Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Τα μιντιακά τύμπανα του πολέμου κρύβουν την αλήθεια


Εκείνοι που πιστεύουν ότι ο εχθρός των δυτικών είναι οι τζιχαντιστές-τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους πλανώνται πλάνην οικτράν. Ο μεγάλος εχθρός των δυτικών είναι ο Πούτιν. Η συνάντηση του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και του γάλλου ομολόγου του Φρ. Ολάντ μπορεί να έχει ως τίτλο τη φράση: «Απομονώστε τον Πούτιν»! Όποιος εκπλήσσεται μ’ αυτό, προδήλως θεωρεί –κατά τη γνώμη μας αφελώς- ότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) δεν είναι δημιούργημα των δυτικών αλλά «προϊόν τ’ ουρανού».

Με άλλα λόγια, η επίθεση της Άγκυρας εναντίον της Ρωσίας με την κατάρριψη του πολεμικού αεροσκάφους της τελευταίας δεν είναι μία μονομερής ενέργεια. Η άμεση δήλωση στήριξης του Ερντογάν εκ μέρους του Μπαράκ Ομπάμα αυτό υποδηλώνει. Ο αμερικανός πρόεδρος δεν επιθυμεί τη Ρωσία στον δυτικό συνασπισμό, ενώ είναι γνωστό ότι ο Φρ. Ολάντ έχει ήδη αναγνωρίσει στην πράξη τη συμβολή της Μόσχας στην εξολόθρευση του Ισλαμικού Κράτους.

Επίσης είναι γνωστό ότι οι Γάλλοι έχουν υποστεί μεγάλες ζημίες από τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και τώρα θέλουν να τις άρουν κάτι που βρίσκει αντίθετη την Ουάσινγκτον. Πολλοί αμερικανοί, πάντως, ασκούν ήδη κριτική στον αρχηγό του Λευκού Οίκου για «μη-στρατηγική» σε ό,τι αφορά την κρίση στη Συρία και πως στέλνει τους δυτικούς συμμάχους στην αγκαλιά του Πούτιν. Κι αυτό γιατί ο Ομπάμα αρνείται να προχωρήσει σ’ έναν στρατιωτικό «συνασπισμό» κατά των τζιχαντιστών, όπου θα συσσωματώνεται όλη η Δύση, αρκούμενος σ’ έναν απλό «συντονισμό».

25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

«Σπάστε τη Σιωπή»
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Τιμώντας την ημέρα, η Βουλή θα φωταγωγηθεί με πορτοκαλί χρώμα (χρώμα που έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ).

Η Βία κατά των Γυναικών είναι ένα πρόβλημα που διαπερνά όλους τους πολιτισμούς, όλες τις χώρες, όλες τις κοινωνίες, ανεξάρτητα από έθιμα ή παραδόσεις, κοινωνική τάξη, μόρφωση, επίπεδο υγείας κ.λπ. Αναγνωρίζεται πλέον ως έγκλημα με άμεσες κι έμμεσες επιπτώσεις, τόσο για τις γυναίκες θύματα, όσο και για τη κοινωνία στο σύνολό της.

Tα στοιχεία σοκάρουν:
Κάθε χρόνο 3.500 γυναίκες πεθαίνουν λόγω ενδοοικογενειακής βίας στα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ. 62 εκατομμύρια γυναίκες στην ΕΕ, δηλαδή 1 στις 3 γυναίκες ηλικίας 15 και άνω, έχει υπάρξει θύμα σωματικής ή και σεξουαλικής βίας.
13 εκατομμύρια γυναίκες σε διάστημα 12 μηνών κατά τη διεξαγωγή της πανευρωπαϊκής έρευνας είχαν βιώσει κάποια μορφή ψυχολογικής βίας από έναν τέως ή νυν σύντροφο.
Πάνω από το 50% των Ευρωπαίων γυναικών έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, κυρίως στο χώρο εργασίας, ενώ υπολογίζεται ότι 3,7 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία μέσα σε ένα έτος.

Ιδού οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις των δανειστών: ξεπούλημα και φτωχοποίηση

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Σίγουρα οι περισσότεροι από εσάς έχετε ακούσει για την «ληστεία του αιώνα». Για παράδειγμα στην Μεγάλη Βρετανία έτσι ονομάζουν το ριφιφί που έγινε σε θυρίδες και κλάπηκαν διαμάντια άγνωστης αξίας. Ή την αφαίρεση 20 εκατομμυρίων στερλινών από τραπεζικούς λογαριασμούς από χάκερς. Στην Ελλάδα έτσι ονόμασαν την ληστεία στις θυρίδες της Τραπέζης Εργασίας όπου με την μέθοδο του ριφιφί άνοιξαν 301 θυρίδες αφού έσκαψαν πρώτα τούνελ 20 μέτρων!

