Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση ενότητας από την τάση των «53» του ΣΥΡΙΖΑ

Παρέμβαση υπέρ της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της διάσπασης του κόμματος πραγματοποιεί η λεγόμενη τάση των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, που με κείμενό της ζητά τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου στρατηγικού επανακαθορισμού της πορείας του κόμματος, και όχι «ένα συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και διάσπασης».
Οι «53», προερχόμενοι από την προεδρική «πτέρυγα» του ΣΥΡΙΖΑ και από την ΑΝΑΣΑ, υπογραμμίζουν την ανάγκη «εκπόνησης ενός καινούργιου στρατηγικού σχεδίου για τον απεγκλωβισμό από τα μνημονιακά δεσμά», προειδοποιώντας πως «αυτή τη στιγμή ο μεγάλος κίνδυνος που αντιμετωπίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση είναι να μετατραπεί η συνθηκολόγηση σε πολιτική γραμμή».
Διαβάστε το κείμενο των «53»:
«Να χαράξουμε πορεία ενότητας κι απεγκλωβισμού από το Μνημόνιο
(Ενωμένοι να απεγκλωβιστούμε από το μνημόνιο)
1.Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η συμφωνία που επιβλήθηκε από τους δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση, συνιστά πραξικόπημα που βιάζει την εκφρασμένη στις εκλογές και το δημοψήφισμα θέληση του λαού. Με μέσο την απειλή για πλήρη διάλυση του τραπεζικού συστήματος, που θα οδηγούσε σε άτακτη χρεοκοπία και οικονομική κατάρρευση, οι δανειστές επέβαλαν ένα σκληρό πρόγραμμα λιτότητας το οποίο βρίσκεται στον αντίποδα τόσο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, των αναγκών της κοινωνίας, καθώς και της προοπτικής για ανάκαμψη.

Όταν ο Βαρουφάκης έχει plan B είναι εσχάτη προδοσία, όταν το έχει ο Ντάισελμπλουμ είναι κοινή λογική

Είναι κακό τελικά να έχει κανείς ένα «Plan B» για την περίπτωση που όλα πάνε στραβά; Εξαρτάται. Αν αυτός ο «κανείς» είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης, ναι. Αν είναι όμως ο Γερούν Ντάισελμπλουμ;
Τον περασμένο Νοέμβριο, δύο μήνες πριν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας είχε παραδεχθεί, μιλώντας στο κανάλι RTLZ, ότι η κυβέρνηση της χώρας είχε προετοιμάσει ένα σχέδιο επιστροφής στο ολλανδικό φιορίνι, για την περίπτωση που η κρίση του ευρώ ξέφευγε από τον έλεγχο.
Όπως είχε πει τότε ο Ντάισελμπλουμ, όλοι στην κυβέρνηση τότε υποστήριζαν τη διατήρηση του ευρώ ως νομίσματος της χώρας, όμως «εξετάσαμε παράλληλα τι θα συνέβαινε αν αυτό δεν ήταν εφικτό».
Άραγε κατηγόρησε κανείς τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που απεργαζόταν σχέδιο εξόδου της Ολλανδίας από το ευρώ; Μάλλον όχι...