Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η κατάρρευση της ισλαμικής εσχατολογίας.

Γράφει ο mitsos175.
Σήμερα τουρκικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Dabiq. Το χωρίο αυτό, που βρίσκεται περίπου 10 Km από τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, δεν έχει ιδιαίτερη στρατηγική σημασία. Έχει όμως τεράστια συμβολική αξία για τους ισλαμοφασίστες.
Oι φανατικοί του ISIS χρησιμοποιούσαν την κατάληψη του χωριού στην προπαγάνδα τους για να στρατολογήσουν αφελείς, που πίστευαν ότι πλησιάζει τάχα το τέλος του κόσμου.

Τι έλεγε λοιπόν η προφητεία της ισλαμικής παράδοσης για αυτό το μέρος; Στο Dabiq θα δοθεί η αποφασιστικότερη μάχη της Αποκάλυψης. Οι μουσουλμάνοι θα πολεμούσαν τους χριστιανούς και τους συμμάχους και έπειτα από μια σκληρότατη μάχη με πολλές απώλειες εκατέρωθεν θα νικούσαν.
Αλλά τα πράγματα έγιναν πολύ διαφορετικά διαψεύδοντας κάθε προφητεία. Πρώτα από όλα πολέμησαν μεταξύ τους πρώην σύμμαχοι. Θα μπορούσαμε να πούμε αφεντικά - εργοδότες (Τουρκία) και μισθοφόροι - υπάλληλοι (ISIS). Οι θρησκόληπτοι βέβαια θεωρούν όλους τους άλλους κακούς, έτσι μέχρι χθες οι φασίστες του Ισλάμ έλεγαν τους Τούρκους συμμάχους των σταυροφόρων, πράγμα που έχει κάποια βάση, αν θεωρηθούν ως σταυροφόροι οι ΗΠΑ.

Δεύτερο αλλά κυριότερο, νίκησαν οι κακοί. Βέβαια νίκησαν τους χειρότερους, αλλά άντε τώρα να εξηγήσουν οι ισλαμιστές πως έχασαν μια κρίσιμη μάχη τόσο εύκολα. Για την ακρίβεια η μόνη μάχη που έπεσαν λίγες ντουφεκιές από κάποιους εναπομείναντες ηλιθίους ήταν εκεί. Σ' όλες τις άλλες περιοχές οι μισθοφόροι απλά παραδίνουν τα εδάφη τους στους Τούρκους. Τώρα προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, ενώ το ηθικό τους κατέρρευσε πλήρως.

Τσακαλώτος, Φίλης και Βούτσης πρώτοι στη νέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ - Όλα τα ονόματα

Με ποσοστό 93,54% επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2ο Συνέδριο του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας, γεγονός που δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, με εκπλήξεις ωστόσο στην κατάταξη των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Πρώτος με 1312 ψήφους ήρθε ο άτυπος επικεφαλής της ομάδας των 53+ και υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Με 1308 ψήφους στη δεύτερη θέση εκλέχθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, που έτυχε μεγάλης αποδοχής καθ’όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου λόγω της στάσης του απέναντι στην Εκκλησία αναφορικά με τα Θρησκευτικά.

Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν παραδοσιακά στελέχη του κόμματος. Τρίτος ήρθε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τέταρτος ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξάνθος που αποτελεί για πολλούς έκπληξη, πέμπτος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης ενώ στην έκτη θέση εκλέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, με 1106 ψήφους.

H σύνθεση της νέας Κεντρικής Επιτροπής και οι ψήφοι:

Σημειώσεις με αφορμή το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ


Στέφανος Τζουμάκας
Με πολλά στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αγωνισθεί και συμπορευθεί σε δύσκολους καιρούς, όπως ο αντιδικτατορικός αγώνας, έχουμε συνυπάρξει διωκόμενοι και συγκρατούμενοι. Και στη μεταπολίτευση παρόλες τις αντιπαραθέσεις μας είμαστε συναγωνιστές, στους κόλπους του προοδευτικού κινήματος .

Ακολούθησε η ήττα της δεξιάς και η δικαίωση αγώνων δεκαετιών του ελληνικού λαού με το ΠΑΣΟΚ . Η αντιδεξιά ρητορική και πολιτική της μετατόπισης προς το κέντρο δεν αρκούσε για τις ανάγκες της χώρας και της πλειοψηφίας των πολιτών. Στα ριζοσπαστικά οράματα μας για ένα σοσιαλιστικό κίνημα, επικράτησε η ΔΕΞΙΑ Σοσιαλδημοκρατία που οδήγησε σε παρακμή και εκφυλιστικά φαινόμενα με τελευταία βλαπτική πράξη την ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ και σε νεοφιλελεύθερες επιδιώξεις της παρασιτικής ολιγαρχίας και της διαπλοκής. Πολλοί διαχωρίσαμε τη θέση μας σε αυτή τη μετάλλαξη σε διάφορες περιόδους με αποκορύφωμα τόσο τη λαφυραγώγηση εισοδημάτων στο χρηματιστήριο όσο και την καταστροφική ένταξη στο ΔΝΤ .

Όπως και τότε υπήρχαν λύσεις και δυνατότητες για τις προοδευτικές δυνάμεις, υπάρχουν και τώρα.

Χρειαζόμαστε σωστή ανάλυση και αποφάσεις με βάση ΑΡΧΕΣ , αλλά και με βάση το συσχετισμό των δυνάμεων. Ορίζοντας κάθε φορά το κύριο. Και το κύριο στη χώρα ήταν και είναι πρώτα από όλα η ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ στη προοδευτική πολιτική έναντι δεσμεύσεων μέσα και έξω από τη χώρα και με κυρίαρχες, δύο αντιλήψεις. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΙΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΑΓΙΑ ΜΕΣΑ κόντρα και ενάντια στη πρακτική του «σκοπού που αγιάζει τα μέσα» και κόντρα στη πρακτική ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος.