Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ο Κόφτης ο Μόρτης

Του Στάθη

«Γιατί χαίρεται ο τόπος και χαμογελά, πατέρα;», διότι πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας. Και γιατί πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας, πατέρα; Διότι πέρασε τα νέα μέτρα απ’ τη Βουλή αβρόχοις ποσί, αποδεικνύοντας
έτσι στον κ. Σόιμπλε ότι θα μπορέσει να περάσει και τα επόμενα μέτρα, κάτι που θα εξασφαλίσει στη χώρα την πολυθρύλητη πολιτική σταθερότητα: Κόκαλο ως το 2022 (πιθανώς ως το 2060) κι όποιος ερίφης φάει ένα σουβλάκι παραπάνω θα του κόβει ο κόφτης τον... συγγνώμην, την όρεξη. (Με δακρυγόνα; με κεφαλοκλείδωμα; με αφαλοκόψιμο ή καρούμπαλo; - με ό,τι και να ’ναι, πλην όμως αυτό θα ’ναι καταδικαστέο απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ - να εξηγούμεθα.)
Γιατί χαίρεται και ξεκαρδίζεται στα γέλια ο Τσίπρας, πατέρα; Διότι μας διαβεβαίωσε απ’ τη Βουλή (ανήμερα του προκρούστειου νομοσχεδίου) ότι «οι συντάξεις δεν θα μειωθούν ούτε ένα ευρώ»(!) κι ως εκ τούτου έχει πιάσει ένα νευρικό γελάκι 380.000 χαμηλοσυνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ κι εκατοντάδες χιλιάδες άλλους που θα υποστούν δραματικές μειώσεις στις επικουρικές - διότι τι ήταν οι επικουρικές; μια αυταπάτη ήταν.
«Γέλιο και χαρά» όλη η επικράτεια, αγόρι μου, «βουνά και κάμποι αγάλλονται, μαζί τους και οι αγρότες, ψένουν αρνιά στη Λιβαδειά, κατσίκια στη Γαστούνηκαι στην Παλαιοβαρβάσαινα δαμάλια διαλεγμένα - 612.778 ασφαλισμένοι αγρότες θα καταβάλλουν στο εξής τριπλάσιες εισφορές! είναι να μην πανηγυρίζουν;

Μα πάνω απ’ όλα, συντρόφισσες και σύντροφοι, κυρίες και κύριοι, το πανελλήνιον πανηγυρίζει που ο κ. Τσίπρας λυτρώθηκε απ’ τις αυταπάτες του. Κι όχι μόνον, αλλά διότι ο κ. Πολάκης βρήκε το know how για να γιατρεύει το ΕΣΥ τις αυταπάτες όλων μας: θα τις χώνει τρία μέτρα κάτω απ’ τη γη, να βλέπουν τα μποτσίκια ανάποδα.