Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ένοχοι οι Σακκάς - Σεϊσίδης. Αρνήθηκαν τις κατηγορίες τους

Σε ποινή φυλάκισης 33 μηνών και 32 μηνών κατά συγχώνευση καταδικάστηκαν ο Κ. Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης αντιστοίχως για αδικήματα που αφορούσαν στη σύλληψή τους.

Το Β' Αυτόφωρο Τριμελές έκρινε ένοχους τους δύο αναρχικούς για τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής, της πλαστογραφίας και της κλοπής. Οι δύο αναρχικοί Μάριος Σεϊσίδης και Κώστας Σακκάς συνελήφθησαν στις αρχές Αυγούστου στη Λακωνία, όταν επιχείρησαν να αποφύγουν μπλόκο της αστυνομίας. Οι κατηγορίες που τους βάραιναν είναι αυτά της κλοπής (αφορά στο αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσαν στην περιοχή της Λακωνίας), της πλαστογραφίας ( αφορά στις ταυτότητες και τις πινακίδες κυκλοφορίας), της αντίστασης κατά της αρχής, της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης και δύο παραβάσεων του ΚΟΚ.

Η εισαγγελέας του Β' Αυτόφωρου Τριμελούς, κατά την αγόρευσή της, ζήτησε την καταδίκη και των δύο για τα αδικήματα που τους αποδόθηκαν. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να αθωωθεί ο Μάριος Σεϊσίδης μόνο για τα πταίσματα που αφορούν στο ΚΟΚ, καθώς δεν οδηγούσε το αυτοκίνητο. Πράγματι, νωρίτερα ο ίδιος ο Κ. Σακκάς κατά την απολογία του είπε πως εκείνος ήταν στη θέση του οδηγού.

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες τους

Στη δικαστική αίθουσα τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντια, ενώ η ακροαματική διαδικασία για τους Μ. Σεϊσίδη και Κ. Σακκά ήταν μαραθώνια.