Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΤΟ ΦΡΙΚΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ – Η ΙΚΕΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ ΤΟ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

Στις 13 Οκτωβρίου μία ρουκέτα έπληξε κατοικημένη περιοχή στην πόλη Τάιζ της Υεμένης. Μεταξύ των υπολοίπων θυμάτων της ήταν και ο 6χρονος Fareed Shawki που έπαιζε με άλλα παιδιά έξω από το σπίτι στο οποίο έπεσε η ρουκέτα την οποία είχαν εκτοξεύσει οι αντάρτες Χούτι.

Τραυματίστηκε πιο σοβαρά από τα υπόλοιπα παιδιά, υπέστη τραύματα στο κεφάλι και το σώμα και είχε εσωτερική αιμορραγία.

Στο βίντεο που ακολουθεί- και θα κάνει την καρδιά και του πιο σκληροτράχηλου ανθρώπου να ραγίσει- ο μικρούλης φαίνεται ξαπλωμένος στο νοσοκομείο να παρακαλεί τους γιατρούς: «Μην με θάψετε… » καθώς τα δάκρυα κυλούν στο πρόσωπό του.

Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούν. Και ο Fareed πάλεψε κι εκείνος όσο μπορούσε. Αλλά δύο μέρες αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

«Νέο Μνημόνιο και εξελίξεις στο ασφαλιστικό. Υπάρχει εναλλακτική πολιτική;». Εκδήλωση ΜΑΧΩΜΕ

Ο «Μαρξιστικός Χώρος Μελέτης και Έρευνας» (ΜΑΧΩΜΕ), σας προσκαλεί στην εκδήλωση-συζήτηση με θέμα:
«Νέο Μνημόνιο και εξελίξεις στο ασφαλιστικό.
Υπάρχει εναλλακτική πολιτική;»
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 στις 7.00’μ.μ., στα γραφεία του ΜΑΧΩΜΕ (οδός Αγ. Κωνσταντίνου & Γερανίου 47, 1ος όροφος, Ομόνοια)
Πρόγραμμα εκδήλωσης
«Οι μνημονιακές αλλαγές στο ασφαλιστικό και η εναλλακτική απάντηση της Αριστεράς», Δημήτρης Στρατούλης, πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης και μέλος «Πολιτικού Συμβουλίου» της ΛΑΕ
«Ταξικές συμμαχίες για αποτροπή ασφαλιστικού «μεσαίωνα» και ανατροπή του νέου Μνημονίου», Γιώργος Χαρίσης, Γραμματέας του ΜΕΤΑ και μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ
Συντονιστής εκδήλωσης, Φωτόπουλος Τάσος, μέλος του Προεδρείου του ΜΑΧΩΜΕ
http://anemosantistasis.blogspot.gr