Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τα παραμύθια των χουντικών και το δημόσιο χρέος

Έχουν περάσει 41 χρόνια από την πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, μία μαύρη περίοδο στην ζωή του τόπου η οποία είναι ντυμμένη με διάφορα παραμύθια σχετικά με την οικονομία, τα οποία μεταδίδονται εδώ και χρόνια από Φιλοχουντικούς και Χρυσαυγίτες.
Πολλές φορές έχουμε ακούσει, πως στην Χούντα η εθνική οικονομία πήγαινε καλά!
Ανασύραμε το παρακάτω κείμενο από το Ποντίκι το οποίο αποδομεί τα χουντικά παραμύθια. Διαβάστε το

Κρατάει τέσσερις δεκαετίες το σλόγκαν των φιλοχουντικών, φιλοβασιλικών και χρυσαυγιτών ότι η δικτατορία των Συνταγµαταρχών παρέδωσε µια «παρθένα» οικονοµία, δίχως κανένα χρέος.
Το ίδιο πολυφορεµένο παραµύθι ακούστηκε και στο τελευταίο βίντεο, µε πρωταγωνιστή τον προφυλακισµένο Νίκο Μιχαλολιάκο, όταν σε µια ταβέρνα παραληρούσε ως συνήθως: «Επί 21ης Απριλίου τούς άφησε µε µηδέν χρέος και κατάντησαν τα πράγµατα… εκεί τα κατάντησαν. Τα λένε οι ίδιοι…, τα οµολογούν, η γενιά του Πολυτεχνείου».

Φυσικά, ο οποιοσδήποτε άνθρωπος µε στοιχειώδη λογική και την ελάχιστη κατάρτιση θα µπορούσε να υποθέσει, δίχως να γνωρίζει καν τίποτα παραπάνω, ότι θα ήταν αδύνατο ένα χρέος που τρέχει κι αυξάνεται από καταβολής ελληνικού κράτους να εξαφανιστεί ή έστω να φρεναριστεί και να µειωθεί για µια εφταετία, ειδικά από µια χούντα ασυδοσίας και ασχετοσύνης. Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι η χούντα τα έκανε µαντάρα και στα οικονοµικά. Με το δηµόσιο ταµείο να πηγαίνει κατά διαόλου. Χειρότερα από πριν και µετά. Και ο µεγαλύτερος µύθος απ’ όλους ήταν αυτός της ανάπτυξης. Ουδεµία χειροπιαστή ανάπτυξη υπήρξε επί εφταετίας.