Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από σπίτι μητέρας για να μη γίνει έξωση

Φωτογραφίες που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail δείχνουν τη στιγμή όπου μια γειτονιά στο Μπρίστολ συσπειρώθηκε γύρω από το σπίτι μιας μητέρας πέντε παιδιών ώστε να μην της γίνει έξωση.

Η 39χρονη Nimo Abdullahi ενημερώθηκε ότι εκείνη και τα παιδιά της θα έπρεπε να φύγουν από το σπίτι τους μετά από 12 χρόνια διαμονής επειδή η ίδια παραπονέθηκε στον ιδιοκτήτη του ακινήτου για την υγρασία και τα βρώμικα χαλιά, όπως αναφέρει. Όμως σε μια ένδειξη ιδιαίτερης υποστήριξης, οι κάτοικοι και ακτιβιστές έφτιαξαν μια ανθρώπινη αλυσίδα για να αποτρέψουν την είσοδο των δικαστικών επιμελητών στο ακίνητο, μετά την καταγγελία για έξωση. Περίπου 30 άτομα στάθηκαν δίπλα δίπλα κλείνοντας την είσοδο στο νοικιασμένο σπίτι στο Μπρίστολ ενώ σύμφωνα με την Daily Mail, ένα νεόνυμφο ζευγάρι που ζει απέναντι έκανε το κλίμα λίγο πιο γιορτινό μοιράζοντας κομμάτια τούρτας από το γάμο τους.

Η 39χροη Abdullahi, η οποία ζει στο σπίτι από τότε που μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Ολλανδία πριν από 12 χρόνια, είπε σχετικά με το συμβάν: «Αυτό είναι το σπίτι μας. Έχει ένα μεγάλο πρόβλημα με την υγρασία. Αυτό είναι πολύ κακό για εμάς, επειδή τα παιδιά μου έχουν άσθμα και δεν τα βοηθάει η κατάσταση. Μέχρι πρόσφατα, τα χαλιά σε όλο το σπίτι ήταν πολύ παλιά και βρώμικα και ζήτησα από τον ιδιοκτήτη να βελτιώσει τα πράγματα, αλλά ήταν δύσκολο. Πολλές φορές τον παρακάλεσα να το λύσουμε και πολλές φορές μας απείλησε. Μας έλεγε ότι θα μας κάνει έξωση και μόλις ήρθε μαζί με τη σύζυγό του, είπε ότι αν δεν φύγουμε μόνοι μας θα καλέσει την αστυνομία για να βγούμε αναγκαστικά».