Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Απολαύστε υπεύθυνα

Του Καρτέσιου

Έμαθα κι εγώ από συζητήσεις ότι μία φρέσκια παρουσία στο πολιτικό σκηνικό, μια άφθαρτη γυναίκα, ένα new entry της Βουλής, απάντησε σε συνταξιούχο, κατά της διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής, «καλά να πάθετε» για τις επιλογές του, όταν εκείνος τόλμησε να της κάνει κριτική για την καταστροφή που έφεραν στην Ελλάδα τα 40 χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.
Η πρωτοεμφανιζόμενη αυτή κοπέλα στα πολιτικά πράγματα της χώρας ονομάζεται Ντόρα Μπακογιάννη ή Μητσοτάκη, κατά πώς βολεύει κάθε φορά. Για να τη γνωρίσουμε καλύτερα, ας ρίξουμε μια ματιά στο επαγγελματικό της βιογραφικό.Από το 1984 ως το 1989 ήταν υπεύθυνη του Πολιτικού Γραφείου του τότε Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το1989 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Διετέλεσε υφυπουργός στον πρωθυπουργό στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και ανέλαβε το Υπουργείο Πολιτισμού το1992. Στις εκλογές του 1996 έβαλε υποψηφιότητα στην Α” εκλογική περιφέρεια Αθηνών, όπου και εξελέγη. Επανεξελέγη στην Α” Αθηνών στις εκλογές του 2000. Στις 20 Οκτωβρίου του 2002 εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων. Αποχώρησε πρόωρα από τη δημαρχία τον Φεβρουάριο του 2006, για να αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, θέση την οποία συνέχισε να κατέχει και στην κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του 2007. Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 εξελέγη, πρώτη σε ψήφους, βουλευτής στην Α΄Αθηνών. Το 2012 εξελέγη πάλι βουλευτής και εν πάση περιπτώσει, μέχρι σήμερα είναι βουλευτής.

Α: Για να το συνοψίσουμε: Η Ντόρα Μπακογιάννη – Μητσοτάκη μισθοδοτείται από το Δημόσιο είτε ως Υπεύθυνη του γραφείου του μπαμπά της, είτε ως βουλευτής, είτε ως υπουργός, είτε ως δήμαρχος, επί 32 συναπτά έτη. Τώρα, το πώς γίνεται μία κρατικοδίαιτη πολιτικός να έχει ως σημαία της την κατάργηση του Δημόσιου Τομέα και να μιλά πάντα ειρωνικά για τους δημόσιους υπαλλήλους, είναι κάτι που μόνο μία κρατικοδίαιτη επί 32 χρόνια μπορεί να το καταλάβει.