Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ποιός κινδυνεύει να καταρρεύσει από το Brexit, η Βρετανία, ή η ΕΕ;

Καθώς η ψήφος υπέρ της εξόδου από την ΕΕ στη Βρετανία αποκτά δυναμική επικράτησης, οι διεθνείς αγορές αρχίζουν και παραπαίουν. 
Τα διεθνή αρπακτικά εκδίδουν ανακοινώσεις επικείμενης "καταστροφής" σε περίπτωση εξόδου. Μια ψήφος ναι την επόμενη εβδομάδα στο λεγόμενο Brexit θα ήταν μια "οικονομική καταστροφή για το Ηνωμένο Βασίλειο και πολιτική καταστροφή για την ΕΕ," δήλωσε ο πρόεδρος της Deutsche Bank AG, Paul Achleitner σε δείπνο το βράδυ της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη από το Αμερικανικό Συμβούλιο για τη Γερμανία.

Άλλοι ηγέτες γνωστών τραπεζικών γιγάντων που έπαιξαν και παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια ύφεση, ο πρόεδρος της JP Morgan Chase & Co., Jamie Dimon και της HSBC Holdings Plc, Stuart Gulliver, έχουν εκδώσει, επίσης, προειδοποιήσεις εναντίον μιας πιθανής εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Τα στελέχη τους έχουν προβλέψει αναταράξεις της αγοράς, μακροχρόνια αβεβαιότητα για το Ηνωμένο Βασίλειο και περικοπές στις θέσεις εργασίας του χρηματοπιστωτικού κλάδου του Λονδίνου, αν οι χρηματιστικές επιχειρήσεις μεταφέρουν δράσεις τους στην Ήπειρο. 

Βέβαια, η κοινή λογική λέει ότι από την στιγμή που ανησυχούν τόσο πολύ οι δήμιοι της οικονομίας και της κοινωνίας, οι Αλ Καπόνε της παγκόσμιας τραπεζικής και χρηματιστικής αγοράς, αυτό είναι καλό μαντάτο για τους εργαζόμενους και την πραγματική οικονομία. Ο λόγος είναι απλός. Αν η Βρετανία φύγει από την ΕΕ θα είναι υποχρεωμένη να στηριχθεί περισσότερο σε εθνικές ρυθμίσεις και εθνικές πολιτικές με έμφαση πρωτίστως στην πραγματική οικονομία.

Η μεγάλη αναδιανομή της ακίνητης περιουσίας 1941-44. Αντίστοιχη της σημερινής


Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα.75 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη αναδιανομή γης, ακίνητων και εισοδημάτων, από την κατοχή του 1941, η ιστορία επαναλαμβάνεται με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Φτωχούς και άνεργους, καταχρεωμένους από τη συνεχή φοροληστεία και τα χαράτσια από τη μία και μαυραγορίτες, τοκογλύφους, τραπεζίτες και το κράτος από την άλλη, στην υπηρεσία των δεύτερων, όπως και τότε, να πρωτοστατούν στη δεύτερη μεγαλύτερη απόπειρα βίαιης αναδιανομής του κόπου και του ιδρώτα εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων των δύο τελευταίων γενεών και με σχεδιασμούς που ξεπερνούν τους σημερινούς χρεοφειλέτες στις τράπεζες και το κράτος που χρησιμοποιούνται ως εμπροσθοφυλακή των σχεδιασμών που στοχεύουν στο σύνολο της λαϊκής ιδιοκτησίας που προορίζεται να αποτελέσει τη μεγάλη πηγή κερδοφορίας του σύγχρονου ολοκληρωτικού καπιταλισμού.


Οι μαυραγορίτες, χίτες και ταγματασφαλίτες της κατοχής, τοκογλύφοι, συνεργάτες των Γερμανών αναδείχτηκαν στη πλειοψηφία τους σε μεγαλονυκοκυραίους, εισοδηματίες , νομοταγείς πολίτες αφού πλούτισαν πατώντας πάνω στα συντρίμμια της ζωής εκατομμυρίων Ελλήνων συμπολιτών. Αυτοί αποτέλεσαν την μεσοαστική και αστική τάξη. Τροφοδότησαν με τους γόνους και τους απογόνους τους το σάπιο σημερινό αστικοκοινοβουλευτικό πολίτευμα, αφού πρώτα φρόντισαν να εκτελέσουν, φυλακίσουν, εξορίσουν, εξανδραποδίσουν με κάθε τρόπο και μέσο τον εχθρό λαό που πολέμησε στα βουνά τους κατακτητές. Σήμερα επιχειρούν εκ νέου ένα απίστευτο ρεσάλτο, μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο και τη διεθνή τάξη των τοκογλύφων, που αποκαλούνται αγορές και επενδυτές, με στόχο ένα νέο, άκοπο πλουτισμό, που μπορεί να εδραιώσει τη κυριαρχία και τα κέρδη τους και τα επόμενα χρόνια, επιχειρώντας με τη νέα κατοχή, την ισοπέδωση κοινωνικών κεκτημένων και δικαιωμάτων που επιδιώκουν, να επιβάλλουν το ξεπέρασμα της κρίσης του συστήματος και του χρήματος πατώντας πάνω σε χιλιάδες κατεστραμμένες ζωές και πτώματα, όπως και τότε …

Μπιλ Γκέιτς: Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας είναι καλύτερο να έχεις κότες παρά υπολογιστή

Είναι προτιμότερο να εκτρέφει κανείς κοτόπουλα παρά να έχει ηλεκτρονικό υπολογιστή προκειμένου να μπορέσει να γλιτώσει από την ακραία φτώχεια, συμβουλεύει ο Μπιλ Γκέιτς, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και ιδρυτής της Microsoft.

