Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Γερμανία: Η γη της επαγγελίας για τους μετανάστες απαιτεί εργασία για 1 € την ώρα

Η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων της Βαυαρίας δήλωσε πως οι δουλειές του 1 € (One euro jobs) αποτελούν μία μεγάλη δυνατότητα για όσους έχουν κάνει αίτηση ασύλου, έτσι ώστε να εκπαιδευτούν σωστά στις γερμανικές πρακτικές εργασίας (πηγή).

Με τον τρόπο αυτό θα μάθουν σημαντικές αξίες, όπως το να είναι ακριβείς στην ώρα που ξεκινάει η εργασία τους, να είναι υπεύθυνοι, καθώς επίσης ηθικοί, όπως συμβαίνει με τους Γερμανούς εργαζομένους.

Οι πρόσφυγες θα μπορούν να σκουπίζουν τον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων υποδοχής τους, να καθαρίζουν το χιόνι ή να βοηθούν τον επιστάτη στις διάφορες εργασίες του. Εάν αρνηθούν όμως αυτού του είδους την απασχόληση, για την οποία θα πληρώνονται με ένα ευρώ την ώρα, τότε θα μειώνονται οι οικονομικές ενισχύσεις που τους παρέχονται από το κράτος.
Οι κυρώσεις αυτές, για όσους αρνούνται να δουλέψουν, είναι πολύ σημαντικό να επιβάλλονται, κατά την υπουργό, έτσι ώστε να αποκαθίσταται η ισορροπία, όσον αφορά την κοινωνική τους αποδοχή από τους Γερμανούς.

Στο σημείο αυτό δεν μπορεί παρά να θυμηθεί κανείς πως οι Εβραίοι που οδηγούνταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με τα τραίνα, αναγκάζονταν πολλές φορές από τους ναζί να πληρώσουν οι ίδιοι το εισιτήριο προς την κόλαση. Φυσικά δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί το ίδιο για το 1 € την ώρα που θα πληρώνονται για την εργασία τους οι πρόσφυγες από τους Βαυαρούς, αλλά ίσως είναι μόνο η αρχή.