει πάρει πλέον διαστάσεις επικίνδυνες ακόμη και γι αυτή την ανεμική δημοκρατία που θέλει να λέει πως υπερασπίζεται η κυβέρνηση.

Είναι πλέον φανερό πως μπροστά στην προοπτική επιβολής του 3ου μνημονίου,κεντρικός στόχος του –οικουμενικού πλέον- πολιτικού συστήματος διακυβέρνησης αποτελεί ο μόνος θεσμικός παράγοντας που αντιστέκεται στηνεκτροπή και υπερασπίζεται από τη θέση του τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας, η πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Είναι φανερό πως το πραξικόπημα κατά της χώρας θα δυσκολευτεί να επιβληθεί απρόσκοπτα με κοινοβουλευτικό μανδύα όσο στο προεδρείο της βουλής δεν βρίσκεται κάποιο ενεργούμενο του καθεστώτος επιβολής του μνημονίουκαι συνεπώς η Κωνσταντοπούλου πρέπει να φθαρεί να απομονωθεί και ναεξαναγκαστεί με τον ένα ή άλλο τρόπο σε παραίτηση ώστε να αντικατασταθείστην προεδρία της βουλής από κάποιον εκ των πολλών «προθύμων» υπηρετών τουΤΙΝΑ (δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση).

Η δυσπεψία του θεού και η αναπόφευκτη τίγρη


Ο Σιντάρτα ήταν γιος ενός μικρού μονάρχη του γένους Σάκυα, στη βορειοδυτική Ινδία. Οι χρονολογίες της γέννησης του ποικίλλουν από το 624 ως το 448 π.Χ. Πολλοί όμως πιστεύουν ότι γεννήθηκε την ίδια χρονιά με έναν άλλο «μυστικό», τον Πυθαγόρα, γύρω στο 580 π.Χ. 

Ο πρίγκηπας μεγάλωσε προστατευμένος μέσα στο παλάτι. Δεκάξι χρονών παντρεύτηκε δυο πριγκίπισσες. Παρότι του απαγορευόταν να τριγυρνά ανάμεσα στους κατώτερους εκείνος μεταμφιεσμένος βγήκε στην αγορά, τέσσερις φορές. 

Τις τρεις πρώτες είδε έναν γέρο, έναν άρρωστο κι έναν νεκρό. Τότε αντιλήφθηκε τα τρία κακά που αναπόφευκτα προσβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη: Τα γηρατειά, την αρρώστια και τον θάνατο. 

Την τέταρτη φορά είδε έναν ασκητή. 

Τότε αποφάσισε να εγκαταλείψει το παλάτι και τα προνόμια του. Έζησε ως ασκητής, αλλάζοντας το όνομα του σε Γκαουτάμα. 

Είχε δύο δασκάλους, που του δίδαξαν τη φιλοσοφία και τις τεχνικές της γιόγκας, όμως σύντομα τους εγκατέλειψε κι αυτούς, αφού κατάλαβε ότι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν. 

Έπειτα υποβλήθηκε σε μια σειρά αυστηρότατων πειθαναγκασμών, προσπαθώντας να φωτιστεί, προσπαθώντας να καταλάβει τι είναι αυτό που προκαλεί τον Πόνο.