Σήμερα εμείς θα σας παρουσιάσουμε την ΛΗΣΤΕΙΑ όχι του αιώνα αλλά της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, που είναι το ξεπούλημα των Ελληνικών συστημικών τραπεζών σε ξέναfunds! Αρχικά πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι άριστα σχεδιασμένη!!! Και μπράβο σε αυτά τα κοράκια που εμπνεύστηκαν το σχέδιο όπως πολλά μπράβο αξίζουν στους ξένους και ντόπιους αξιωματούχους που με θρησκευτική ευλάβεια το εφαρμόζουν. Όπως σε κάθε ληστεία, η σπείρα πρέπει να έχει έτοιμο έναν αντιπερισπασμό για να μην την πιάσουν στα πράσα κατά το κοινώς λεγόμενο. Ο αντιπερισπασμός εδώ ονομάζεται φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού!!! Το δε σχέδιο της ληστείας φέρει την κωδική ονομασία μεταρρυθμίσεις!!!

Για να γίνει λοιπόν η ληστεία, συγγνώμη, οι μεταρρυθμίσεις θέλαμε να γράψουμε, πρέπει να φτωχοποιηθεί ο Έλληνας για να μην τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από την καθημερινή του επιβίωση. Πως θα τα βγάλει πέρα. Πως δεν θα του κόψουν το νερό, το ηλεκτρικό, το τηλέφωνο, πως θα φάει, πως θα ταΐσει την οικογένεια του, πως θα κάνει τα εμβόλια στα παιδιά του μια που είναι ανασφάλιστος, άνεργος και όλα τα παρόμοια. Γιατί αν σε απασχολούν όλα αυτά, σιγά μην πάει το μυαλό κανενός στην ληστεία που γίνεται σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, που είναι η περιουσία του Ελληνικού λαού. Και αν πάει το μυαλό σου, όταν αντιμετωπίζει κάποιος αυτά τα προβλήματα, έχει διάθεση να κατέβει στους δρόμους να διαμαρτυρηθεί ή να ασχοληθεί τι γίνεται με τις τράπεζες, με τον ορυκτό πλούτο κλπ; Φυσικά και όχι!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΑΜΟΚ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ 
ΥΠΟΠΤΗ ΒΟΜΒΙΣΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σε καθεστώς στρατιωτικού νόμου, χωρίς να έχει προηγηθεί στρατιωτικό πραξικόπημα, βρίσκεται η Γαλλία, στον απόηχο των αποτρόπαιων, τρομοκρατικών επιθέσεων του Ισλαμικού Κράτους. Το Παρίσι έχει μετατραπεί σε πόλη-φάντασμα, με τους δρόμους έρημους και το Λούβρο γεμάτο στρατιώτες. Όλες οι δημόσιες συγκεντρώσεις έχουν απαγορευτεί. Αστυνομικοί σπάνε πόρτες, πραγματοποιώντας έρευνες και συλλήψεις χωρίς δικαστικό ένταλμα. Μέχρι χθες, 139 άνθρωποι είχαν προσαχθεί σε αστυνομικά τμήματα και 117 είχαν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό, υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται τέσσερις φορές την ημέρα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν ούτε να σπουδάσουν, ούτε να δουλέψουν. Η μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα της Ευρώπης- περίπου το 8% του γαλλικού πληθυσμού- ασφυκτιά στον κλοιό της αστυνομικής αυθαιρεσίας και της γενικευμένης ισλαμοφοβίας. Οι υπεράνω πάσης υποψίας για αριστερές συμπάθειες New York Times παραλληλίζουν, στο σημερινό κύριο ρεπορτάζ τους, την ατμόσφαιρα στο Παρίσι με το γερμανόδουλο καθεστώς του Βισί. 

Όλα αυτά γίνονται με πλήρη κοινοβουλευτική κάλυψη. Η γαλλική Βουλή ενέκρινε τα έκτακτα μέτρα που ζήτησε ο “σοσιαλιστής” Φρανσουά Ολάντ (τρίμηνη παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, ενίσχυση του σχετικού, αυταρχικού νόμου του Ντε Γκωλ, από το 1955, επιβολή ενός είδους γαλλικού PATRIOT, κατ' αναλογία με την αντίστοιχη, “αντιτρομοκρατική” νομοθεσία του Τζορτζ Μπους την επομένη της 11ης Σεπτεμβρίου) με ψήφους 555 υπέρ έναντι μόλις έξι κατά και μιας αποχής. Η τραγωδία είναι ότι το ΚΚ Γαλλίας υπερψήφισε αυτά τα επονείδιστα μέτρα, μη τολμώντας να έρθει σε σύγκρουση με το κλίμα της καλλιεργούμενης, γενικευμένης τρομοϋστερίας. Οι επτά βουλευτές που, προς τιμήν τους, διαφοροποιήθηκαν προέρχονταν από τους Σοσιαλιστές και τους Πράσινους. Μόνο το Αριστερό Κόμμα του Μελανσόν και το Νέο Αντικαπιταλιστικό Κόμμα του Μπεζανσενό τάχθηκαν ανοιχτά εναντίον των μέτρων. Η μόνη συγκροτημένη αντιπολίτευση βρίσκεται εκτός κοινοβουλίου... και στη Γαλλία.