"Μου φαίνεται ότι είναι προφανές πως όποιος ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας θα ήταν καλύτερα αν είχε κότες", έγραψε ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας στο blog του, το GatesNotes.com
Ο Γκέιτς, η περιουσία του οποίου ανέρχεται στα 75 δισεκατομμύρια δολάρια, εξήγησε ότι το ίδρυμα Μπιλ και Μελέιντα Γκέιτς συνεργάζεται με τη μη κυβερνητική οργάνωση Heifer International για να μοιράσει 100.000 κότες σε οικογένειες της υποσαχάριας Αφρικής που ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.

Ο στόχος, σύμφωνα με τον Γκέιτς, είναι το 30% των οικογενειών που ζουν σε αγροτικές περιοχές να εκτρέφουν εμβολιασμένες κότες, από 5% που είναι σήμερα. Η επένδυση αυτή είναι αποτελεσματική γιατί, όπως υποστηρίζει, η εκτροφή κοτόπουλων δεν στοιχίζει πολύ. Επιπροσθέτως, οι κότες αναπαράγονται γρήγορα και τα αυγά και το κρέας τους συνιστούν σημαντικά διατροφικά προϊόντα.
Η εκτροφή κοτόπουλων είναι ένας τρόπος για να ενισχυθεί επίσης ο ρόλος των γυναικών, σημείωσε. "Επειδή πρόκειται για μικρά πτηνά που ζουν κοντά στα σπίτια, σε πολλούς πολιτισμούς συνδέονται άμεσα με τις γυναικείες εργασίες, σε αντίθεση με τα κοπάδια βοοειδών ή κατσικιών. Ο γυναίκες που πουλάνε κοτόπουλα τείνουν να επενδύουν τα κέρδη τους στις οικογένειές τους", υπογράμμισε επίσης ο Γκέιτς.

Από το "Μένουμε Ευρώπη" του Σόιμπλε, με άλλη μάσκα στο Σύνταγμα με το "Παραιτηθείτε"!‏

Από τον Στέφανο Τζουμάκα.

Α. Η Κρίση είναι σε εξέλιξη. Η κρίση στρατηγικής όλων των κομμάτων του συστήματος, είναι πανθομολογούμενη. Οι ηθοποιοί ανεβάζουν το ίδιο έργο, σε νέα διασκευή, σε νέα βερσιόν! Πάντα υπήρχαν και κομπάρσοι ! Απολογητές, ρεβανσιστές και κατεργάρηδες! Ιδιαίτερα οι κατεργάρηδες!

Η ελληνική δεξιά στην υπηρεσία της «Γερμανικής Ευρώπης», με τα ορφανά της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας, στο Σύνταγμα! Από το «Μένουμε Ευρώπη» της Γερμανικής Ευρώπης του Σόιμπλε, με άλλη μάσκα σήμερα, στο Σύνταγμα,με το «Παραιτηθείτε»!
Η «γερμανική Ευρώπη» είναι στη γωνία πανευρωπαϊκά, απομονώνεται υπέρ μιας Ευρώπης της ισοτιμίας και της δημοκρατίας και οι εγχώριοι παρακοιμώμενοι της διαπλοκής, κάνουν ακτιβισμό υπέρ της ταχείας εφαρμογής της στρατηγικής της λιτότητας, της υποτίμησης της χώρας και της φτηνή και φτωχοποιημένης χώρας, υπέρ των εχόντων και κατεχόντων σε παρασιτικές δραστηριότητες!
Άντε να γελάσει και το χειλάκι των Σόιμπλε, Τουσκ που με τις ανόητες δηλώσεις τους, αβαντάρουν τα δύο δεξιά στρατόπεδα που τάσσονται υπέρ του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία! Και η μια πλευρά της δεξιάς υπέρ της εξόδου υπό τον πρώην δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον και η άλλη, υπό τον όχι μόνο εθνικιστή Νάιτζελ Φάρατζ. Παραστάσεις δίνουν, αγοράζουν δυσαρέσκεια! Και το τρίτο στρατόπεδο της δεξιάς υπό τον Κάμερον, που πήγαινε για μαλλί και κινδυνεύει να απομακρυνθεί. .Οι πολίτες της γηραιάς Αλβιόνος ξέρουν, έχουν δίπλα τους τη Γερμανική δεξιά που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα, τόσο με τη στρατηγική αποτυχία της λιτότητας, όσο και με τη μεταναστευτική της πολιτική.

