Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Μυτιλήνη: Βάρκα με πρόσφυγες συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο-Νεκρό ένα από τα οκτώ παιδιά που αγνοούνται

Χωρίς τέλος οι τραγωδίες στο Αιγαίο με ένα ακόμα ναυάγιο φουσκωτής βάρκας που μετέφερε πρόσφυγες να σημειώνεται σήμερα τα ξημερώματα. Συγκεκριμένα, μικρή φουσκωτή βάρκα με 46 πρόσφυγες να επιβαίνουν, ανάμεσά τους 9 μικρά παιδιάσυγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο, ανοικτά του Αεροδρομίου Μυτιλήνης.

Οι ναυαγοί παρέμειναν για περίπου δύο ώρες μέσα στο νερό και εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο της FRONTEX, το οποίο είχε απογειωθεί προκειμένου να μετάσχει στις έρευνες για τους αγνοούμενους του χθεσινού ναυαγίου.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 24 πρόσφυγες ανάμεσά τους ένα βρέφος με τη μητέρα του και αγνοούνται άλλοι 22, ανάμεσά τους 7 μικρά παιδιά.

Πριν από λίγο, νεκρό βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης ένα εξάχρονο κοριτσάκι από τα οκτώ συνολικά παιδιά που αγνοούνται από το σημερινό ναυάγιο.

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο ομάδες δυτών από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και από το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου αναχώρησαν για το σημείο όπου εκτιμάται ότι σημειώθηκε το χθεσινό ναυάγιο και για την περιοχή όπου βρέθηκαν οι ναυαγοί σήμερα το πρωί. Από την Αθήνα αναμένονται και δύτες της ΜΥΑ του Λιμενικού Σώματος.