Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Ρίο 2016: Εικόνες ντροπής δίπλα στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις! Περίοδος... εκπτώσεων λόγω Ολυμπιακών Αγώνων - Εκδίδονται ακόμα και 9χρονα παιδιά

- Χιλιάδες γυναίκες εκδίδονται δίπλα στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις 
- Εκπτώσεις για την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν επιβάλλει οι 
προαγωγοί 
- Εκδίδονται ακόμα και 9χρονα κορίτσια τα οποία οι προαγωγοί αγοράζουν από τις πάμφτωχες οικογένειές τους 

Πίσω από την... χρυσόσκονη και τα λαμπερά φώτα των Ολυμπιακών Αγώνων, σχεδόν πάντα, σε όσες πόλεις έχουν φιλοξενήσει τη διοργάνωση, κρύβεται μια καθημερινότητα μουντή που δεν έχει καμία σχέση με όσα φτάνουν στους δέκτες των τηλεοράσεων των δισεκατομμυρίων θεατών.
Η αντίθεση της εικόνας που μεταδίδεται με την πραγματικότητα, σπάνια έχει την απόκλιση που συναντά κανείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Κι αν στις υπόλοιπες πόλεις που φιλοξένησαν τους αγώνες, η καθημερινότητα έστω και για λίγο, πάγωσε δεν συμβαίνει το ίδιο και στην Βραζιλία. Εκεί, δίπλα ακριβώς από τις εγκαταστάσεις που διεξάγονται οι αγώνες συνεχίζει να λειτουργεί αδιάκοπα και η... σκοτεινή πλευρά της πόλης.

Άλλωστε μόλις πριν λίγες μέρες, η αστυνομία σκότωσε 3 μέλη συμμοριών που εικάζεται ότι διοικούν τη ζωή στις φαβέλες, έπειτα από ανταλλαγή πυροβολισμών στο βόρειο κομμάτι του Ρίο. Στους δρόμους της πόλης βρίσκονται ούτε λίγο, ούτε πολύ 85 χιλιάδες βαριά οπλισμένοι άνθρωποι των δυνάμεων καταστολής.