Τα τελευταία λόγια του Άρη Βελουχιώτη πριν αυτοκτονήσει

«Έζησα 42 χρόνια. Και καλά και άσχημα. Σκεφτείτε τώρα τι θα κάνετε εσείς»…Αποκεφαλίστηκε, τα άκρα του τεμαχίστηκαν και κρεμάστηκε σε πλατεία στα Τρίκαλα

Πριν από 71 χρόνια, στις 15 Ιουνίου του 1945, στη χαράδρα του Φάγκου στον Αχελώο ποταμό, ο Άρης Βελουχιώτης έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ο Βελουχιώτης, το πραγματικό όνομα του οποίου ήταν Θανάσης Κλάρας, ήταν η μεγαλύτερη φυσιογνωμία του αντιστασιακού αγώνα.

Ο άνθρωπος που πίστεψε και οργάνωσε το αντάρτικο, ο αρχηγός του ΕΛΑΣ (Εθνικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Αγώνα) και στέλεχος του ΚΚΕ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δράση του στην αντίσταση ήταν πλούσια και αποτελεί ένα ιστορικό πρόσωπο με πολλούς υποστηρικτές, αλλά και επικριτές, ανάμεσα στους ιδεολογικούς του αντιπάλους. Την περίοδο πριν από την αυτοκτονία, ο Βελουχιώτης ήταν σε ρήξη με το ΚΚΕ. Είχε διαφωνήσει με τη συμφωνία της Βάρκιζας, αν και την υπέγραψε, όπου οι κομμουνιστές παρέδωσαν τον οπλισμό τους και αποστρατεύτηκαν.

Ίδρυσε το Μέτωπο Εθνικής Ανεξαρτησίας (ΜΕΑ) και τον νέο ΕΛΑΣ με στόχο τον αγώνα εναντίον των Άγγλων. Η δράση του ήταν ενάντια στην απόφαση του κόμματος το οποίο κατηγορούσε ότι «πρόδωσε τον απλό αντάρτη». Ανέβηκε στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας, ενώ ο Ζαχαριάδης τον χαρακτήρισε «τυχοδιωκτικό και ύποπτο στοιχείο» βγάζοντας απόφαση με σύνθημα «ούτε φαϊ, ούτε νερό στον Άρη». Το σίγουρο είναι, ότι τις τελευταίες ημέρες της ζωής του ήταν κυνηγημένος από πολυάριθμο στρατό και ένιωθε προδομένος από τους συντρόφους του, αν και ο ίδιος δεν ακολούθησε την κομματική γραμμή, την οποία θεωρούσε λανθασμένη.

Είναι Οι Γυναίκες Το Ισχυρό Φύλο;

Μέχρι πριν λίγα χρόνια οι μουσικοί της Φιλαρμονικής της Νέας Υόρκης, μιας απ’ τις σημαντικότερες του κόσμου, ήταν κυρίως άντρες (με ποσοστό που έφτανε το 90% υπέρ των αντρών κάποιες φορές).

Οι ακροάσεις για τη φιλαρμονική ήταν πολύ αυστηρές και απαιτητικές και καθόλου αντι-φεμινιστικές. Άντρες και γυναίκες είχαν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όταν έπαιρναν μέρος σε αυτές. Και οι κριτές (άντρες και γυναίκες στο ίδιο ποσοστό) σίγουρα δεν ήταν σεξουαλικά προκατειλημμένοι. Έτσι νόμιζαν.

Γιατί οι γυναίκες δεν τα κατάφερναν τόσο καλά στη κλασική μουσική (και στη Φιλαρμονική της Νέας Υόρκης); Για τον ίδιο λόγο που δεν καταφέρνουν αρκετά καλά στις επιστήμες, στις τέχνες, στα μαθηματικά, στην πολιτική και στις επιχειρήσεις: Όχι επειδή παίζουν ένα αντρικό παιχνίδι, αλλά επειδή παίζουν στο γήπεδο των αντρών.

Πρόσφατα αποφασίστηκε να γίνονται τυφλές ακροάσεις στη φιλαρμονική της Νέας Υόρκης. Αυτό σημαίνει ότι οι κριτές ακούνε τον μουσικό να παίζει και δεν τον βλέπουν ούτε γνωρίζουν το όνομά του και το φύλο του. Έτσι (ξαφνικά και «αδικαιολόγητα») το ποσοστό αντρών-γυναικών μουσικών στην ορχήστρα όχι μόνο εξισορροπήθηκε, αλλά πλέον υπάρχουν περισσότερες γυναίκες από άντρες.

Συμπέρασμα: Ακόμα κι όταν προσπαθούσαν να είναι απροκατάληπτοι, οι κριτές (άντρες-γυναίκες) λειτουργούσαν σεξιστικά: Μια γυναίκα δεν είναι τόσο καλή μουσικός όσο ένας άντρας (όλοι το ξέρουν αυτό).