Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Ο δε Πόλεμος... Βίαιος Διδάσκαλος

Ετούτο το τρίτο και μακρύτερο πρόγραμμα "διάσωσης" ούτε μπαίνει εκεί που πάνε να μας το φορέσουν με το ζόρι αλλά ούτε και "βγαίνει", ως πρόγραμμα, επειδή είναι "παραληρηματικό" και "μη ρεαλιστικό".

Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο και το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες που, κατά το κοινώς λεγόμενο, γελάνε ακόμα κι αυτές με την μικρόνοια του σύγχρονου δόκτορος Μένγκελε -αν υποθέταμε ότι η κατάσταση είναι για γέλια, που δεν είναι. 

Οσονούπω, πάντως, φαίνεται ότι θ' αρχίσει να μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της ξερακιανής Γαλλίδας του ΔΝΤ που ζητά βαθύ κούρεμα του ελληνικού χρέους, για να σεβαστεί επιτέλους το καταστατικό του οργανισμού που εκπροσωπεί, το οποίο δεν της επιτρέπει να χρηματοδοτεί φαλιμέντα, από την μια μεριά -και της Φράου Καγκελάριου από την άλλη, που ποιεί την αλεμάνη νήσσαν, αρνούμενη το προφανώς αναγκαίο κούρεμα και, κυρίως, φοβούμενη να χρεώσει στους Γερμανούς φορολογούμενους το προ πενταετίας σώσιμο των γερμανικών τραπεζών.

Έτσι η Φράου Καγκελάριος μαζί κι αντάμα με τον θλιβερό υπουργό των οικονομικών της, έχει καταφέρει να υποβαθμίσει την ηγερία Γερμανία σε μισητή ηγεμονία, όπως παραδέχεται με ειλικρίνεια και ο Γιόσκα Φίσερ, σε ένα άρθρο του, που τιτλοφορεί "The Return of the Ugly German","Η Επάνοδος του Άσχημου Γερμανού", και το οποίο προκάλεσε αίσθηση, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι είναι ένα κείμενο που προέρχεται από τη γραφίδα ενός πρώην Γερμανού Αντιπροέδρου, αρκετά σκληρού ώστε στις μέρες της δικής του "δόξας" να έχει συναινέσει στον επαίσχυντο βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Κατάμεστο το κλειστό του Πανελληνίου στην εκδήλωση της Iskra - Λαφαζάνης: Μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος

Με κεντρικό σύνθημα «Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε! Συνεχίζουμε...» και κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, η Αριστερή Πλατφόρμα διοργανώνει ανοιχτή συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως για τον εορτασμό του ιστότοπου Iskra.gr.
Να πούμε ένα μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος, υπερθεμάτισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στην εκδήλωση της ιστοσελίδας. «Οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα πάρουν νέα ορμή» τόνισε από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Λαφαζάνης, στην οποία παραβρίσκονται τα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα υπουργεία και οι βουλευτικές έδρες δεν είναι αυτοσκοπός» συνέχισε, προσθέτοντας ότι αποτελούν το μέσο επίτευξης των στόχων μας. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ότι το «όχι» στη βουλή «προκάλεσε τον πόλεμο σε βάρος μας», εκτιμώντας ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί με φρενήρεις ρυθμούς. «Μας πολεμούν και θα τους πολεμήσουμε με δημοκρατικά μέσα», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «δεχθήκαμε πόλεμο από ξένα και εγχώρια κέντρα»
koutipandoras.gr
Παρά τον καύσωνα, οι μεγάλες δυνάμεις του ΟΧΙ, εντός και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν βροντερό παρών στο κλειστό του Πανελληνίου.....Δείτε αποκλειστικές φώτο:


Το πραξικόπημα διαρκεί πολύ


Μετά τη νίκη του επί των Ρωμαίων στο Άσκλο της Απουλίας, το 279 π.Χ., ένας στρατιώτης πλησίασε τον βασιλιά Πύρρο για να τον συγχαρεί. Όπως όμως μας αφηγείται ο Πλούταρχος, ο ίδιος δεν έδειξε να συμμερίζεται την πανηγυρική διάθεση: «μια ακόμα τέτοια νίκη και θα χαθούμε εντελώς», ήταν η απάντησή του καθώς μετρούσε τις απώλειες στη μάχη, γνωρίζοντας ότι πίσω στην πατρίδα οι εφεδρείες είχαν πια εξαντληθεί.

Θυμήθηκα την ιστορία το βράδυ της Τετάρτης, ακούγοντας, από τη μια τον Αλέξη Τσίπρα να χαρακτηρίζει «πύρρειο» νίκη της τρόικας τη συμφωνία-μνημόνιο, και από την άλλη τον Φρανσουά Ολάντ να μιλά για τα επόμενα βήματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αναφερόμενος σε μια «πρωτοπορία» χωρών, από τη Γαλλία και τη Γερμανία ως την Μπενελούξ, που θα αναλάβει το εγχείρημα μιας κυβέρνησης της Ευρωζώνης. Αντί να «χαθεί εντελώς» μετά το πραξικόπημα της 12ης Ιουλίου, φαίνεται πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει πιο συγκεντρωτικά και πιο αυταρχικά — πιθανότατα αφήνοντας πίσω, παρά τη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις, τους αδύναμους κρίκους σαν την Ελλάδα.