Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Το Πουέρτο Ρίκο ανακοίνωσε ότι δε θα πληρώσει τα χρέη του. Τόσο απλά...

Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο, Alejandro García Padilla, ανακοίνωσε όπως διαβάζουμε στη γαλλική έκδοση της HP ότι η κυβέρνησή του δεν θα είναι σε θέση να προχωρήσει σε μια σημαντική καταβολή για το χρέος της ύψους $ 370 εκατομμυρίων την προσεχή Δευτέρα, μετά την αποτυχία της προσπάθειάς της για μια αναδιάρθρωση των οφειλών και γενικότερα την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του χρέους.

Ο ηγέτης του νησιού της Καραϊβικής, δήλωσε ότι το Πουέρτο Ρίκο δεν μπορεί να πληρώσει τους πιστωτές επειδή το κράτος χρειάζεται χρήματα για να πληρώσει τους μισθούς του δημόσιου...
τομέα όπως επίσης αδυνατεί να χρησιμοποιήσει χρήματα από τους προϋπολογισμούς της υγείας και άλλων τομέων.

Το συνολικό χρέος του Πουέρτο Ρίκο ανέρχεται σε πάνω από 70 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και η σχετική ανακοίνωση έρχεται μετά από δύο ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων για την επίλυση του αδιεξόδου.

Η χώρα έχει προσπαθήσει για αρκετούς μήνες να απελευθερωθεί από την οικονομική θηλιά ενώ ο Alejandro García Padilla ζήτησε από το Κογκρέσο των ΗΠΑ να επιτρέψει στο νησί να αναδιαρθρώσει το χρέος της για την προστασία των πιστωτών.

Εκπληκτικό: Tι «κρύβεται» κάτω από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (vid)

Δεν υπάρχει ταξιδιώτης που να έχει διασχίσει έστω και μια φορά την Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου και δεν έχει νιώσει θαυμασμό και δέος για το σύγχρονο αυτό μηχανικό θαύμα.

Όπως είναι γνωστό, η καλωδιωτή γέφυρα που ολοκληρώθηκε το 2004 μεταξύ του Ρίου και του Αντιρρίου συνδέει την Πελοπόννησο με τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα.

Ποιος έχει αναρωτηθεί όμως τι «κρύβεται» κάτω από αυτή;

Το ντοκιμαντέρ του Discovery Channel είναι εντυπωσιακό και αξίζει να το δείτε...

ΑΥΤΗΝ την εικόνα (της Πρωτομαγιάς) έκρυψαν τα μέσα ενημέρωσης...

Πλατεία της Δημοκρατίας. Παρίσι. Πρωτομαγιά 2016 [Τα μέσα μούγκα διεθνώς. Κάτι λίγα είπαν οι Γερμανοί και το Γαλλικό TV5 αλλά χωρίς εικόνα].

Η ματαίωση μιας ελπίδας

Ορισμένες σκέψεις για την τροχιά του ΣΥΡΙΖΑ

Του Ρούντι Ρινάλντι

Όσο απομακρυνόμαστε από τα γεγονότα του 2015 βλέπουμε πιο καθαρά την πραγματική εικόνα και μας εμφανίζεται πλέον ένας ΣΥΡΙΖΑ εντελώς «αγνώριστος», αλλά και εμείς νιώθουμε πολύ μακριά από αυτό το μόρφωμα που αποτέλεσε μιαν ελπίδα σε μια συγκεκριμένη στιγμή της πρόσφατης περιό­δου. Κι όσο πιέζει η ανάγκη να ασχοληθούμε ουσιαστικά με τα ζητήματα που θέτει ο νέος κύκλος που άνοιξε δραματικά (3ο μνημόνιο, προσφυγικό, πόλεμος στην περιοχή, διάλυση της χώρας) τίθεται επίμονα από πολλούς ανθρώπους το ερώτημα πώς και γιατί φθάσαμε σε αυτήν την κατάσταση.
Στο σημείωμα αυτό θα εκτεθούν ορισμένες σκέψεις κι όχι οριστικές απα­ντήσεις με την προσοχή στραμμένη στο να απαντηθούν τα ζητήματα που είναι μπροστά μας κι όχι πίσω μας.

Διαρροές στις πλάτες της εξαθλιωμένης Ελλάδας- Μια ακόμη ευκαιρία που χάθηκε

Εισήγηση της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη στην ημερίδα που διοργάνωσε η Πυρίκαυστος Ελλάδα (Γιώργος Καλεάδης) στις 22.04.2016)

Η διαρροή συνομιλιών υπαλλήλων του ΔΝΤ προκάλεσε αναστάτωση, όχι μόνον στην Ελλάδα, αλλά και στην ΕΕ και σε ολόκληρη την υφήλιο. Ωστόσο, οι ερμηνείες που δόθηκαν από τα διεθνή ΜΜΕ, όχι μόνο δεν συμπίπτουν σε καίρια σημεία, αλλά και ειδικότερα δεν διαφωτίζουν τα ακόλουθα ερωτήματα:
*από ποιους και επιδιώκοντας τι έγινε αυτή η διαρροή;
* ποιοι ωφελούνται και ποιοι βλάπτονται από τη διαρροή αυτή;
*η Ελλάδα θα μπορούσε να αξιοποιήσει προς όφελός της αυτήν τη διαρροή, και αν ναι το προσπάθησε ή όχι;
*τι μπορεί να συγκαλύπτει αυτό το γεγονός αναφορικά και με την Ελλάδα;

Α. Και θα αρχίσω με το ΔΝΤ που άλλωστε βρίσκεται στη βάση των πρόσφατων γεγονότων

Για μας τους Έλληνες το περιεχόμενο των συνομιλιών μεταξύ των υπαλλήλων του ΔΝΤ δεν ήταν έκπληξη, εφόσον, δυστυχώς, γνωρίζουμε εδώ και καιρό, ότι:
*Το ΔΝΤ μας εκβιάζει με απαράδεκτες μεθοδεύσεις, όχι βέβαια για να μας πείσει να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, που θα είναι προς όφελός μας, αλλά για να εξασφαλίσει την παρουσία του στο ελληνικό πρόγραμμα, για να προωθήσει το ακραίου δογματισμού νεοφιλελεύθερο πρόγραμμά του και, φυσικά, για να εξυπηρετήσει τους δανειστές. 

Ένας "άγιος" χασάπης!!

Της Niki Vikou

Το πρωί στο κρεοπωλείο μια κυρία πολύ ταλαιπωρημένη, πήρε τέσσερα σουβλάκια και δύο μπουτάκια κοτόπουλο. Μου έκανε εντύπωση που ο χασάπης παρά το ότι υπήρχαν πολλοί πελάτες στην αναμονή, της έπιασε κουβέντα για την κόρη της, αν βρήκε δουλειά, -δεν βρήκε- ακόμη και για τι τάξη πηγαίνουν τα εγγόνια της. Ο υπάλληλος του κάπου έλειπε κι η γυναίκα του και ταμίας, βρήκε την ώρα να πάει στην τουαλέτα.

Σε κανένα δεκάλεπτο, όλοι ήταν ξανά στη θέση τους και μόλις πήγε η κυρία να πληρώσει, η ταμίας πετάχτηκε σαν τρελή κι άρχισε να χειροκροτεί.

"Κυρία Βάσω είστε η εκατοστή πασχαλινή πελάτισσα μας κι όπως κάθε χρόνο το κατάστημα στον τυχερό, προσφέρει δωρεάν ένα πλήρες γεύμα πέντε ατόμων."

Της έβαλε στα χέρια τρεις σακούλες με όλα του Θεού τα καλά και δυο πασχαλινές λαμπάδες.

Οι υπόλοιποι πελάτες, που μάλλον είχαν ζήσει κι άλλες παρόμοιες σκηνές, χειροκροτούσαν κι αυτοί, φωνάζοντας συγχαρητήρια!

Η πελάτισσα σάστισε, δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια της, ψέλλισε ένα ευχαριστώ, να είστε καλά τα πήρε κι έφυγε.